20
 • end3
  #20
  Arról már a 1970-es -80-as években is lehetett olvasni, hogy a Föld körüli pályán tudományos kutató műholdként keringő atomtöltetek révén, a rakétavédelmi rendszerek kikerülésével mérhetnek első csapást más kontinenseken lévő célpontokra, gyakorlatilag indítástól számítva néhány perc alatt. (A pályán jelenleg még "tetszhalottként" az űrszemét között keringő titkos egységek is rejthetnek adott esetben meglepetéseket.)
  Utoljára szerkesztette: end3, 2020.11.29. 12:43:56
 • end3
  #19
  "Jelenleg ugy nez ki, hogy a globalistak allnak nyeresre" - Mivel a globál tech. óriások erőforrásai a rendelkezésükre állnak, - azaz mindannyian a világon, akik a mobiljainkkal tápláljuk, információval rogyásig ellátjuk őket. - A konzervatív, nemzeti erők mindehhez csak nehézkesen vagy sehogyan sem férnek hozzá. Az emberiség majd teljes létszámban asszisztál rövidesen a "fejére növő", gigantikus és modern rabszolgatartó globális birodalom, hatalom létrejöttéhez.
  Utoljára szerkesztette: end3, 2020.11.29. 12:19:59
 • kvp
  #18
  https://en.wikipedia.org/wiki/Almaz

  "In addition to reconnaissance equipment, Almaz was equipped with a unique 23mm Rikhter (factory index 261P or 225P) rapid-fire cannon mounted on the forward belly of the station. This revolver cannon was modified from the tail-gun of the Tu-22 bomber and was capable of a theoretical rate of fire of 1800-2000 (up to 2600) rounds per minute. Each 168 gram (ammo 23-OFZ-D-R ) or 173 gram (ammo 23-OFZ-G-R) projectile flew at a speed of 850 m/s relative to the station. The cannon was tested at the end of the mission by firing 20 rounds, when the station was operating in uncrewed mode. To aim the cannon, which was on a fixed mounting, the entire station would be turned to face the threat. The Almaz series are the only known armed, crewed military spacecraft ever flown."

  https://www.popularmechanics.com/military/weapons/a18187/here-is-the-soviet-unions-secret-space-cannon/

  Az expanse-ban PDC-nek hivjak oket... :-D

  https://en.wikipedia.org/wiki/Fractional_Orbital_Bombardment_System

  "The Fractional Orbital Bombardment System (FOBS) was a nuclear-weapons delivery system developed in the 1960s by the Soviet Union. One of the first Soviet efforts to use space to deliver weapons, FOBS envisioned launching nuclear warheads into low Earth orbit before bringing them down on their targets."

  Jelen verzioja letfenntarto rendszer nelkuli sojuz kapszulakat hasznal, ahol a nuklearis toltet a visszatero kapszulaban van. Igy ha megsem kell bevetni, akkor biztonsagosan visszahozhato. (egyebkent meg a kijelolt celpont folott szall le es a megadott magassagban robban)

  https://en.wikipedia.org/wiki/Polyus_(spacecraft)

  "The Polyus spacecraft (Russian: Полюс, pole), also known as Polus, Skif-DM, GRAU index 17F19DM, was a prototype orbital weapons platform designed to destroy Strategic Defense Initiative satellites with a megawatt carbon-dioxide laser. It had a Functional Cargo Block derived from a TKS spacecraft to control its orbit and it could launch test targets to demonstrate the fire control system."

