12
 • kvp
  #12
  Az Apple meglepi a teljes atallast x86-64-rol arm64-re. Ezzel lehetove valik a teljes ios/macos kompatibilitas. A macos az Apple desktop rendszere. Na most ha az emberek mobilon ios-t hasznalnak akkor logikus, hogy macos-t hasznaljanak. A Google-nak nincs jo desktop rendszere, de ha latnak benne penzt, akkor lesz. Plusz a mernoki teruleteken mar nagyon regota elment a linux-ok iranyaba a suly. Igazabol csak az irodai pc-k azok amik viszik a hatukon a windows vonalat. Sok ember aki home office-ba kenyszerult az nem vitte haza a windows-os ceges pc-jet, hanem (foleg amerikaban) inkabb a macos-es otthoni laptopjat / desktopjat hasznalta. Latszik, hogy ki lehet valtani a windows-t macos-el es sok ceg meg is teszi, mert dragabb ugyan a hardver, de kevesebb a szoftverrel a gond.

  Ezek utan a fejlett vilag szegenyebbik reszeben futo irodai es otthoni pc-k miatt van a windows-nak egyaltalan merheto piaca. (Magyarorszag is ennek a szegmensnek a gazdagabb vegen van)
 • Vanek úr
  #11
  "addig tovabbra is egyre jobban szorulnak vissza a windows-os gepek az osszes eladott eszkozhoz kepest. (foleg az android es a macos/ios javara)"
  Hűha. Sikerült összehozni, hogy több mobilt vesznek az emberek, mint számítógépet. Amivel magában nincs probléma. Csakhogy ez nem az operációs rendszereik (Windows kontra Android/IOS) miatt van, amire Te felfűzted a gondolatodat, hanem a használat szemlélete miatt (egyre több kisebb, de mobilisabb eszközt használ a mai ember, hiszen már a netezés lehetőségéhez és az alap 'számítógép'-használathoz bőven elég egy mai mobiltelefon is). Vagyis nem azonos pályán versenyeznek az operációs rendszerek, így nem is lehet következtetéseket levonni a piaci részesedésükből.
  Szerintem.
 • Tetsuo
  #10
  Egyre inkább Linux felé hajlok.
 • Schwarz
  #9
  A szar díszcsomagolásban is csak szar marad.
 • zola2000
  #8
  Ja az vicces volt hogy telepítettem az infran viewet és igen szerettem volna társítani a képeket, kb fél óráig ugrált az értesítés hogy "az infranview hibát okozott, ezért visszaállt a fényképek appra ... De a legjobb az önmagától települő candy crush app és egyéb reklámcsempék voltak, ilyent a legolcsóbb kínai mobilok sem csinálnak, xiaomi miuiban ha kikapcsolom a reklámokat azok kikapcsolva maradtak frissítés után is.
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #7
  En ertem, hogy ez zavar teged, de ez kb. felhasznalok 0.0001% -at erinti. Sok ilyen problema van Win10-el, regen minden hibat megprobaltak kijavitqni, most a prioritasi lista alja evek ota le van szarva. (Pl. dual monitor + dual vga konfiguracioban Win minden inditasnal elfelejti a monitorok ICC profiljait) Igazabol mar eljutottam arra a szintre, hogy mar inkabb Linuxoznek, ha egyszer Adobe megjelenteti a programcsomagjat Linuxra, mar repulok is..
  Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2021.01.20. 10:36:54
 • end3
  #6
  És legalább újabb 10 év fejlesztőmunka, mire a fontosabb, munkára, szórakozásra használható szoftvereket natívan a platformra fejlesztik. Lesznek fejlesztők, akik már megöregedtek és nem lesznek hajlandók újabb tíz évet az ARM miatt szívni a szoftverükkel. (Az meg szerintem vajmi kevés, hogy egy operációs rendszer valamennyire működik egy ARM procin.., sőt még akár böngészni is lehet majd vele a Facen.)
 • end3
  #5
  "Én olyan totál lényegtelen dolgok megoldását várom...!" - Ha már asztalra tettem néhány különböző "shortcut"-ot, akkor képes legyen mindet adott pontban megtartani. (Ne ugráljanak el minden indításnál tetszés szerint máshova.) Valamint, a társítások beállított szoftvereit ne kelljen már újra és újra beállítani, mert random önmagától visszavált alapértelmezett Win-esre. Már 2014-óta képtelenek megoldani, szinte 1511-es verziótól kezdve küzdök mindkettő problémával. (A társítások visszaállítását egyes Win10-nél egy frissítést követően meg sem lehet oldani, mert a visszaállított szoftver rögzítése előtt a panel elszáll.) De valahogyan minden következő verzió még rosszabb lett e téren.
  Utoljára szerkesztette: end3, 2021.01.20. 10:02:47
 • Celeborn
  #4
  Én olyan totál lényegtelen dolgok megoldását várom, mint hogy bekerüljön egy nyomorult abc sorba rendezés a VPN listába. Ezt a Win10 előtti összes verzió tudta, ami nem akkora dicsőség, hiszen egy sorba rendezés mégsem olyan hú de nagy dolog, de a Win10-ben ezt még valahogy nem sikerült megoldani. Nekem van vagy 20 VPN kapcsolatom, amit random sorrendben jelenít meg, és néha két megjelenítés között is változtatja a sorrendet. Így elég szar használni.
  De említhetném a leggyakrabban használt alkalmazások listájának testreszabhatóságát. Bár erről már letettem. Használom a kézzel kitett ikonokat a start menüben. De fura, hogy Win7-ben ez a megjelenése napján már adott volt.
 • grobs
  #3
  "egyre jobban szorulnak vissza a windows-os gepek az osszes eladott eszkozhoz kepest"

