8
  • kvp
    #8
    "Volt szerencsem kiprobalni...nagy szar, 1 jobb 4G+ szintje"

    Mivel jelenleg az 5G protokol csak a 4G-s frekvenciakon, sok helyen a regi 4G-s antennakon at megy, ezert nem is tudhat tobbet. Csak a protokoll uj, a hardver meg nem. Majd ha jonnek a mini phased array radar antennak es a nagyfrekvencias jel, akkor lesz gyors. De csak varosokban es az antennak 200-250 meteres korzeteben. Videkre eleg a 3G is.

    A masik fele hogy az uj 5G lefele is tud menni frekvenciaban, ami lassabb lesz a 2.5G-nel de kb. 4x akkora teruletet tud lefedni. Veszhivashoz, nyomkoveteshez es uzenetkuldeshez viszont boven eleg ez is. Joreszt az iot a celterulete ennek a savnak, de poziciojelzeses veszhivashoz is jol johet.
  • cateran
    #7
    "Nem baj, ha csak edge (2.5G), de legyen a telefon az ido 100%-aban a neten"

    Mondom...Uk..Az 1 dolog, hogy a foldrajzi 2G! lefedettseg epp hogy karcolgatja a 80%-ot, de a lakott terulet alapu sem eri el a 100-at....(95%) A 3G es 4G meg ennel is rosszabb....az 5G meg 1 vicc...ilyen szempontbol..Volt szerencsem kiprobalni...nagy szar, 1 jobb 4G+ szintje


    Utoljára szerkesztette: cateran, 2020.11.29. 10:01:03
  • kvp
    #6
    Az alapotlet ket iranybol jon: Egyreszt az uj 5G protokollok eseten mar minden IP-n megy, a hang es az SMS is. Viszont a szolgaltatonal marad az SMS kozpont.

    A Google fele megoldas pedig az, hogy az SMS-ek, ha mindket fel rendelkezik goggle account-tal, akkor a gmail rendszerein at menjenek. Ahogy masok irtak, az Apple is jo regen bevezette mar ezt. Igazabol nem sokat szamit, csak innentol fontos hogy legyen folyamatos internetes lefedettseg. Nem baj, ha csak edge (2.5G), de legyen a telefon az ido 100%-aban a neten. Raadasul igy az assisted gps alapu helymeghatarozas is folyamatosan mukodik, ami pl. segelyhivasnal fontos, mivel a telefon pontos fizikai helye mindenkor ismert a Google, a telefonos szolgaltato es igy a mentosok szamara is.

    A lefedettsegi problemak egyebkent az 5/6G kizarolagos bevezetesevel es a regi 2G-s hanghivasok es SMS-ek lekapcsolasaval egyszeruen megoldodnak majd. Jelenleg is a szolgaltatok mar csak a kotelezo 112-es segelyhivo rendszer miatt tamogatjak a 2G-s vonalkapcsolt hangtovabbitast es mellette a 2G-s vezerlocsatornas SMS-eket.
  • cateran
    #5
    "IP-alapú androidos üzenetváltás, amely több előnyt kínál a régi SMS-sel szemben."

    Kibaszott zsenialis figyelembe veve, hogy meg a 2G sem 100%-os lefedettsegu, nemhogy a 2,5 (Edge) es afelettiek....

    csulok0000: "akkor ne sms-t küldjön jó drágán" A vilag szebbik felen nemhogy az sms, de mar a beszelgetes is ingyenes es korlatlan a legtobb tarifaban....(Sot, esetenkent a net is...) Pl Three, angol szolgaltato...1 honapos rolling contract, minden korlatlan, 5G-s...az arat inkabb nem irom, mert szivrohamot kapnanak egyesek...Ha meg eves vagy 2 eves huseggel kered, akkor plane olcso

    Utoljára szerkesztette: cateran, 2020.11.28. 13:32:48
  • duke
    #4
    Gogulnek nyilvan az a celja, hogy az a sms-ket is cenzurazni tudja. Ha valaki majd nem elege liberalis sms-t kuld akkor azt torlik, es mondjuk kikapcsoljak a telefonjat egy honapra. Sms-ben pont azt jo, hogy internet fuggetlen, igy egyenlore fuggetlen a gigantikus liberalis cegektol.
  • M2 #3
    Ha az Apple rendszerén elnézik már tíz éve, akkor nehogy már most elkezdjenek reklamálni a szolgáltatók.
  • csulok0000
    #2
    Szerintem simán jó ötlet lenne, hogy ha nálad és a cél eszközön is android van el tudja érni az eszközt, akkor ne sms-t küldjön jó drágán, hanem simán neten továbbítsa. Persze a szolgáltatók nem feltétlen örülnének.
  • ProgServ
    #1
    Igazan remek!
    Az SMS-hez is majd Internet kell ... gratula Gugli!
    Feltalalta a push notificationt uj formaban?