859
valheim-cover.jpg
Minecraft + Fallout + Dark Souls
  • Ironman2
    Szarvas boss kivégezve,nem olyan nehéz,csak rohadtul idegesít hogy a stamina elfogy,és nem lehet rá lőni.Közben meg jönnek a fattyúk is.D
  • Ironman2

Köszönjük!
  • gvarga12
    ilyen egy terkep:
    https://assets2.rockpapershotgun.com/valheim%20map%20explored.jpg/BROK/resize/1920x1920%3E/format/jpg/quality/80/valheim%20map%20explored.jpg
    kb. 20Km atmeroju azt irja hogy 2Km tavolrol mar jelzi a kereskedot
    na lassan haladok mindenbol a 3-as szint fele meg oz borke kell meg csontik
  • lostprophet
    Fordítás 100% (jelenleg), a fejlesztőktől függ, mikor frissítik a játékban is.
    Ahogy látom, a többi fordító talált már néhány szót, amik angolul jelennek meg minden nyelven, szóval attól egyelőre nem kell majd meglepődni.
  • PiszkosFred
    Nem sok, de van :)
  • Ironman2
    Kereskedő npc is van? Király!!
  • Szuni
    Na szép, kereskedőt eddig egyet se láttam, akkor fedezek fel tovább..
  • drop
    megkel keresni a kereskedőt nála lehet venni horgászbotot és csalit is illetve ajánlom a övet mert 450kg növeli a teherbírást
  • zorrobomber
    Screenshoton láttam már horgászbotot (sőt, talán a trailerben is benne van). Tudom, ezzel nem vagy előrébb :)
  • Szuni
    Tudom hogy banális a kérdés, túl vagyok a második bosson, fém eszközeim vannak (solo játék), de nem jövök rá hogy lehet halászni? Tele vannak a folyók hallal, néha ugrál egy-kettő a parton (bug), azokat fel lehet szedni, és tök jól variálható az étrendbe, ha hús, hal és növényt is kap a karakter, egész magasra tornászható a hp, mint gombával meg gyíkfarokkal stb.. ötleteket szívesen fogadok ezügyben.. Az íjam elől szétrebbennek a halak, a lándzsával meg béna vagyok, ha bedobom a vízbe és utána mentem meg is fulladtam egyszer
  • Ironman2
    Nyolc után jövök
  • Ironman2
    Dettó ugyanaz,szóval annyi lesz mire újra belépek :)
  • zorrobomber
    Nyugi nem bánt Amúgy az én házam (najó, viskóm) szétkapta, milyen erődöd van??
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2021.02.17. 16:54:24
  • Ironman2
    Megidéztem sajnos közben.De ott ólálkodik a házam körül,szerintem addig nem fog elmenni amig el nem intézem.Már egyszer meg is haltam :)
  • gvarga12
    meg kellene beszelni egy idopontot, hogy mikor probaljuk levadaszni :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nekem is van 4 szarvas trofeam szerintem
  • Ironman2
    2 szarvastrófea kell neki,egy már van
  • Ironman2
    Nekem meg kiirta hogy összehivta az erdő állatait,térképen meg nagy piros kör,meg jónagy hangzavar.Odamegyek igy,biztos halál,de ha többen vagyunk,jó kis xp gyüjtés lett volna.Nemtudom,ez most minden éjjel jön majd vajon,amig ki nem nyirom a szarvasistent? Az oltára körül van a piros kör,reggelre meg kiirta hogy megnyugodtak az állatok.

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2021.02.17. 15:54:34
  • zorrobomber
    Akkor én tényleg hamar lenyomhattam (alap íjjal és bunkósbottal), mert semmi ilyen nem volt nekem előtte :) Egyszer jött a "mozog az erdő", és pár kobold(? fene se emlékszik a nevükre, még) lény lerohant (és le is nyomtak, váratlanul ért eléggé a támadás).

Igen, a csillagos erősebb, és nagyobbat is üt szerintem.
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2021.02.17. 15:49:47
  • Ironman2
    Oh bakker,micsoda meglepi hogy raktak bele ilyen purget,mint a Conanba.A szarvasisten Elykthir vagy mi a szösz a neve,összehivja az erdő lényeit az egyik éjszaka.Nézem a mapot,piros kör,kimegyek,és jönnek az állatok velem szembe,én meg visszamenekültem a házamba.De nem találtak meg.Reggelre kiirja hogy megnyugodtak az állatok,erre jön a madár,és elmondja hogy védjem az otthonomat,erősitsem meg,mert megtámadhatják az állatok.El kéne csipnem ezt az Elikhirt,ahogy néztem speciális tulajdonsággal fog felvértezni majd.

Néztem Nessaj videóját,azt nem figyeltem mit kell lerakni az asztalra,de azt észrevettem hogy vannak csillaggal is megjelölt szarvasok,különböző fokozattal,meg a többi lénynél.Gondolom azok szivósabbak,mint a Conanban.Jöttek frissitések,mert ez még tegnap nem volt,sőt már az állatok neve is magyar lett ugyebár.

