2
  • Akva
    #2
    Ha egyáltalán valami demokrácia-szerűt akarnak hazudni, akkor MINDEN forráskódnak nyilvánosnak kell lennie. Egyetlen szoftver sem létezhet, amiről nem tudhatjuk, hogy mit művel ellenünk.

    "Nem engedhetik meg maguknak, hogy ebbe barki belelasson, hiszen azzal lehetoseg lenne a tudasuk kiszivargasara."

    Az összes tudós összes tudása kiszivároghat a szakirodalomban? Azok jóval nagyobb súlyú ismeretek. A fizikai tárgyak paraméterei "kiszivároghatnak"? Próbálják meg egy fúrógép adatait eltitkolni. Ugye, hogy lehetetlen? Egyéni és egyedi tudás nem létezik! Minden ismeret társadalmi, mert egymagában egy csecsemő még beszélni sem tanul meg. Ha az elődök tudását nem ismerhette volna mindenki, még mindig a fákon ugrálnánk. Csak ismert dolgokat lehet ismét és ismét továbbfejleszteni.
    .
  • kvp
    #1
    A nemzetkozi cegek rengeteg penzt koltenek arra, hogy sajat egyedi szakertoi rendszereket hozzanak letre. Nem engedhetik meg maguknak, hogy ebbe barki belelasson, hiszen azzal lehetoseg lenne a tudasuk kiszivargasara. Ugyanez igaz a szoftverekre is. Nem engedhetik meg a gyartok, hogy az allamok hozzaferjenek a szoftverek forraskodjahoz biztonsagi ellenorzes celjabol, mert akkor a konkurencia megszerezheti a bennuk levo tudast.

    Ahogy anno a windows eseten sikerult az EU-nak elernie a kormanyzati hozzaferest, ugy most az a kerdes, hogy a nemzetkozi cegek eleg erosek-e ahhoz, hogy felulbiraljak az EU-t. Az amerikai elnok esteben ez mar bizonyitva van, csak a cegek joindulatan mulik, hogy ki az USA elnoke. (ha akarjak egy nap alatt levalthatjak ha nem engedelmeskedik)