3
 • kvp
  #3
  Igen, alapvetoen gazdasagilag az a leghatekonyabb megoldas, ha az emberek tobbsege (azaz a nem essential worker kategoriasok) soha tobbet nem hagyja el a lakasat es amit az allamtol vagy a cegektol kap (esetleg megveszi sajat penzbol ha otthonrol tud valami hasznosat dolgozni), azt gurulo vagy repulo dronok viszik az ablakaig. Mint a Mezga csaladban a fenyposta. A tobbiekert meg elmegy a robot taxi es naponta szallitja oket a munkahelyuk es a lakasuk kozott.

  Ez azon persze nem valtoztat, hogy az uj fejlesztest egy korabbi, mar evek ota hasznalatban levo megoldasrol masoltak. Egy okos startup kepes eladni a multiknak meg a spanyol viaszt is.
 • defiant9
  #2
  Amazon kapcsán nekem első körben a házhozszállítás ilyetén automatizálása ugrik be. Covid scenario-ra ez mindenütt tök jól is jönne mert elég sokan otthon vannak és oda tudnak menni átvenni a szállítmányt. Enélkül azért precízebb átadás-átvétel szinkronizálást igényel, bár nálunk eleve nem dívik a lábtörlőn hagyni a csomagot de USA-ban ez valid opció, az elsődleges célpiac meg valszeg ott lenne. Persze ha lenne benne egy drone is, ami az utolsó 20-30 yardot áthidalja akkor megoldható :)
 • kvp
  #1
  Az elozo forradalmi megoldas:
  https://en.wikipedia.org/wiki/ULTra_(rapid_transit)
  https://www.youtube.com/watch?v=s9jClMkDWVA

  2011 ota ki lehet probalni a londoni Heathrow repteren. Az amazon rendszeret 2014 ota fejlesztik. (lehet akkor jart arra az otlet kitalaloja) Robottaxinak vagy mikrobusznak persze jo ez is.