5
  • kvp
    #5
    A pakolo robot hasznos lenne, de egyelore azert van csak egy keze es azert ilyen lassu, mert kulonben draga lenne. Igy kismeretu, nagyfordulatszamu es kis nyomateku motorokat hasznalnak, amiket addig atteteleznek lefele, amig lassu, de nagy nyomateku lesz a vegeredmeny. Es azert csak egy kar, mert a ketto majdnem megduplazna a robot arat.

    De a jovoben azert egy johnny 5-os felepitesu robot egesz hasznalhato lenne mint pakolo robot. (kajat szallitorobottol atvesz, hutobe berak, var..., kaja hutobol kivesz, felmegit/megfoz, terit, talal, var..., asztalrol elpakol, mosogatogepet megtolt, var..., mosogatogepbol elpakol, szemetet kiviszi)

    Ahogy a Jetson csaladban elhangzott: ket gyerek, kutya, macska... onoknek nem egy hazicseled robot kell hanem egy koszvakarolany... es ekkor kapjak Rosie-t. Egyebkent azert kellett a cseled, mert a robotporszivo allandoan uldozte es beszivta a macskat... (a valosagban a macsak tudjak, hogy csak ra kell ulni a tetejere es akkor veszelytelen)
  • TokraFan
    #4
    "A robot csak azt nézi, hogy 40 percet gépezik."

    Ráadásul ehhez robot se kell. Egy filléres smart karkötő vagy óra is tudja és rád szól, ha sokat ülsz egyhelyben.

    A többivel egyetértek. Ki a fene venne százezrekért egy ilyet csak azért, hogy utána egy óráig nézze, amint ott szerencsétlenkedik a mosogatógéppel, miközben egy ember 5 perc alatt kipakolja? Nem beszélve arról, hogy a poharakat és egyebeket, hatféle külön helyen és magasságban lévő szekrénybe/polcra kell eltenni. Azt megnézném, hogy pl. a polcra törés nélkül felteszi a többi pohár közé. Annak meg semmi értelme, hogy a mosogatógép mellé kipakolja, ha onnan nekem még be kell rámolni a szekrénybe.

    Persze meg lehet közelíteni úgy a kérdést mint a robotporszívónál, hogy addig hagyod rá, amíg dolgozol, de ezeket a feladatokat nem olyan könnyű időzíteni, mint egy porszívózást.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.01.18. 18:41:33
  • repvez
    Szüli
    #3
    Én sem nagyon értem , hogy ez hogy működne a való életben és nem egy PR környezetben.
    De az itt bemutatott példa is eléggé sántít.
    A kis robot odaszol, hogy túl sokat dolgozik, tartson egy kis szünetet, erre a következő pillanatban, meg az orra alá dugja a video hívást.

    Egy csomo olyan dolog van amire ilyenkor nem gondol a robot. Lehet azért dolgozik sokat, mert épp határidós sürgős melója van, vagy épp azért mert valamit muszáj folytatni, mert elfelejti utána. Vagy elötte vagy utána meg 2 orát fog aludni mielött folytatná.
    A robot csak azt nézi, hogy 40 percet gépezik.

    A másik robotnál meg miért csak egy karja van? egy csomó olyan helyzet van, aminél két oldalról kell megfogni valamit, még úgy is, hogy az ember keze alkalmasabb a fogásra mint ennek a robotnak a csipesz keze. Mit csinál olyankor , ha egy tányért ki akar venni és a másik meg lecsúszna róla és emiatt törik el vagy csak hangosan zörög miközben mindenki aludna?
    Meg miért lassú minden robot? ha valamit el tud végezni akkor miért gyök 2vel mozgatja a motor a karokat vagy az egész robotot?
    Ha meg csak igy képes a feladatát ellátni akkor az még nem érett meg a mindennapi használatra, mert csak hátráltatni fogja a dolgokat mint segíteni.
    Inkább 10 perc alatt bepakolom én az edényeket a mosogató gépbe , minthogy kerülgessek egy robotot a konyhába fél óráig vagy tovább és még lehet , hogy össze is töri .

    Ezek csak tök egyszerű hétköznapi kérdések, de a válasz gondolom, hogy valami kitérő vagy PR bullshit lenne .
    Egy robotnak pont az lenne a lényege, hogy nem egy idealizált környezetben segítsen.
    Ha minden egyszerűen és ideálisan működne akkor nem kellene robot, mert akkor az embernek sem okozna gondot megcsinálni.
    Már egy egyszerű kávégép is amit smartként reklámoznak se tudja ellátni a feladatát, hiába tudom neten keresztül elküldeni neki, hogy mire hazaérek legyen meleg kávé , ha nincs minden oda készítve , nincs betéve kapszula nincs a pohár a helyére téve. Ha pont akkor fogy ki belőle valami nem fogja feltölteni magát.
  • esztyopa
    #2
    Dehogy nincs.Nagyot lehet kaszálni vele ! /No meg az összetört poharakat is lehet pótolni egy házhoz szállító drónnal./
    Szóval jó móka.
  • TokraFan
    #1
    Tech mániás vagyok, de ezeknek ebben a formában semmi értelme nincs.