69
-
Agyturbinikusz #29 Igazad van, mindenkinek kell hobby.
-
Jawarider #28 érthető mert folyamatosan csökken a Föld tömege a sok kilőtt műhold , rakéta miatt :)
:) -
defiant9 #27 Semmi nem tart örökké, úgy tűnik a városi polgárságban már többségbe kerültek azok akik nem hunynak szemet. Meglássuk mit hoz a jövő, a remény hal meg utoljára, stb. :) -
Agyturbinikusz #26 Te bolond vagy ne haragudj, ilyet varsz el, hogy tolerans legyen, es ne alkalmazza a kollektiv bunosseg elvet?
Rossz orszagban elsz, tudom tanusitani. Lehuztam cirka 24 evet, de az elmult 10 evben miota eljottem, egy normalis orszagban elek, tobbet fejldott a szemelyisegem ezen iranyba mint magyarorszag az elmult 1000 evben.
Olyan kapukat dongetsz amik sosem fognak kinyilni, erre nemregiben kellett rajonnom. Egyszerubb ha szellel szemben vizelsz ott legalabb eselyed van,
Utoljára szerkesztette: Agyturbinikusz, 2021.01.20. 13:09:14 -
defiant9 #25 "A migránsprobléma valós"
Erre mondtam hogy lehet erről objektíven is beszélni(gumicsontról ugye nem nagyon lehetne), anélkül hogy dehumanizálnánk vagy démonizálnánk ezen embereket. A gond ezzel van.
"egy "ezeréve" ismert stratégiája a jelenlegi vezetésnek, nem szükséges újra és újra megállapítani (legalábbis ugyanott)."
A világ azért halad, változik. Teljesen más volt pl. a nők vagy a melegek megítélése 500 éve. Azzal hogy megállapítjuk hogy mi még mindig a régmúltba révedünk, sőt visszarendeződünk, amikor a fejlett világ már képes kezelni a másságot, és nem tűzi politikai zászlajára az ezekkel szembeni gyűlölködést, azzal napirenden tartjuk a problémát nem pedig a szőnyeg alá söpörjük, és értelemszerűen ez mutat a megoldás irányába. Tehát nem az a helyes hogy elfogadjuk hogy nagyapánk is így csinálta akkor ez a jó, hanem változunk, haladunk a korral, toleránsabbá válunk mások másággal szemben, cserébe ugyanezt várhatjuk el másoktól is. -
#24 "A gyűlöletkeltés mindkét oldalon folyik"
Persze, a másik oldal is a rendszer része. Sőt talán előidézői is... -
#23 A gyűlöletkeltés mindkét oldalon folyik, csak megjegyzem. A liberál oldalon a konzervatyokat szokás kikiáltani minden rossz dolog okaként, úgy mint háborúk, társadalmi ellentétek, elnyomás és persze a globális felmelegedés is.
Miközben a konzervativizmus lényege a társadalom értékeinek megőrzése, amibe inkább a béke, egyfajta igazságosságon alapuló stabilitás és a környezet mint adott közösség számára kultúrális jelentőséggel is bíró tényező, és mint fontos erőforrás megőrzése is kiemelt szempont. Utóbbi esetben látható az az agresszív propaganda amivel a liberálisok kisajátítanak minden értéket, amely szerintük a modern világban való létezést és túlélést biztosítja, sőt azt állítják, hogy a másik oldal ezen értékek direkt rombolására törekszik, ami nyilvánvalóan gyak hazugság és vádaskodás.
Ebből a lövészárokharcból ezekután marhanehéz kiszállni. -
#22 A migránsprobléma valós, az Orbán még mindig ennek a hátszelében utazik, hogy annak idején nagyon helyesen beállt a migránsellenes álláspont mögé. Tehát ez a baj a #4-es kommenttel, hogy azt sugallja, a migránsprobléma csak egy Orbán által összetákolt politikai gumicsont.
