8
  • Ellaberin
    #8
    Itt a "konzol" ki is merül a KFC "C" betűjében. Ezt az ötletet dobták be némi csirkeszárny és annál több sör elfogyasztása után az új marketingesek és az öregek meg ráharaptak (hogy um. stílszerű legyek:).

    A konzol-nem konzol vélemény megosztást meg az MS kezdte az első Xboxaival. Célzottan összemosva a két vonalat, hogy a gémeres konzol piacból is hasznot tudjanak húzni - láthatóan eredményesen.

    Az Intel meg sokáig jól érezte magát a langyos vízben, míg majdnem puhára főtt (+1 :), bár a konzolos piac nem is nagyon érdekelte, sőt a grafikai gyorsító kártyák fejlesztését már jó régen elengedte. Mostanában akar visszatérni a ringbe ott, de az AMD - a konzol részlegen - szépen fejlődött és betonozta be magát. Érdekes, hogy a pc piacon is felállt a processzorok terén a padlóról, ott is bevitt egy gyomrost az Intelnek. És - nagy valószínűséggel a konzolos tapasztalatainak segítségével - a VGA pc-s piacán is felvette a kesztyűt és egyre eredményesebb.

    Visszatérve a cikkhez egy 4k,240 fps, VR, RTX tudású (és árú , 4-5000+ dodóra tippelek) gép oldalsó fiókjában még véletlenül sem tartanék olajos, zsíros ételt - de pl. egy folyadék hűtésnek pont helyet adhatna.
    Utoljára szerkesztette: Ellaberin, 2020.12.29. 15:59:59
  • kvp
    #7
    Ez par egyedi haz es bele gyari, polcrol levett pc alkatreszek. Vicces, de kb. annyit tud, mint barmelyik halzilag moddolt pc-haz, csak ez kisszerias reklamcelu. Konzolnak annyira lesz konzol, mint egy atlagos otthon osszerakott pc-s desktop gep a szokasos windowssal. A nuc9-es procival meg erosnek sem lehet nevezni, ez jobb laptop teljesitmenye.

    Az meg kulon az intel szegyene, hogy annyira energiapazarlo a rendszeruk, hogy csirket lehe melegiteni a hojevel. Mondjuk a p4-eseken akar meg is sult volna...

    ps: Ha valaki sajat konzolt akar kiadni, akkor keszitettet egy egyedi atx/mini atx/stb. gephazat, egyedi festessel es minden parasztvakitassal. Belerak egy tetszoleges eppen kaphato pc-t es mar kesz is van a kisszerias (1-tol akarhany darabig) "konzol". Tisztan reklamcelu es sokkal latvanyosabb, mintha egy kinai noname laptopra ragasztanak par kfc-s matricat.
  • Palinko
    #6
    Igen de úgy látszik 2019-ben ezt tanították a marketing sulikban szóval most előjöttek idén ezekkel a szarokkal. Mint múltkor a sörgyártó, szóval gondolom van rá kereslet.
  • repvez
    #5
    És ha meg is valósul, akkor ez csak azért mert az intel érzi a vesztét, mert a Xbox és a PS5 is AMD komponensekre épül, mind CPU mind GPU terén. Az intel is be akar szálni a buliba, de mivel neki nincs GPU-ja ezért valami öszvéár megoldásu PC lesz.
    DE hogy milyen szoftvert használ majd az kérdéses.
    Lehet valamilyen átdolgozott kinézetü Windows.
  • Zsombor99
    #4
    Hát, úgy tűnik, hogy csupán "vödör" formájú házba raktak egy méregdrága számítógépet, a komponensek hűtésével elezetett hőt pedig egy rekeszbe továbbítják, hogy a KFC-ben vödörben megvásárolható csirke tovább maradhasson meleg.
    Konzol? Nem éppen, csak ráfogják, hogy az! Méregdrága számítógép felesleges gépházba integrált extrákkal? Ez a gép pontosan ez!
    Attól még, hogy egy számítógép már-már megközelíti a konzolok méretét, szerintem még nem kellene egyből "konzolnak" nevezni. Ha jól érzékelem, akkor mintha kezdene összemosódni a határ a konzolok és a számítógépek között, nem?
    Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.12.26. 11:41:59
  • Kissssss0 #3
    ez akár mehetne is a pc humor topikba :DDD
  • wraithLord
    #2
    Akkor már ennek több értelme lenne...


    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2020.12.25. 17:36:43
  • Sippie
    #1
    nincs még korán az április 1.-hez?