6
  • Macropus Rufus
    #6
    Velemenyem szerint egy erzelmi allapot nem mindem esetben egyenlo azzal amit az arcrol le lehet olvasni
  • cateran
    #5
    "hogy egyetlen felvétel alapján automatikusan meg lehessen mondani egy emberről, hogy éppen milyen érzelmi állapotban van."

    Lofax....erzelmek leplezeserol meg nem hallottak? Olyat meg nem lattak, akinek a KEZE osszeszorul duheben, de az arcan mosoly van? Vagy duheben/fajdalamban/szomorusagaban sir, akkor a kep alapjan mit allapit meg? Ott csak 1 konnyezo arc lesz.... Aki kenyelmetlen helyzetbe kerul es kinjaban mosolyog ,az meg biztos vidam....
  • kvp
    #4
    Ha betanitjak egy adott arckifejezes adott modon torteno felismeresere, akkor ha jo volt a tanito adatbazis, akkor jo lesz az eredmeny is. Ha nem volt jo, mert mondjuk feketek eseten csak eroszakos arckifejezeseket vittek be, akkor hibazni fog. Ez nem az MI hibaja, hanem ahogy betanitjak, ugy viselkedik. Mar az is hasznos egyebkent, ha a fix kategorizalas helyett minden erzelemhez ad egy konfidencia erteket, azaz azt, hogy szerinte mekkora valoszinuseggel vidam vagy szomoru. Igy a nehezen felismerheto erzelmek eseten alacsony biztonsagokkal allitna tobb ellenteteset, mig jol felismerheto esetekben nagy biztonsaggal allitana egyet. Ez helyes kategorizalas eseten viszonylag jol kezelne az osszekeverheto erzelmi eseteket.
  • bdzsana
    #3
    Egy jól képzett embernél is hatkényobban tudja már felismerni a káros bőrelváltozást például, szóval nem kizárt hogy akár itt is jobb eredményt tud elérni.
  • Csaba161
    #2
    Ugye, még egy jól képzett embernek is van amikor lehetetlen megkülönböztetnie a sírást a nevetéstől, nem beszélve arról, hogy valaki kínjában nevet, vagy örömében sír...
  • Agyturbinikusz
    #1
    Az meg ki van zarva, hiszen az erzelmek amiket atelnek a foto alanyai nem tukrozodnek semmilyen formaban a kepen lathato tetetett viselkedes forman.