4
 • kvp
  #4
  Mar csak par het es beiktatjak az uj elnokot es onnantol megszunik az osszes ilyen vita. Vagy beallamositjak a cegeket vagy hagyjak oket teljesen szabadon donteni (amig azonos az ertekrendjuk a vezetessel) Jelenleg az USA-ban az internet nem kozmu, barki kiirhatja, hogy fehereket/zsidokat/stb. nem szolgal ki.

  A youtube nemreg pl. bejelentette, hogy januar 1-el minden olyan tartalmat torol ami gazdasagi vagy politikai okokbol nem tetszik neki. Fellebezes nincs, szolasszabadsag helyett pedig kapitalizmus van. Ez meg mindig oszintebb mint mindenfele trukkokkel tiltani vagy elrejteni a vallalati cenzurat. Persze osszesegeben ugyanazt eredemenyezi, csak januartol mar nem kell titkolni.

  Az USA-ban akinek nem tetszik, az az alkotmany 2. kiegeszitese ertelmeben egyelore meg fegyvert foghat a jogai vedelmeben. Ha ezt nem teszi meg mielott betiltjak a fegyverbirtoklast, akkor ugy jart mint azok akiknek nem tetszett Hitler hatalomrajutasa, de nem tettek semmit ellene. Jelenleg is arra szamit minden befekteto, hogy az atlagos emberek vegignezik, ahogy elviszik a szomszedjukat. Majd amikor ertuk jonnek, mar nem lesz szomszedjuk akivel osszefoghatnanak.
 • vilinger
  #3
  "...az Instagram és a WhatsApp felvásárlása megsértette a versenyjogot..."

  Fura, hogy akkor még nem háborogtak.
 • end3
  #2
  Egy közösségi szolgáltatástípus ilyen mértékű centralizációja már a birodalom más szereplőire is veszélyes, - a többi "kiskirály" is lehallgatható, eltiporható általa, - ezért saját érdekében sem fogja annyiban hagyni egyik sem. Nem lesz könnyű menet, mert a belügyérek, meg a titokszolgálatok, - a munkájuk könnyítendő, - mellette lesznek. - (Viszont az ellene folytatott harcban nagyban "segítség" lehet "cukorfalat" sunyi, nem eléggé társasági lénye.., :) )
 • wraithLord
  #1
  "A két dokumentumban azzal vádolták meg az óriáscéget a monopolhelyzetével akadályozza a szabad piaci versenyt."

  Hát ezzel nincs egyedül. Szerintem nem lesz belőle semmi, mert akkor elkezdhetnék darabolgatni az összes monopolhelyzetben lévő céget, amiből van egy pár...