5
  • kvp
    #5
    Mernokkent en inkabb a gyorsan kezelheto menukterkepeket tartanam elonyosnek, mert valojaban ezek a chat botok csak a telefonos menu kivalasztasban segitenek. De hat az emberek nagyresze nem tudja hasznalni a sima fa strukturaju menuket sem, szoval igen, van igeny rajuk.

    A szemelyiseg itt nem intelligenciat jelent, hanem beszedstilust. Tehat nagyon kedvesen kell visekledniuk es kb. haromszor megkoszonni, hogy az ember valasztott a felajanlott opciok kozzul. Ez persze nagysagrendekkel megnoveli az ezzel toltott idot, mert egyszeru rovid optiok es egyszavas parancsok helyett beszelgetni kell vele, sot egy egyszeru rovid csippanas helyett meg jo hosszan valaszol is, meg letol 3 reklamot es egy jogi nyilatkozatot. De erre van igeny, mert az emberek nem birjak a gepeket kepkent kezelni. (lasd mikrosuto, regen boven eleg volt egy teljesitmenyszabalyzo es egy mechanikus idozito tarcsa, a vegen meg a mechanika vegallasa megutott egy harangot, ma menurendszer van, meg kijelzo, uzemmod gombok, plusz gyorsgombok, menurendszerek, stb. es kb. ugyanazt tudja a mikro mint a ket mechanikus tarcsaval es egy darab biztonsagi ajtoszenzor kapcsoloval, na most meg erre jonnek a szemelyiseggel rendelkezo beszelo 'aszisztensek')
  • Lapajka
    #3
    Butaság. Elég lenne olyan, ami nagyon úgy tűnik hogy van személyisége, főleg empatikus érzelmei, kedvessége... Ennyi elég, felesleges hogy egy komplex komplett AI legyen. Főleg azért, mert annak akkor igazságérzete és önérzete is lesz, és elég hamar bepöccen, majd elküld mindenkit az anyjába... aztán ha mégjobban bepöccen mert elkezd elmélkedni az emberi lényről... és akkor indulhat a Mátrix története...
  • wraithLord
    #2
    Ja, eggyel több "it" van benne. :D
  • wraithLord
    #1
    Jaja, arra feltétlenül szükség van. Lassan vagyunk 8 milliárdan, annyi személyiséggel rendelkező személy nem elég... :D

    Én úgy vagyok vele, hogy képes vagyok elvonatkoztatni, hogy nem Piri nénivel a sarki boltból beszélgetek, hanem egy célszoftverrel, aminek nem az a dolga, hogy kedélyesen elcseverésszen velem. A céges chatbotoknak leginkább nem az a gondjuk, hogy személytelenek, hanem hogy hülyék, és semmire se jók, csak arra, hogy hívjanak egy "élő alkalmazottat". (Most úgy általában mondtam, bankos chatbottal még nem volt dolgom.)

    Az Amazon supportos chatbotja pl. azt tudja kb. mint az IT Crowd-ban a rendszergazdák üzenetrögzítője, hogy "Have you tried it turn it off and on?", aztán utána kérem az emberi segítséget, mert nem hülye vagyok, hanem problémám van.
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2020.12.28. 14:05:13