25
  • defiant9
    #25
    "Terelés..."
    Megalpozatlan minősítgetés. A tény adatok cáfolták az eredeti állításod, ezt fájna elismerned így csak ennyire fussa. Nincs új a nap alatt.
  • ostoros
    #24
    Terelés...
  • defiant9
    #23
    Valamivel nagyobb arányban, de nem egetverő a különbség. Egyébként ezen is látszik hogy a fegyverekkel összefüggő halálesetekben nem a másik lelövése az elsődleges ok, hanem az öngyilkosság, és ebben még ekkora különbség sincs, sőt.

    Ennek kapcsán is kiemelhető az az aspektus hogy ’gond van a fejekben’. Kérdés hogy mit mondjuk akkor saját magunkra ahol nagyon magas az öngyilkosságok aránya, bár mivel fegyverhez nem jutunk így más módot találunk a történet befejezésére.

    Olyan hogy generális jenki fej nincs. Van egy réteg akinek hogy úgy is mondhatjuk gond van a fejében. Pl. a lenti képen lévő Trump támogatók, akik úgy gondolták hogy fegyverrel az utcára vonulás a jó irány.
  • ostoros
    #22
    Na, hát négyszeres különbséghez hányszoros gyilkossági ráta tartozik? Bizony komoly baj van a jenki fejekben, nem kicsi...
  • defiant9
    #21
    "Az USA-ban meg nincs több fegyver, mint mondjuk Kanadában,"
    Az Egyesült Államokban nyilván darabra több van, de egy főre is több jut.


    Amerika eleve olyan nagy hogy kellően heterogén is, mind a szabályozás szigorúsága mind a fegyveres cselekmények arányát tekintve.
    Egyébként lakosság arányában Alaszkában van a legtöbb fegyver ami a vadon közelsége miatt érthető is, de itt a legmagasabb a fegyver általi halálesetek aránya is, ez utóbbiban Hawaii a legjobb, és meglepő módon NY nincs sokkal mögötte a 2. helyen, de még a kaliforniai álom is az élemzőnyben van. A gond inkább akkor lehet ha buta arrogáns egyszeri emberek kezébe kerül fegyver :), akik úgy vélik ez egyben problémamegoldó eszköz
  • ostoros
    #20
    Ha tudnád, hogy a másiknál lehet fegyver, talán nagyobb tisztelettel beszélnél a másikkal,nem úgy ahogy egyesek teszik manapság...

    A bűnözőnél meg azért nincs általában fegyver, mert ha van nála, több évet kap, ha elkapják.

    Az USA-ban meg nincs több fegyver, mint mondjuk Kanadában, de azok mégsem öldöklik egymást. A baj az amerikaiak fejében van elsősorban. Az "amerikai álom" elvette az eszüket.
  • lammaer
    #19
    Őszintén.. a logikádban van valami de ha a realitás talajára mész... menj ki az utcára és képzeld el hogy az a sok kretén akit ott látsz, potenciálisan mind fegyverhez jutna....

    Plusz hazai viszonyok közt a bűnözőnél általában nincs lőfegyver, a betörése lopásoknál, rablásoknál nem jellemző hogy használnának ilyesmit.

    Nem véletlen az hogy bár tök szépen hangzik amit irsz az önvédelemről, a fegyvereket legritkább esetben önvédelemre használják az USÁban is.

    Az USA élen jár a civilizált országok közt a szándékos gyilkosságok számában, tehát a fegyverkezés nem teszi biztonságossá az átlagember életét.
    Az kéne még csak hogy idehaza is a kocsmai verekedések meg az országúti kakaskodások közben potenciálisan még fegyver is legyen az emberek kezében...
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2020.12.12. 15:10:22
  • Kelta
    #18
    jó nagy marhaságokat írtál össze :)
  • kvp
    #17
    "Rendes szabályozás kellene erre ami se nem a totális tiltás se nem az usa-ra jellemző még a sajtburger mellé is ajándékba adják fajta hozzáállás."

    Manapsag mar nincs olyan kormanyzat a vilagon aki onkent tamogatna azt, hogy az emberek meg tudjak vedeni magukat a kormanyzattol. Az USA-ban is most valtottak le oket a globalistak. Aki gazdag, azt ugyis megvedik a fegyveres magan biztonsagi orok, aki meg nem azt meg elkapjak a bunozok es ha panaszkodik akkor a rendorallam is. Az USA-ban is ez varhato, mar minden demokrata varosba atallak erre. (a politikusok es a gazdagok maganhadseregeire, a rendorseg lefegyverzesere, kiveve ha legalis fegyvertartokrol van szo, mivel ellenuk legalisan fellephetnek, mig a bunozokkel szemben mar nem)
  • esemve
    #16
    A bűnözőnél lesz fegyver, max nálad nem. Akkor pedig már legyen kiegyenlített a helyzet. Ha most rádtöri valaki az ajtót és előtted csinálja meg az asszonyt nem sokat érsz vele, hogy utána fel tudod hívni a rendőrséget. Vagy mondjuk amikor a vidéken ölték a nyugdíjasokat ők is sokat értek a rendőrség utólagos nyomozásaival. Sem a múltkori halálra késelt srác. Nem állhat mindenki mellett egy rendőr. A probléma éppen ez a fegyverek tiltásával, hogy ez mindössze a törvénytisztelő átlag lakosra lesz bármiféle korlátozó hatással és lehetetleníti el az önvédelmét akár bűnözővel akár megszállókkal akár vadállatokkal akár őrült a szabályokkal nem törődő fegyverbirtoklókkal szemben. Arról nem is beszélve, hogy a szerintem ez a társadalom gyereknek nézése, ami mellett ne csodálkozzunk ha a társadalom tényleg gyerekként is viselkedik.
    Rendes szabályozás kellene erre ami se nem a totális tiltás se nem az usa-ra jellemző még a sajtburger mellé is ajándékba adják fajta hozzáállás.
    Utoljára szerkesztette: esemve, 2020.12.03. 15:19:34
  • kvp
    #15
    " Jah igen, azok ellen akiknek fegyverük van és erőszakos barmok."

