7
 • repvez
  #7
  Nem gondolom, hogy értelmes dolgot lehet az élre tenni.
  Mert azon a 6-7mm-en még a akku töltöttségjelző és az óra is olyan kicsi, hogy nem igen lehet jol látni.
  A fizikai gombok hiánya is eléggé fura, mert az egy dolog, hogy bármit oda tudnak tenni amit softveresen meg lehet oldani és igy biztositva a jobb por és vizáloság.DE hogyan használod ilyen téli időben kesztyüben ?
  Az ujlenyomat olvasó meg ugy is hátra vagy a kijelzőbe teszik, igy akkor már értelmesebb azzal bekapcsolni is.
  Meg mit csinálsz akkor ha lefagy a telefon és nem érzékel semmit sem, hogy inditod ujra a telefont?
  Meg anélkül, hogy odanéznél, hogy tudod ,hogy hol van a gomb? nem tudod kitapogatni, ha szelfit akarsz csinálni, de nem az elsö kamerával akkor hogyan aktiválod, hogy mikor csinálja a képet vagy hova fokuszáljon ?

  A microfon és a hangszoronak mindenképp kell valami lyuk , és ezen se nagyon tudtak még mit javitani a mix2s en például rendszeresen eltömödik a mikrofon furata és panaszkodnak, hogy nem hallani mit mondok.

  A vezetékmentes töltés is jó dolog lenne, ha egységes szabvány lenne és minden féle telefont lehetne tölteni bármilyen vezetéknélküli töltövel.
  DE mivel nincs igy ezek után nem elég, hogy senkitol nem kérhetsz egy töltökábelt kölcsön, de még azt is meg kell nézned, hogy milyen vezetlknélküli töltö jó hozzá.

  Ugyhogy inkább ezt a sok pénzt és időt az alábbi problémák kiküszöbölésére fordithatnák, ahelyett, hogy csak a külcsínre koncentrálnak.
 • M2 #6
  Fizikai nyomógombokkal is tökéletesen vízállóra csinálható egy telefon.
  Az adat- és töltőcsatlakozóval csak annyi a gond, hogy ott beragadhat a víz. Ezért volt fontos a Jack elhagyása, mert az ilyen szempontból a legrosszabb. Az Apple Lightning ebben a legjobb megoldás, mert könnyen ki tud jönni a folyadék, az USB-C már kicsit szívás.
 • kvp
  #5
  A kijelzo hajlitas fo erteme az hogy igy lett mit tenni a telefon eleire, mivel ha jol ertem mindent leszedtek onnan. A tap es adatcsatlakozo kihagyasat viszont en inkabb az Apple-tol vartam. Mindenesetre amikor ok is kihoznak egy ilyet, akkor az egesz vilag azt fogja masolni es mindenki ugy emlekszik ra, hogy ok talaltak ki elsokent.

  Egyebkent meg a hajlitott elre el lehet rakni a virtualis gombokat. Tehat a bekapcsolo, hangeroallito es egyeb gombok igy egy kvazi virtualis billentyuzeten tudnak megjelenni mindig azok amikre eppen szuseg van. Pl. a hangero gomb lehet egy pont a kijelzon, amit ha megnyomunk, akkor a teljes kijelzo hosszaban vegighuzva lehet allitani. Vagy 3 allasukent, ha a megnyomasi ponttol folfele huzzuk az ujjunkat, akkor folfele, ha lefele akkor lefele mozdul a hangero. Ugyanez az otpikai zoom eseten a fenykepezogepnel vagy ha nyomaserzekeny a folia, akkor kis nyomasra autofokusz, teljes eronel fenykepez. Barmit amit szoftverben meg lehet irni.

  Hasonlo regi megoldas volt amikor a touch felulet tullogott a kijelzon es a gombok erinteserzekenyek voltak, de csak oda voltak festve a burokat ala. Mara ezt mar kicsereltek a kijelzon levo rajzolt szoftveres gombokra, de a kis kijelzos android-okon regen nepszeru volt a 3 gombot igy megoldani.