  Ha az apple tudja tartani az M1 ütemtervet akkor desktop/laptop fronton nagy bajban lesznek. Jelenleg az M1 még a WinOnArm-ot is 2x gyorsabban futtatja VM-ben mint a leggyorsabb surface ... úgy, hogy a surface 200 USD-vel drágább.

  Anno a risc gyártók is bejárták ezt a pályát.
  - Mi vagyunk mindenben a legjobbak,
  - Na jó, a bohóc kategóriát elengedjük mert komolyak vagyunk,
  - A szerver piacot mi uraljuk, és mi adjuk a legjobb szolgáltatás csomagot,
  - Mi adjuk a legjobb szolgáltatás csomagot, és már fejlesztjük a sokkal gyorsabb szervereket,
  - ...
 • kvp
  #2
  Ez a rounded corner vicces. Eloszor a win3.0-ban hasznaltak a passzianszhoz, aztan az XP-ben ez volt az alap skin, most megint visszahozzak. Mivel ezt a feature-t mar 30 eve megirtak, nem igazan igenyel hatalmas fejlesztest.

  Az, hogy visszahozzak a 3.x-es stilusu regi ikonokat az sem akkora baj, de nem is akkora ujitas. (pl. a jegyzettomb boritoja a 3.x-es 2 vonal helyett varhatoan 3-at kap!) A windows logo pedig egyenesen a 2.x-es windows logo uj valtozata lesz. Az mar annyira regi, hogy alig maradtak olyanok akik meg emlekeznek ra.

  Szoval nem a kulso lesz a lenyeg, de belul nem sok ujitas lesz. Tovabbra sem dobjak ki a regi api-kat, mert abba mar belebuktak. Viszont a regi platform specifikus api-k nagyon elavultak es amig nem lesz hasznalhato szoftveres x86 tamogatas az arm-os windows-ok alatt addig tovabbra is egyre jobban szorulnak vissza a windows-os gepek az osszes eladott eszkozhoz kepest. (foleg az android es a macos/ios javara)
 • TokraFan
  #1
  Mekkora egy fos. Előbb talán a normális testreszabhatóságot kéne megoldani, mert egy rendes Dark módot képtelenek beletenni 5éve. Kész kínszenvedés megváltoztatni pár alapvető dolgot, pl. a fontok típusát, méretét, és színét, a menü fontok méretét, típusát, és színét, ikonok sortávolságát, Ikonok fontjait, vagy sorolhatnám. Third-party szoftver kell hozzá, mert ez a csoda 2021-ben erre a szögegyeszerű funkcióra nem képes (illetve képes volt csak kivették 2-3éve).