9
  • asgh
    #9
    Eleve pletykáról van szó, amiből kb. annyit lehet készpénznek venni, hogy az apple dolgozik valami VR cuccon, a többit majd meglátjuk, ha bemutatják.

    De:
    A képen egy kínai telefonos lófütty van, amolyan sg-re jellemző illusztrációnként, hogy ha már VR a téma, linkeljük be az első képtalálatot a google-ról.
    Tehát nem, nem így fog kinézni, és nem szeműveg, hanem VR HMD (heads up display).

    Az 1000 dolláros cucc amúgy árban a hasonló kategóriás vr hmd-kkel van egy ligában, a 3000 dollárost pedig munkára szánják: designereknek, építészeknek, filmeseknek, fejlesztőknek, ebben a kategóriában vannak jóval drágábbak is.

    Egyébként igen meglepne, ha a processzor nem az apple saját soc-ja lenne, amit ugyan jó eséllyel a TSMC sorozatgyárt (mint a többi apple soc-ot), de attól még nehezen nevezhető TSMC processzornak.
  • Macropus Rufus
    #8
    ez az izé mióta szemüveg? :o
  • Sir Cryalot
    #7
    kamu, csak jellemző hogy eldurrant agyú emberek ilyen álhírlavinát tudnak elindítani, pont akinek felelősebben kéne viselkedni mint az átlag retard.

    #5 folyadékkristályyal van példa normális kivitelre
  • 74auriga
    #6
    Erre olyan szükség van, mint egy falat kenyérre. Ekkora böszme szart ilyen áron?
    Szépen fog kinézni az embereken!
  • kvp
    #5
    "Inkább olyan szemüveget csináljanak, ami automatikusan beállítja magát attól függően, hogy milyen messzire nézek..."

    Letezik, csak eleg draga. Tud szinlatas korrekciot es parszoros nagyitast is, tovabba a katonai valtozata ejjelato, hud, picture in picture modot is. (utobbi a fegyver celzokamerajahoz kell) Hozzatennem, hogy egy kisebb hatizsak meretu a hozza valo elektronika, tovabba vezetekes, de cserebe sokkal konnyebb mintha minden a szemuvegben lenne.

    A sima szervos optikai lencses valtozat, ami nem tartalmaz kijelzoket es kamerakat pedig ugyancsak letezik, de az allaithato lencsek miatt annyira ronda, hogy meg az urhajosok sem hordjak ha nem muszaly. (a ket szem kozeppontjanak egymashoz kepesti szogebol tudja kiszamolni a fokusztavolsagot es egy szervo hozzaallitja a szemuveg elesseget adaptiv lencsek segitsegevel, hozzaadva a szukseges dioptria korrekciokat mindket szem eseten) Iszonyat ronda es a szervo miatt lassu is, tehat nagyon lassan koveti a fokuszt, kb. mint egy atlagos fenykepezogep autofokusza.

    https://news.stanford.edu/2019/06/28/smart-glasses-follow-eyes-focus-automatically/
    Utoljára szerkesztette: kvp, 2021.02.07. 19:23:41
  • Cefet
    #4
    Inkább olyan szemüveget csináljanak, ami automatikusan beállítja magát attól függően, hogy milyen messzire nézek...
  • cateran
    #3
    "De ha tartót és töltőt is szeretnél hozzá akkor +1000 $ :)"

    Darabonkent....
  • nlght
    #2
    De ha tartót és töltőt is szeretnél hozzá akkor +1000 $ :)

    "A China Times közölte, hogy a Yang Weiluntól, a JP Morgan elemzőjétől származó információk alapján az új termék 2022 első negyedévében hivatalosan bemutatkozhat"

    Amúgy másnak is feltűnt hogy furcsa, ha egy JP Morgan banknak az alkalmazottja többet tud erről a termékről, mint egy tech journalist? WTF?
  • Sir Cryalot
    #1
    Vagy nem.