Viszont a gyűlöletkeltéses megállapításod is valós, ami többek között (pl. Sorosba burkolt zsidózás) a migránsproblémával is összefüggésbe hozható. Ez pedig egy "ezeréve" ismert stratégiája a jelenlegi vezetésnek, nem szükséges újra és újra megállapítani (legalábbis ugyanott). -
defiant9 #21 "Ha viszont nem nézed a kontextust, akkor nyugodtan mész bele a részletekbe és nevezheted igazságnak vagy lényegnek, hibásan jársz el."
Mutass rá hol követtem el a hibát! Konkrétum nélkül csak a szót fecsérled(de nem véletlenül ódzkodsz a konkrétumoktól).
"hogy a kormánykritikádban a burkolt migráns simogatás van"
Kérem a mondatot amiből ez kiolvasható. Az hogy valótlanságot állítasz az egy elég gyenge pozíció.
A mondandóm lényege továbbra is az hogy gyűlöletkeltést használnak politikai tőke kovácsolására. Továbbra sem látom sehol ennek a cáfolatát, mégcsak kísérlet sincs rá. -
noland #20 Igazad van, az analizis egy jó eszköz az igazság feltárására, és mint minden eszközt ha jól használunk, feltéve. Ha viszont nem nézed a kontextust, akkor nyugodtan mész bele a részletekbe és nevezheted igazságnak vagy lényegnek, hibásan jársz el. A rész nem tartalmazhatja az összesség lényegét, vagyis nem feltétlenül. Tehát, pl. az eljárás, hogy kiragadszt egy mondatot a mondanivalóból és rámondod, hogy abban van a lényeg, sokszor hibás.
Bocs, de én jeleztem először -szarkasztikusan-, hogy a kormánykritikádban a burkolt migráns simogatás van. Tarthatod ezt az álláspontod ameddig tetszik, de öngyilkos lenne rád nézve. Sajnálom, ha ködös voltam ez a szakmámból fakad. A Nemzeti Meteorológia Főfelügyelőség szakmunkatársa vagyok. Enyhülés várható... :) -
defiant9 #19 "Attól, hogy mondatokra bontasz egy mondanivalót, nem kerülsz közelebb az érdemi igazsághoz"
Bullshit generátor beindult?
Igenis a részeltek vizsgálata közelebb visz az igazsághoz, ez egy igazolt tudományos módszer.
"Próbáld meg értelmezni a saját mondatodat ill. elgondolkodni azon, mit lehet ebből leszűrni. VolJin csak erre reagált."
Próbálj meg önállóan megfogalmazni valamit az állításommal kapcsolatban, ne csak gyáván más háta mögül mutogatni valami ködös dologra. A megállapításom tartom, nem láttam egy érvet sem ami cáfolatul szolgált volna. -
noland #18 Szerintem, VolJin nagyon szépen összefoglalta a lényeget a gondolkodásoddal kapcsolatban. Pl. Attól, hogy mondatokra bontasz egy mondanivalót, nem kerülsz közelebb az érdemi igazsághoz. Mivel próbálod a vitát szándékosan félrevezetni ez terelés.
"A kormány migráncsozása meg Sorosozása nem mást mint ellenségkép létrehozása hogy félelmet és gyűlöletet keltsen amiből politikai tőkét kovácsolnak."
Próbáld meg értelmezni a saját mondatodat ill. elgondolkodni azon, mit lehet ebből leszűrni. VolJin csak erre reagált. -
defiant9 #17 "Bocs, de én liberálisként nem díjazom ezeket a kulturális hagyományokat"
Mi köze ennek a hozzászólásomhoz? Nincs érved így kitalálsz magadnak valamit amire reagálhatsz?
"De azért simogasd őket..."
Idézd be hol/mivel simogattam. Én alapvetően a kormányt marasztaltam el azért ahogy gyűlöletet kelt hogy abból politikai tőkét csináljon.