  Szemely szerint nekem van egy sajat design-om:
  - a kijelzo U alakban meghajlitva a keszulek korul
  - az egyik oldalon teljes meretu, a masik oldalon kb. 2/3 aranyban lefedve a hatlapot (oled alapu, hogy reszlegesen ki lehessen kapcsolni amikor nem kell egy-egy resze)
  - ahol a kijelzo az elen atfordul, ott csak szoftveres gombok es az ertesitesek fenyei vannak, az aktualis alkalmazastol fuggo grafikaval
  - a hatlapon a kijelzomentes reszen van a kamerak helye, igy a fo kameraval tudunk szelfizni vagy videotelefonalni is es olyankor a kisebb hatlapi kijelzo resz az aktiv
  - az elolapon nincs kamera, 100%-a kijelzo
  - a hatlapon van a kamera csoport, kb. 66-80%-a kijelzo
  - a szoftveres gombok kozotti teruleten a touch esemenyeket ignoralja a rendszer, hogy meg lehessen fogni a kijelzos keretet (ez igazabol minden edge screen-es keszuleknel alap kell hogy legyen)

  A fenti megoldas egyetlen kameracsoportot igenyel csak es egyetlen (kisse furcsa formaju) a telefon elen fixen meghajlitott erintos kijelzot. Semmilyen fizikai gombra nincs igy szukseg a mukodeshez es annyi szoftveres gomb vagy slider/rocker lehet az elen amennyi kifer ra. Raadasul ugy kaptunk egy kvazi dupla kijelzos keszuleket, hogy csak egy fizikai kijelzo (es vezerlo aramkor) kell hozza. Plusz dedikalt szelfi kamera se kell. Tehat eleg egyedi es megis egyszerubb es olcsobban gyarthato mint a mai szokasos keszulek.

  ps: A csatlakozomentes, feluleti hangszoros/mikrofonos keszulekek nagy elonye, hogy teljes mertekben kionthetoek korbe vizallora, tehat semmilyen res nem marad amin befolyhatna a viz. (tipikusan a mikrofonok lyuka, a hard reset nyilasa es a tolto/adat csatlakozo az ahol befolyhat barmi is, meg persze a nem membaranos fizikai gomboknal.
 • duke
  #4
  Szerintem se tul erdekes, az oldalakon levo kijelzo. Raadasul ha meg ott is erinteserzekeny, akkor mar meg sem lehet fogni a telefont hogy ne kapcsolgason osszevissza.
 • repvez
  #3
  én se nagyon értem, hogy beleöltek egy csomo pénzt egy hasontalan featurre.
  Mert semmi hasznos nem származik abbol, hogy a telefon olfala is kijelző.
  Semmi nem jelenik ott meg külön, meg ha meg is jelenne akkor azon a pár mm-en alig lehetne elolvasni.
  Cserébe ha ött is érintés érzékeny, akkor hogy fogja megkülönböztetni, hogy én csak fokom a kezembe vagy ott akarom görgetni az oldalt? vagy ki be kapcsolni vagy hangerőt állitani?
  Mindez csak azt szolgálja, hogy többet elkérjenek egy haszontalan dologért, mert lényeges ujitást nem tudnak mit beletenni.

  Mi lenne ha végre nem csak egy napig birná a telefon vagy nem forrosodna fel és kapocsolna ki 5 perc 4k video felvételétol ?
 • VolJin
  #2
  Az az előnye, hogy könnyebben törik...
 • end3
  #1
  Nem értem miért erőlködnek a kijelző-hajlítással, abszolút célszerűtlen és soha nem vennék más mobilt, csak "flat" kijelzőset..! (Tipikusan az az eset, amikor a design akadályozza az eszköz normális használatát.)