    Nem normalis, de a vilag rendje az oskor ota. Ha nincsennek fegyverei egy allamnak, akkor elobb-utobb leigazzak oket. Ha nincsennek fegyverei a lakossagnak, akkor elobb utobb egy diktatura maszik a nyakukra. Ha nincs fegyvere a civileknek, akkor meg jonnek a bunozok, akik nem tartjak be a torvenyeket es ezert van fegyveruk.

    A bunozok ellen lehet vedekezni fegyver helyett rendorseggel is, de akkor fennall a rendorallam lehetosege. Ellenseges allamok ellen pedig lehet vedekezni kozos vilag hadsereggel is, de akkor fennall a vilagallam letrejottenek lehetosege. Ahol mivel mar senkinek nincs fegyvere a kozponti hatalmon kivul, siman bevezethetnek egy vilag diktaturat is. Jelenleg az emberek tobbsege ezt a jovokepet tamogatja. Ez nem az 1984 vilaga, ez a szep uj vilag vilaga. Beke van es mindenki happy. (meg alapvetoen hulye, csak a vezetok cinikusak es van a helyen az eszuk, de ok teljesen lenezik a tomegeket es eltuntetik a nem hozzajuk tartozo gondolkodokat, most e fele megyunk)
  • Szefmester
    #14
    Akkor még egyszer... mi a fenének a fegyver? Jah igen, azok ellen akiknek fegyverük van és erőszakos barmok.

    És szerintetek meg ez a normális, és én vagyok a hülye. Értem én..
  • Kelta
    #13
    dehogy vonják vissza.. képtelenség, akkora össznépi szavazás és kétpárti egyezség kéne rá..és ez a mai állapotban, szinte biztosan nem menne..a fegyverlobbi nagyon erős USA-ban
    USA-t nem az otthonokban lévő vackok miatt nem támadják meg, hanem mert messze a legerősebb hadserege van a világon..
  • kvp
    #12
    "Fegyver fegyver hátán, de mi a fasznak?"

    Az allamnak a tobbi allam elleni vedekezeshez. Az embereknek pedig a sajat allamuk elleni vedekezeshez kell. Egy jol felfegyverzett civilekbol allo demokratikus allamot nagyon nehez demokratikus modon megdonteni, de meg a kulso ero altali katonai megszallas is problemas. Valami ilyesmi miatt csinaltak az amerikai alkotmany masodik kiegesziteset. (ha minden jol megy, talan mostanaban fogjak visszavonni)
  • Szefmester
    #11
    A biológiával nem vitatkozom, csak a ruszki normákkal. ha egy alkoholista erőszakos tirpák vagy akkor te vagy a király, ha meg civilizált akkor gyenge vagy.

    Fegyver fegyver hátán, de mi a fasznak? Azon kívül hogy egymást marják az emberek mi ellen kell a többségnek fegyver? Pláne mesterlövészpuska! Aki olyan régióban él ahol vadállatok megtámadhatnak igen, de kétlem hogy csak azok vennének fegyvert akik helyeken élnek... ;)

    A tények tényleg makacs dolgok... a hülyeség viszont határtalan.
  • t_robert
    #10
    ha rövid a farkad told meg egy hosszú puskával.....
  • Kelta
    #9
    te komplett hülye vagy...képzelegsz
  • lipovics
    #8
    A szorongásos elmezavar már jól kezelhető.
  • duke
    #7
    Remelem lesz valami karacsonyi akciojuk, egyet fizet kettot kap, vagy hasonlo es akkor vennek parat. Szukseg lesz ra, miutan Franciaorszag es Nemetorszag mar elesett, es az arab megszallok hamarosan a Magyar hatarnal lesznek.
  • fonak
    #6
    Persze, mások nem is gyártanak fegyvert.
  • end3
    #5
    A férfiakat a tesztoszteron teszi férfibbá, nem az ösztrogén. - A nők előtt pláne. (A persze a tények makacs dolgok..)
  • noland
    #4
    Tényleg, nehéz a csajozás manapság.
  • Szefmester
    #3
    S ez mindaddig így lesz, amíg nem az értelmes fickó számít "férfinak" hanem az erőszakos és kemény.
  • coolbboy83
    #2
    És tényleg.... ez a vicc benne
  • TokraFan
    #1
    Ezek semmi másban nem tudnak gondolkodni...