8
  • zetortraktor
    #8
    (Egyébként teljesen érthető, amit írsz. Igazából az ilyen mammogás mindig azok sajátja volt, akik későn veszik észre, hogy lejárt az idejük, jönnek az új generáció. Amikor te voltál az az új, akkor rád is morogtak az öregek.)
  • zetortraktor
    #7
    Igen, minden bizonnyal az a helyes út, ha mindenkinek beszólunk, konfliktust generálunk, acsarkodást szítunk, ha netes támadásokat..

    Bármennyire is gáz az érzékenykedés, azért lehet tenni, hogy ne forduljon elő, és akkor mindenki hepi lesz. Ha ennek az az ára, hogy valakinek a műélvezete leszedálódik, akkor legyen, keres mást magának. Nem hiszem, hogy ez ne überelné azt, hogy egyes nemzetek berágnak másra, ha ojkottok alakulnak ki, ha habzó szájú trollseregek indulnak meg egymás ellen.

    "csaknem élvezhetetlen sablonfilmek"

    Vagy te választasz sablonfilmeket, vagy csak elment melletted, hogy mennyien mennyi filmet élveztek az elmúlt évek kínálatából, és mennyi rajongót termeltek ki egyes alkotások.

    Kár érzékenykedni azon, hogy a világ elment mellett. Nyugodj bele, legyél zen, ne stresszelj.
  • end3
    #6
    Nem sértődés kérdése, - az ilyen döntésekkel már a gépekre, (MI-re) hagyatkozó, végletekig lusta, döntésképtelen "új generációs" döntéshozó él.., műveltsége zéró, döntésképessége ennek függvényében minimális, felelősség vállalása ezzel korrelál. Humorérzéke szintén. Irtózik minden kockázatvállalástól, hogy valahogyan kikerülje az általa jó előre vizionált felelősségre vonást, botrányt, ennek érdekében megtesz mindent, akár a szerzői alkotások kiherélésével, - vagy még jó ha csak "dobozolásával", - a köztereken lévő szobor-rombolásokkal, "fekete" csizmák csókolgatásával, stb. - Szép új, buta, "polkorrekt" világ...! (A legszebb benne, már az alkotások szintjén működnek buta szabályok amely éppen az ilyen eseteket próbálja megelőzni. Eredmény, csaknem élvezhetetlen sablonfilmek, és ennek ellenére bent maradó ilyen anomáliák.)
    Utoljára szerkesztette: end3, 2020.12.08. 10:09:09
  • wraithLord
    #5
    Szerintem ez sem normális.
  • wraithLord
    #4
    "de az embernek mindig csak addig nagy a pofája, amíg kívülálló"

    Aki megsértődik az nem feltétlenül hülye, viszont szerintem sokszor a sértődött hibája, hogy megsértődik, vagy hogy van miért megsértődnie az adott dolgon. Nem mondtam, hogy nekem vagy bárkinek nem lehet olyat mondani, amitől megsértődik/megsértődök, mert biztos lehet, de az esetek többségében vagy valami (abnormális) túlérzékenységről vagy képmutatásról vagy színjátékról van szó. Főleg, ha nyilvános a dolog.
    Másrészt valószínűleg valamilyen fiktív kontextusban hangzott el a szar poén, nem pedig az egyik színész kiszólt a filmből a nézőtérre, hogy koszos ázsiaiak. A kontextusból kiragadva valamin hőbörögni elég fárasztó. Ezt hívják a humorzérzék hiányának. (Hozzáteszem, nem láttam a szóbanforgó jelenetet, lehet, hogy nem volt annyira az adott kontextusba ágyazva, hogy automatikusan el lehessen vonatkoztatni.)

    Hogy mit reagál rá a készítő, forgalmazó, az attól függ, mit akar elérni. Nyilván itt a kínai bevétel volt a lényeg, tehát egyrészt a rosszul elsült poén véletlen volt, másrészt a "hibát" el kell hárítani.

    "Biztosan sokakról leperegne egy poénos magyar=cigány"

    Egyébként pont elgondolkoztam rajta, hogy a magyarokat az amerikaiak sokszor terroristáknak állítják be. Pl. konkrétan az Iron Man-ben az irakiak között voltak magyar terroristák is.
    Szerintem ezen a legtöbb ember nem háborodik fel vagy sértődik meg, sőt, még nevet is rajta egy jót, mert nagyon jól tudjuk, hogy az égvilágon semmi közünk nincs az arab terroristákhoz.
    De ugyanígy a cigányokhoz is csak annyi közünk van, hogy élnek Magyarországon cigányok. Viszont abban már nem vagyok biztos, hogy ezt a legtöbb ember elengedné, pedig ugyanúgy semmi alapja nincs neki, hogy a magyarok cigányok, mint ahogy annak sem, hogy terroristák...
  • kalapos01
    #3
    De épp aktuális a téma itthon is, hiszen az HBO állítólag tegnap nem adta le a román Mária királyné című filmet, mert "élteti Nagy Romániát", vagy mit írt róla a sajtó. És ezt páran itthon zokon vették.
  • kalapos01
    #2
    Egyetértek a megsértődés kapcsán, de az embernek mindig csak addig nagy a pofája, amíg kívülálló. Ha őt érinti a dolog, akkor sok minden megváltozHAT. Biztosan sokakról leperegne egy poénos magyar=cigány poén egy amerikai filmben (mondjuk "minden magyar cigány, de nem minden cigány magyar), de olyan is lenne, aki kikérné magának. A kérdés, hogy a forgalmazó vagy bárki, szarja-e le, ha sokak érzékenysége csorbul, vagy azt mondja, hogy kapjátok be, sissy bagázs! Mivel veszít többet? Ha sokan megutálják, meg leszarja az érzéseiket, vagy akkor, ha a mások érzékenységén érzékenykedőkkel jajongásával foglalkozik? Akiknek egyébként tök mindegy, mi történik, ők nem a forgalmazóra fújnak, hanem az érzékenykedőkre.)
  • wraithLord
    #1
    Egy olyan filmnél, amit direkt a kínai piacra készítettek, biztos szándékosan beleraknak egy ázsiaiakat sértő durva poént (Pláne úgy, hogy a Constantin filmen kívül minden cég ázsiai, akinek valami köze van a filmhez.)

    Nem tudtam megnézni a filmrészletet, mert töröltették, és ha láttam volna, akkor se valószínű, hogy érteném a hülye poén súlyát...
    De eléggé ilyen megcsinált túlérzékenységre (XXI. század), önirónia hiányára, humorérzék hiányára enged következtetni az egész.
    Aki megsértődik egy akármilyen gonosz csúfolódáson, az azért veszi komolyan, mert nem tudott túllépni rajta, ő maga is azt gondolja magáról, amire a hülye poén utal. Ez pedig biztosan nem szándékos volt, csak szarul sült el.

    Pl. a Kimdzsogunra azt mondják, hogy úgy néz ki, mint egy kövér kisgyerek (tudom, ő észak-koreai). Egy egészséges pszichéjű ember ezen nevet, és vagy nem érdekli, mert van önironiája, de így érzi jól magát, és leszarja a másik véleményét; vagy már dolgozik is rajta, hogy ne így nézzen ki, mert nem érzi jól magát.
    Viszont Kimdzsongun valószínűleg az ilyet egy Marsrakéta elejére kötözve kilövetné az űrbe, és csinálná tovább ugyanazt és ugyanúgy, ahogy addig...