6
  • kvp
    #6
    Egy ram busz nem tud wifi-nek megfelelo szabvanyos modulaciot kiadni magabol, csak azonos frekvenciaju zavarjelet. Viszont csak a ram hasznalatanak megvaltoztatasa alapjan kepes valtozo erossegu zavarjelet generalni. Nem kell elnyomnia az adot, eleg ha eppen csak merhetoen rontja a jel/zaj aranyt. Ezt viszonyleg konnyu merni egy passziv modba helyezett wifi kartyaval. Ez kvazi ugyanaz az eljaras, amikor a tamado program a cpu teljesitmenyenek valtoztatasaval kimorzezza az adatokat a tapegysegen at a helyi elektromos halozatra. Mindket esetben a gep alapvetoen mukodokepes marad, csak ingadozo mertekben magasabb terhelesi szintet mutat.

    Egyik se egy tul eletkepes megoldas, csak azt mutatjak, hogy egy arnyekolatlan es levalasztatlan szamitogep hany helyen kepes adatokat szivarogtatni.
  • Zoltan1984
    #5
    Ha igy biztosan nem mukodik, mert zavarashoz az adohoz merheto erossegu jel kell.
    Valoszinubb, hogy az IEEE 802.11 szabvanynak megfelelo wifi AP jeleit sugarozza, es pl az SSID-be rakjak az uzenetet. Ez mukodik teljesen passzivan is, ha van olyan frekvencia amin alacsony a zaj.
  • UUUU
    #4
    Akkor mar nem eletszerubb az elektromos halozatot felhasznalni a lehallgatasra ?
  • kvp
    #3
    Ha valaki kepes tavolrol rootkit-et rakni az os ala (pl. fertozott adathordozorol), akkor megoldhato fizikai hozzaferes nelkul is.

    Ez igazabol nem valodi wifi. Csak a gep elektromos zaja 2.4GHz-es memoriabusz eseten pont megzavarja a wifi jelet. A leeso tererobol lehet a biteket kiolvasni. Tehat amikor van zaj es esik a terero, akkor jon egy bit. Irja is, hogy max. 100 bit / masodperc-et tud, tehat 10 betu / masodpercet. Lassu es egy rendesen arnyekolt gephaz ved ellene. (meg attol is, hogy a memoriabusz teljesitmenyet rontsa a kozeli wifi zaja) Szoval inkabb techdemo, mint hasznos, de erdekes az otlet.
  • bunny
    #2
    Node ha fizikailag hozzáfér, és fel tud rá telepíteni egy ilyen programot és ott tud ácsorogni az átvitel folyamán pár lépésre, nem egyszerűbb belerakni egy hálókártyát?
  • zola2000
    #1
    #mindmeghalunk
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2020.12.22. 17:21:21