5 nm-en jön a következő GeForce-generáció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: Vanek úr, 2020.12.23. 21:35:58
Ez kb. PS2/PS3-ig volt igaz. PS4/XBO érában (jelenleg ugye prevgen-nek hívjuk) konzoloknál már 4 platformról beszéltünk, nextgen konzoloknál pedig már hét, azaz 7db platformot és gépet jelent! Miközben ugyanannyi idő van egy játék fejlesztésére, mint korábban.
Te meg ezt hasonlítod egy kb havonta ha jut 5 db vga egy országba dologgal...
Amiket irkáltok hogy a 3060ti 300k+ ... az ezért van.. nyerészkednek rajta. Az egy 180-190 ezres VGA lesz amint lehet majd kapni folyamatosan.
Meg mi fölé árazzák őket??? a 400k-s 2080ti helyett jött a kb vele egyszintű 3070 ami 300k (argep)...hol van ez fölé árazva? A 3060ti meg a 2080 super helyére jött ami szintén 300k felett volna valamivel,de már azt se igen kapni mert azokat tudtommal már nem is gyártják...
Türelem és lesznek jó árak...sosem értettem az embereket hogy szaros játékokkal hova sietnek hogy olyan égető a VGA vásárlás...
Raktárkészlet: nincs visszatartott készlet egyik oldalon sem, mert nem éri meg a gyártóknak (pláne nem az AMD-nek és az NVIDIA-nak, mert a partnerek gyártják a saját kártyáikat, és a két GPU gyártó csak a GPU-t biztosítja a VGA-khoz). Ettől függetlenül soha nem a drága kártyákon volt a hasznuk java (se a GPU gyártóknak, se a VGA gyártóknak), mert abból jelentősen kevesebb mennyiséget tudnak csak eladni (pedig így is-úgy is van rajta haszon); hanem a 'népkártyákon', amik megfizethetők, de még elfogadható teljesítményűek (ezeken nem olyan sok a haszon, de mivel rengeteget adnak el belőle, így ebből lesz a bevétel többsége).
Konzol vs. PC árak: a kettőt nem lehet összehasonlítani. Egyrészt a konzol gyengébb alkatrészekkel rendelkezik, mint egy átlag PC, de hatalmas előnye, hogy fix a hardvere, így sokkal könnyebben, egyszerűbben, és hatékonyabban lehet rá játékokat írni jó grafikával. Másrészt a konzolt direkt olcsóbban adják, mint amennyibe a hardverek ára alapján kerülnie kellene (minden konzolon veszteség keletkezik a gyártóknak), viszont ott konzolt azért vesznek, mert játszanának vele, így a hozzájuk vehető játékok drágábbak (a hardveren bevállalt veszteséget a szoftvereken hozzák vissza).
Repvez által 280k-ra datált 3060-as árak: ne keverjük össze a 'régi', és a mostani árakat. Régen nem volt ekkora kereslet, ilyen kicsi készlet, így ennek megfelelő többszörös bolti ár. Ez a helyzet olyan, mint a konzolos, hogy felvásárolják valakik 'normál' áron, és többszörösen adják tovább. De ettől még nem ez az 'alap'. A 3060-nál sem ez a 'normál' ár, csak mindenki rárak most az előbb említett okok miatt extra felárat, és úgy értékesítik tovább. De ha túl leszünk ezen az üres bolti helyzeteken, és normalizálódnak az árak, akkor mindjárt nem lesz 280k egy 3060, sőt, 200k se.
Évek óta drágulás: igen, sajnos ez érezhető. Egyre drágulnak a kategóriák. Ebben benne van az infláció is, benne vannak a drágább gyártások, és még sok minden; de ha ezeket az 'alap' dolgokat levesszük, akkor is drágulnak. Régebben a havi fizetésből tudtam venni egy csúcs VGA-t, ma már csak egy középkategóriára futna. Pedig volt nálunk is fizetésemelés (infláció felett).
De ez van. Amíg a termékeket megveszik a vásárlók jóval túlárazva is (NVIDIA mondta, hogy a 20x0 sorozaton iszonyatosan sokat kerestek, mert nagyobb volt rajta az árrés, mint korábban), addig mi, akik megnézik, mire és mennyit költenek (pláne ilyen vírushelyzetben), kénytelenek leszünk várni, hátha lesz majd a mi pénztárcánknak is megfelelő verzió (vagy majd áttérünk a használtpiacra). Ha a 'nagypénzű' vásárlók is tudnának várni, és nem egyből, azonnal (0. napon) és/vagy jóval túlárazva vennék meg az új dolgaikat, hanem 1-2(-3-4) hónappal később, akkor a gyártók is kénytelenek lennének árat csökkenteni a túlkínálat miatt. De amíg a többség nem gondolkodik, hanem csak vásárol, addig nincs miről beszélni. Ez lesz, és nem fogunk tudni tenni ellene.
Billentyűzeteknél lassan 30-40k az alap, pár éve még hüledeztünk ilyen áron egy sz*ros perifériánál. Közben jelentőset zuhant a forint is.
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2020.12.23. 20:51:33
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Konkrétumok vannak tele bolt alsó közép VGA-kkal 50-60 ezres árszinten.
Az újakból nincs ilyen olcsó széria csúcs vga-k sincsenek nem hogy azokból butított/kurított selejt :)
Apró is televan (ezt csak mellékesen mondom) ott is lehet csemegézni (és nekem mondhatod hogy az milyen már meg stb ...én vettem 1 évig 0-24-ben bányában dolgozó VGA-t semmi baja nem volt)
Szóval minden árkategoriában kapsz VGA-t (persze nem az új szériákból de azok amúgy is 300+k amiről kár is beszélni.)
De te tudod , hogy mik vannak.