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2021.02.17. 15:47:45
  • zorrobomber
    "inventory nézegetés közben is fut a játék"

Sajna ez a műfaj igen, de szólózásnál talán megoldhatnák valahogy hogy legyen pause.
  • hapi
    Ja első halál nekem is füstmérgezés volt :) A második fulladás. A harmadik inventory nézegetés közben is fut a játék :) Negyedik pont akkor támadott meg az erdő amikor félhullán, fáradtan hazaértem futva egy troll elől.
  • zorrobomber
    Sajnos erről elsőként olvastam, úgyhogy már felkészülve építettem meg az első kunyhómat. Aztán tegnap a kb. negyedik megviccelt, igazából csak egy viskót pofoztam ki, beleraktam a tüzet, és kiderült hogy ennyire kicsit épületnél a meghagyott kis ablak nem elég :) Valami elterelte a figyelmem és már ki is nyiffantam... Vagyis a rendelkezésre álló térfogat is számít. Imádom.

Ja és a tenger közelébe sem mentem még, de ott meg van apály-dagály, tehát ott is óvatosan kell építkezni :)
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2021.02.17. 14:10:34
  • PiszkosFred
    Plusz most jut eszembe, amiről már más is írt kommentet lentebb, hogy kevés játékban van szerepe a megfelelő szellőztetésnek egy bázissal kapcsolatban :)

Biztosra veszem, hogy pár méternyi kalandozás után az emberek többsége egyből épített egy kis csinos fakunyhót, padlóval, tetővel, négy fallal, zártat, hogy védje magát és a ládikájába lepakolt javait. Az is tuti, hogy le lett rakva egy ágy is a pihenés miatt, de mivel ehhez kell tűzhely/meleg is, le lett rakva tábortűz is a házban az ágy mellé - mint szinte akármelyik/bármelyik random survival játékban, hiszen nincs újdonság a nap alatt ugyebár.

Aztán meg jött a "nabaszki" felismerés, hogy ellentétben a többi játékkal, kishíján ott fulladt meg a főhősünk a saját ágyában, mert szellőztetés hiányában a kunyhót ellepte a füst, az meg se hosszú, se rövidtávon nem egészséges :)
  • zorrobomber
  • shaba23 #74
    Csináltam én is egy karit a szerveren. este leszek 10 után
    Utoljára szerkesztette: shaba23, 2021.02.17. 13:19:44
  • lonvard
    Köszi köszi.
  • zorrobomber
    Mint sajnos a minap megtapasztaltam, dupla halál esetén is. (feléledés után beleestem a saját magam által ásott gödörbe ) A marker a térképről eltűnik, szóval neked kell megkeresni, de ott marad minden loot.
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2021.02.17. 11:34:04
  • Ironman2
    Egy sirkő jelenik meg az összes cuccoddal,meg a mapon egy halálfej.Visszamehetsz érte.

Szerverem megy,aki nem olvasta volna:#36 klikk.
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2021.02.17. 11:32:09
  • Ironman2
    Én meg a füvet nem vágtam ki kapával,azért van benőve a házam vele.D
  • lonvard
    Tetszik a háttérsztori, tehát hogy ledobnak egy párhuzamos világba mint valkűrt, hogy itt győzzük le az Odin által száműzött szörnyeket, amik kiolvadtak a véget ért jégkorszak következményeként. Vagymi. Kicsit olyan, mint amikor Skandar Graunt száműzték az entrópia létskíjára, a Limbora, ahonnan csak olyan küzdelmek árán lehetett visszatérni, hogy soha senkinek se sikerült. Skandinak persze igen. :)

Ja kérdés: ha meghalunk, mi történik? Remélem be lehet állítani a roguelike verziót, miszerint végleges kampec. :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.02.17. 11:20:28
  • PiszkosFred
    Ez így már tökéletes.
  • undY1ng #67
    Azért valamivel jobb lett ez a banner kép mint az előző (remélem).
  • zorrobomber
    Ja, most látom hogy pár dolgot ismételtem, sebaj :) Jól leírtad a lényeget. Sajna a terraformálás nem az igazi, a level terrain-re pl. még nem jöttem rá hogy is működik igazából... de talán most jött el az az idő, hogy írjak majd feedback-et egy EA játék fejleszőjének. Amikor megfogadtam hogy nem fogok EA játékot venni, nem gondoltam volna hogy egyszer eljön ennek az ideje is :)
  • lonvard
    Nézek egy kis gameplayt még, de alapvetően meggyőztetek, hogy érdemes kipróbálni. :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.02.17. 10:38:21
  • zorrobomber
    Csak a fa csapkodós dologra válaszolnék: ez az eddigi legjobb facsapkodás amit valaha játékban csináltam. Viszonylag sok fát kapsz egy nagy fából, és mivel a fák méretesek, és ha eldől, sebez, szóval van benne egy apró "izgalom faktor". Pl. ha a házad mellett csinálod, lezúzhatja valamelyest azt is. Nincs grind, mert ha valamit felépítesz, és lebontod, visszakapod a nyersanyagot. Szóval a kísérletezésnek nincs "ára". Ha kivágsz egy fát, abból tuti valami újat fogsz alkotni, eredménye lesz. Ennyi a titka a tökéletes favágós játéknak, szvsz.