"Azért nem érzed gáznak, hogy ennyire a seggénél fogva rángattad elő a kedvenc témádat?"
Itt az sem egyértelmű mi lenne a kedvenc témám szerinted. Próbálj meg vagdalkozás helyett értelmes kommunikációt folytatni. -
VolJin #16 Azért nem érzed gáznak, hogy ennyire a seggénél fogva rángattad elő a kedvenc témádat? -
VolJin #15 Bocs, de mondjuk a buzik fellógatása a toronydarura nem európai hagyomány, ellenben a Közel-Keleten ugyanolyan népszokás, mint a levágott kecskefejjel lovaspólózás. Meg mondjuk a zsidókkal sem túlzottan toleránsak...
Bocs, de én liberálisként nem díjazom ezeket a kulturális hagyományokat.
Persze te ettől még hiheted magad liberálisnak, de a szememben csak egy kulturmarxista vagy.
Van egy rossz hírem, az akasztást veled kezdenék, nem velem...
De azért simogasd őket... -
VolJin #14 Ne bonyolítsd túl Orbánnal, akit magam is rühellek.
A sariára gondoltam,,, -
noland #13 Álmodj királylány...mivel minősitettelek? Ja megint csak képzelődsz, terelsz. Vicces pasas vagy te, igazi funny. XD -
defiant9 #12 Valódi érved nincs, csak ködös minősítgetés, ennyire futja a hit erejéből. Lol :) -
noland #10 a napi 5x imádkozás gondolom a te kultúrádhoz tartozik, de akkor sem lehet teljesitménynek beállitani, akárhogy szeretnéd. XD
Utoljára szerkesztette: noland, 2021.01.18. 20:00:44 -
noland #9 Csak álprobléma, tuggyuk...ha nem lenne ilyen felkapott téma nem is létezne, hozzáállásunk meglehetősen langyos lenne... -
defiant9 #8 A kormány migráncsozása meg Sorosozása nem mást mint ellenségkép létrehozása hogy félelmet és gyűlöletet keltsen amiből politikai tőkét kovácsolnak. Nekem ezzel a manipulációval van bajom. A bevándorlás kérdését lehet objektíven tárgyalni, csak abból az jönne ki hogy a valós probléma közel sem akkora mint amiből rengeteg szavazatot lehet szerezni. Az a mássággal szembeni erős intolerancia amit gerjesztenek alapvetően nem lenne része az emberek gondolkodásának(főleg nem egy keresztényi attitűdnek), ezt erősíti ez a propaganda. Ezért rossz a gyűlöletkeltés minden formája, az is amikor már bőrszínű vagy vallású emberek az alanyai, mert a hétköznapokban köszön vissza az eredménye, pl. a szexuális orientáció kapcsán. -
Csaba161 #7 Milyen kulturális normára gondolsz?
A magyar minszterelökét, akinek a normája pálinkát inni kolbászra a focimeccsen,
azt még túl is teljesítik...
Sőt ők még napi 5-ször imádkoznak is, az még több kulturális teljesítmény...
Utoljára szerkesztette: Csaba161, 2021.01.18. 16:49:43 -
VolJin #6 Neked miért okozna örömet, ha a megszokott kulturális normákat elutasító tömeg venne körül? -
csigafi #5 Áh szóval ezért lett rövidebb 24 óra mint amennyi gyerekkoromban volt. Folyamatosan érzem hogy egy napba valahogy sehogy sem fér bele az ami régen belefért még ha korában kellek fel akkor se. -
defiant9 #4 A migráncsprobléma lesz ennek is az oka, túl sokan mennek nyugati irányba. De nem kell aggódni, ez csak átmeneti, előbb utóbb bölcs vezérünk tézise a hanyatló nyugatról visszabillenti a Föld egyensúlyát. -
VolJin #2 :-D
Valami magyarázatot is írhattak volna... -
duke #1 Egesz evben ereztem, hogy valami nem stimmel,akkor ez volt az.