Ez, hogy mindenki megtalálja a pénztárcájának megfelelöt ez megint nem válasz, mert nem arra válaszoltál amiról kiindult a beszéd.
Hoigy a mostani kártyáh tul vannak árazva.
Amit meg most te mondtál, kb olyan mintha azt mondanád, hogy most is lehet venni GT710es VGA-t 15k ért mikor megjelent meg az is volt 50k akkor miről beszélünk, hogy drága a VGA. meg mindenki vegyen olyat amit meg tud fizetni.
Mindenki olyat vesz amire futja..én jelenleg intel HD530-al vagyok mert amit akarok majd olyan még nem létezik...
Utoljára szerkesztette: hunbalee, 2020.12.23. 20:31:44
[merlinw.org]
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2020.12.23. 19:39:11
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Persze lehet venni most is 50-60 környékén a 2-3 szériával ezelőtti belepő szintet , de én nem erről beszélek.
Az árukeresön ha találsz a legujabb szériábol 100k körülit akkor arra kiváncsi leszek .
Ugyhogy ha lehet ne keverd össze a szeriákat , én amit leírtam az az adott évben a legújabb kiadásra vonatkozott és azon belül a közép erös kiadású kártya.
A belépő szint az a foshulladék senkinek nem kellő 50-60 ezres szint ami most is van...
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2020.12.23. 18:45:56
hardberes tesselácio, meg sok egyéb . és szinte mindegyik generácionál duplázoftak a tranzoistor számok.
És mi történt azokban az idökben? a kifutó széria árai csökkentek az ujé meg ugyan ott vagy nagyon minimálisan emelkedett.
Az meg megint egy fura összehasonlitás, hogy a fizetések is emelkedtek. a külföldi fizetések nem anynival emelkedtek mint amenynivel a hardver árak.
És ne konkrét számokat nézz mert azok nem sokat mondanak, de ha arányaiba nézed akkor látszik, hogy most sokkal jobban elszáltak az árak
régebben mikor valaki keresett 130k-t ahhoz képest mondjuk 50-60k ért tudott venni egy erős középkategóriát.
Most ugyan ez az arány? 300k körüli fizetés és a belépő szint 290k, nem a közép .
Ha komplett gépet nézzük akkor meg még durvább-
2009ben 200k bol vettek egy komplett gépet monitor nélkül saját magam vettem össze az alkatrészeket az akkori best buy érték arány
ma ugyan igy közelebb lennék a 2 milliohoz, és a fizetések nem emelkedtek anynit, sehol se nem csak itthon.
De mondok jobban, az hogy lehet ,hogy a konzol mindig a kiadáskori legjobb hardvereket pakolják bele, és kompletten meg tudod venni 180k ért.
mig ugyan az a hardvert a PCbe meg milliós tétel ? És a konzolt nem kell fejleszteni sem 1-2 évente.
Igen ám de azóta rohadt sokat fejlődtünk.. új technológiák új konzolgenerációk sokkal komplexebb szebb grafika stb. És igen már a 3090 se elég "lófa**ra" se 4k maxon mert a Ray tracing megöli azt is... + mi arra garancia hogy akár 3 év múlva nem jön új erősebb konzol ami megint tekerhet a dolgokon...
Az is sajnos hogy ma egy közép felső vga ( pl 3060ti) nem is kapni és 200+k... nem ezt szoktuk meg persze. De a fizeésünk sem annyi mint amennyi pl 6 éve volt szóval tényszerű hogy minden egyre csak drágább lesz. Persze fáj mert ki a rák szeret ennyi pénzt kiadni ,de ez van. Ez soha nem fog változni ez sajnos nem internet ami ahogy gyorsabb egyre olcsóbb :)
Persze az átlagember jellemzően nincs tisztában a gazdasági folyamatokkal, ez egy külön szakma.
Ha valakit hibáztatni akarsz, inkább a bányászokat érdemes...Teljesen feleslegesen pazarolják az erőforrásokat a k*rva nagy semmire.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.12.23. 17:30:16
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2020.12.23. 16:51:24
Tehát a 3090 van esetleg egy 3090TI kategoria.
Most mennyi is a 3090es 1500 dolcsi?
Miról is beszélunk?
És te azt mondod hogy egy ilyen ultra kártya összehasonlitható egy középkategoriával .
Mert most az ára ugyan ott van .
Ugyanezen logika mentén a sony és ms is összefogott konzolfronton? Ott miért nem szállnak el az árak? Ott csak simán nincs eladó termék.
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2020.12.23. 14:44:19
Én kis naív még a 10. gen gtx-nél még gondoltam ha bejön a 20-as széria beruházok olcsón értsd 150 000 ért egy gtx 1080ti-re, reménykedve hogy az új gen lenyomja az árakat és az utolsó készletből elcsípek egy 1080-at, erre nem ez történt hanem hogy fölé áraztak mindent, és folyamatosan a fölé árazás megy, még két év és egy alap gamer kártya 300 000-lesz, egy csúcskártya meg kétmilla! (Ne legyen igazam)
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2020.12.23. 14:02:39
Ahha... és az ára 990.000.- Huf lesz az alap modellnek de lehet nagyon keveset mondtam! :D A másik 5 db lesz belőle elérhető fél évig majd utána talán le is gyártanak még 10-t amit azonnal a bányába küldenek bitcoint bányászni.
De azért tervezik a következő gen.-t csak minek?! Se gyártani nem tudják még az előzőt se és NULLA raktár készlet emiatt meg egekbe annak X db-nak az ára ami éppen kapható véletlen.
SZUPER jó lesz egy kocsi áráért tudunk majd venni next gen. GPU-t ! Elmennek a .... :)
El. Psy. Congroo.