Najó, plusz egy, de szerintem a zene is telitalálat. Sőt, minden nap amikor leülök elé, történik valami ami miatt csak ámulni tudok. Apróságok, de imádom akkor is. Erre vártam, már jó ideje nem találtam játékot ami ennyire elvarázsol, és ha csak bele-belekukkantok videókba, szinte nemi izgalomba jövök amikor látom hogy mennyi és milyen izgalmas kontent vár még rám. Kicsit a topikba is félve járok, mert mindent én akarok megtapasztalni először, ahogy a bossnak is tudatlanul akartam nekiugrani :)

Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2021.02.17. 10:24:14
  • PiszkosFred
    Semmi, pont ez a lényeg, hogy nincs túlbonyolítva :) (számomra legalábbis)

Nem hardcore annyira, mint a többi, kvázi nem bünteti a játékost hanem inkább jutalmazza, tényleg aránylag egyszerű szabályokkal dolgozik. Pl nincs éhség és szomjúság miatti halál vagy debuff, ami miatt folyamatosan kaját és vizet kajtatsz, de ha figyelsz arra, jól legyél lakva, akkor jutalmaz a rendszer. Repair/javítás sem arról szól, hogy előbb beszerzel rakás nyersanyagot hogy gyárthass páncélt és fegyvert, mert megint, hogy ezeket javíttasd úgy, hogy közben megint nyersanyag után kajtatsz, mert közben a több felszerelés is kopott. A legtöbb survival játékban (szinte mindegyikkel játszottam vagy játszok, imádom a genret) a játékidőd 60-70%-a a nyersanyag utáni hajsza, mert valamelyik alrendszer miatt KÉNYSZERÍTVE vagy erre.

A többi survival elem ismerős innen-onnan (vizes ruha, eső, hideg, meleg, kifulladás, használat alapján fejlődő skillek, nyersanyagok és/vagy eszközök kombinációja, stb.), de minden reálisnak tűnik egyelőre, passzol a világhoz.

Plusz nagyon tetszik a fizika jelenléte a világban, azt hiszem senki sem számított arra, hogy fakivágás után agyonüti a kidőlő fa, vagy amikor a kivágott farönköket darabolod, az egyik elindul a lejtő és agyonnyom :) Az építésnél is számít mindez, simán összedől a viskód, ha nincs elég gerenda vagy támasz. Plusz a felszínt módosíthatod, amely megint ad egy új aspektust az egész bázisépítés dolognak.

Hja, és bár írtózom a pixelgrafikától (semmi bajom a régi játékokkal, amin felnőttem, az újkori, direkt "pixelgrafikás" stílusra gondolok), de ez most a határon mozog és sose hittem volna, hogy ezt mondom egy ilyen stílusú játékra, de pixelgrafika ide vagy oda, a Valheim gyönyörű.

Alig várom, hogy hétvégén folytassam a felfedezést, mert fél-egy óra nem elég, ha leülsz, tutira ottragadsz órákra :)

Persze vannak hibái is, de hát most jelent meg, EA a játék, van roadmap, majd kiforrja magát.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.17. 10:07:11
  • lonvard
    Mi ebben a játékban az extra, amiért érdemes belekezdeni? Alapesetben a fákat csapkodós játékokkal nem tudok játszani, nem tudom, talán bárgyúak nekem. Subnautica meg The Long Dark a top játékaim, de bármi túlélős, amiben az az alapjáték, hogy baltával kopácsolok és gyűjtöm a farönköt, az nem fekszik. Na de közben érdeklődöm, mert hátha kijön valami új a témában, ami valamiért mégis csak bevonz. Tehát visszatérve: ebben a játékban mi az extra játékelem / tartalom, ami miatt érdemes elkezdeni?
  • zorrobomber
    Ok, így megvan köszi, talán este be tudok nézni :) Mondjuk én szerintem az átlagnál lassabban haladok, este tudom csak 1-2 órát tolni...
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2021.02.17. 07:22:24
  • Ironman2
    Steamen felül a nézet menünél (magyarra állitsd a steam nyelvét!),van olyan hogy szerverek almenü.Ha ezt megnyitod,akkor ott a kedvencek fülnél,van olyan hogy szervert felvesz.NA ide beirod,leokézod,majd rámész egy frissitésre alul,és kiválasztod a szervert a listából,aztán indítás! Ennyi.Sajna még játékon belül nem látszanak a dedicated szerverek,csak a saját inditásuak,amiket játélkon belül inditanak.
  • Ironman2
    Ja ott van a házikóm! :)

NA ez a bannerkép elfoglal egy egész képernyót.D