12
  • Tntmaxy
    #12
    Vastagbőr 2K21 :-)
  • cateran
    #11
    Latod..ez van, ha tokhulye fanboy vagy..a linked pont azt bizonyitja (mondjuk mar a cimeben is) hogy az Intel csak X+Y+Z korulmenyek kozt, oda-vissza (sajat javukra) modositott korulmenyek kozt jobb az M1-nel...

    "The choice of benchmarks and some subtle SKU changes suggest Intel is focusing on trash-talking the Apple M1 rather than improving its own production."

    Ez a linkelt cikkbol van :D
  • Inquisitor
    #10
    Másfelől ... az OSX "apukája" a neXt OS volt az egyik első olyan rendszer, ami sok CPU-ra volt optimalizálva. Miközben most 2021-ben az Intel még képes kiadni olyan saját reklám brossúrát, ahol kiemelik milyen sok program (Wintel platformos mind!) használ csak egy magot és abban ők jók. Az M1 a kezdet volt csak, ami pletykák jöttek az utódokról, az alapján nem olyan sokára a drágább workstation Mac részleget is bukni fogják.
  • Inquisitor
    #9
    Ez már veszett fejsze nyele, Intel. Engedjétek el. :D
  • wraithLord
    #8
    Azért tegyük hozzá, hogy az emberek 90+%-ának bőven elég egy harmadik generációs mobil i5 teljesítménye arra, amit csinál a gépén, szóval az, hogy az Intel, az AMD vagy egy "ARM-szerű" architektúra a jobb, az az emberek egy nagyon pici hányadát érinti igazán.

    Ami azt illeti, az Apple mindig 1-2 generációval előrébb járt pl. az A-szériás "ARM-szerű" CPU/SoC-jaival még a Snapdragonok előtt is, úgyhogy nem biztos, hogy érdemes kijelenti, hogy csak azért jobb az M1, mert házon belüli a hardver, az API és a szoftver, és nem kell egyszerre mindenhez is alkalmazkodni, mint pl. a windowsos vagy androidos rendszerek esetén. De persze ez is bőven benne van.

    #2@zola2000: 400000 forint alatt lassan nem lehet épkézláb laptopot venni, max általános irodai munkához és tartalomfogyasztáshoz. Nagyteljesítményűt gámerkedéshez vagy munkához eddig sem lehetett szerintem, főleg a videókártya az, ami megdobja az árát. (És itt visszakanyarodhatunk az első mondatom első felére... :D)

    A gamer laptopok mindig is csak a hordozhatóságról szóltak, nem arról, hogy hálózati áram nélkül 10 órát el lehet velük játszani. Egy gamer laptop mindig is sokat zabált, és ez az M1 miatt sem fog megváltozni, mert a játékhoz videókártya is kell. Nem lenne rossz, ha bírnák töltő nélkül is, de őszintén szólva az erre való igényem valahol az utolsók között van a számítástechnika területén... :D
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #7
    Teljesen mindegy, hogy miként viszonyul az M1 az erősebb AMD-Intel procikhoz képest. Egy cérnavékony laptop kaszniban passzívan hűtve a régebbi ipari hulladék kategóriás macbook-okkal kell csak versenyezniük és azoknál fényévekkel jobb az M1-re épülő rendszer. Aktív hűtéses workstation-be meg majd terveznek 130 magos M2XS-t, nem lesz probléma a teljesítménnyel.
  • Sir Cryalot
    #3
    Lemaradt a pletyi hogy már van az AMD-nek beépített memóriás meg anélküli ARM prototípusa.
  • zola2000
    #2
    Hát sokan azért még ragaszkodnak a Windowshoz, illetve 400ezer forint feletti ár kategória a legtöbb embernek kiesik.

    Ezért lenne jó ráfeküdni arra az ARMes Windows vonalra és akkor mehetne M1hez hasonló qualcomm/exynos/mediatek megoldással, mert egy 14+++nmes inteles laptop, geforceal játékra csak akkor alkalmas ha közel a töltő.
  • CairoJack
    #1
    Hát ez rettenetesen vérszegény. 3 hónapot szenvedtek, mire találtak kb. egy tucat appot, vagy szituációt, amikor az Intel procija jobb. A maradék 99 millió szituban meg szét alázzák a passzívan hűtött M1-ek a 20-szor drágább, és 10-szer többet fogyasztó i9-eseket.
    Rettenetesen szánalmas teljesítmény, mint ahogy mostanában minden, ami Intel. Mondom ezt úgy, hogy Win felhasználó vagyok és Apple hater. Igazából ide vezet, ha nincs verseny. Az AMD bénázása miatt az Intel szép kényelmesen ült a bársonyszékben, 10 évig nem csináltak a világon semmit a pénz számolgatáson kívül, aztán jött a világ, és balról beelőzte őket egy "sehonnani" technológia. Darwin díj!!!!

    Én azt gondolom, ha ezt a szánalmas mentegetőzést tudják csak felmutatni, akkor inkább most kezdjenek el sírt ásni. 1 nagyon max. 2 éven belül a szoftveres környezet is hozzá idomul az M1-hez, akkor pedig az Intel mehet melegebb éghajlatra.

    Amúgy a (forrás) cikket (is) olvasva Karinthy Tanár úr, kérem c. műve ugrott be.