  Az ISS egyik komponense is egy ilyen szovjet idokbol szarmazo FGB. (a Zarja es a nemsokara a Nauka)
 • Tetsuo
  #17
  link.
 • Montar
  #16
  Még annyit hozzátennék, én az "alaposan felfegyverzett űrállomást" kétlem. Az Almazokon radar, fotófelderítő kamerák voltak, fegyverről nem tudok.
 • Montar
  #15
  Oroszokról írod: " Anno sajat katonai urallomasaik is voltak sajat, tisztan katonai szemelyzettel es alaposan felfegyverezve" Ez nekem nagyon új információ, nem igazán akarom tényként elfogadni. Tudná erről többet mondani forrás megjelöléssel?
 • kvp
  #14
  Tevedes... Ket ellenerdekelt csoport harca hatarozza meg a vilag jelenlegi kofliktusait. Van egy nemzeti csoport, oket hivjak jellemzoen cionistaknak, akik a nepuk tuleleset tartjak fontosnak, minden mas mellekes. Oket tamogatja jellemzoen a mai modern jobboldal, legyen az magyar vagy amerikai, de meg a nemet jobboldali afd is cionista alapitasu. Veluk szemben all egy nemzetkozi globalista csoport, akik anno meg a nacikkal is hajlandoak voltak kereskedni, pedig tudtak, hogy zsidokat fognak elpusztitani. Csak a profit es a hatalom fontosabb volt, mint a nepirtasok minden eszkozzel torteno megallitasa. Az o szovetsegeseik (tamogatottjaik) a globalizmust tamogato poltikai csoportok, partok es allamszervezetek. A ket zsido csoport kozott nagyon sulyos es mely ellentetek vannak, igy a vilag tobbi resze csak annyit tehet, hogy amennyiben lehetosege van ra, akkor valaszt, melyik csoportot tamogatja. Jelenleg ugy nez ki, hogy a globalistak allnak nyeresre. A minden zsidoval ellenseges csoportokat mara kivetette magabol szinte minden fejlett tarsadalom, ezert mar evtizedek ota nincsennek jelen a poltikai eletben. Se itthon, se amerikaban, de meg a nemeteknel sem.

  Az amerikai urero jovojet meg majd eldonti az uj vezetes, akarki is keruljon hatalomra. Egyebkent nem tudom miert olyan meglepo hogy lett ilyen is. A szovjetek 1967-ben hoztak letre a sajata csoportjukat, ez 1982-ben lett teljes jogu, kulon fegyvernem es az orosz foderacio is megtartotta oket. Anno sajat katonai urallomasaik is voltak sajat, tisztan katonai szemelyzettel es alaposan felfegyverezve, mig az USA valamiert mindig a polgari NASA-val kozosen csinalt mindent, jellemzoen katonai hatteru, de felig civil szemelyzettel. A civil urkutatas megjelenesevel egyutt valoszinuleg ujfent szukseg lesz a katonai agak fejlesztesere, beleertve a katonai urhajok, urallomasok es bazisok fenntartasat. Egyebkent ugy jarhatnak, hogy a Mars koloniak kikialthatjak a fuggetlenseguket, mint ahogy ez az ujvilagban az usa es mexiko eseten mar anno megesett. (a mexikoi fuggetlensegi haboru tortenetet kevesebben ismerik)
 • Botond #13
  Tök jó dokumentum sorozat van erről a netflixen.
 • Tetsuo
  #12
  Mindkét oldal csontig ny*l Izraelnek, akik most arabokkal jópofiznak, hogy kitörjön egy Irán-ellenes közös háború, majd sorravennék őket is.
  A két oldalnak csak más a retorikája, mint itthon. Orbán a nagy keresztény, nemzeti... köze nincs egyikhez sem. Gyurcsány látszólagos ellensége soha nem emelt rá kezet és fordítva, pedig elszámoltatásával kampányolt annak idején.
 • Montar
  #11
  Szerintem nem igazán ez a helyzet, bár érteni vélem, amire utalsz. Az jelzi legjobban, hogy mások állnak a két erő mögött, hogy Trump 4 éve alatt eszméletlen erőket mozgatott meg a "nagyondemokrata" oldal Trump eltávolítása érdekében. Miért is? Mert nem volt hajlandó a "washingtoni mocsár" névvel illetett, alapvetően demokrata oldalhoz köthető érdekemberek, lobbisták érdekeit kiszolgálni. Trump megtehette, mivel anyagialag, egzisztenciálisan független, szuverén elnök volt, míg Biden nem, ő csak egy bábu lesz a Clinton-klán számára. Sokkal konfrontatívabb világ elé nézünk. Ha Biden egészségi állapota miatt alelnöke, Kamala Harris venné át az elnöki posztot, ez a nő könnyen tűzbe boríthatná a világot (hajlama van rá)... szerintem.
 • Tetsuo
  #10
  Csak az maradt ki, hogy mind a republikánusok, mind a demokraták mögött ugyanazok állnak.
 • SANTANTICA #9
  Köszi ezt jól leírtad, összetett a dolog, de valahogy ezen élek mentén dőlnek a dolgok.
 • VolJin
  #8
  "Aha, mert a Texasi bunkó Bush, főleg az ifjabbik (tudod, az alkoholista), nem bombázta szét a fél világot. Kicsit kevesebb M1-et kéne nézni. "

  Arról volt szó, hogy Trump nem indított háborút, míg az elődje Obama viszont sokat, de már az elején béke nobel-díjat kapott csak azért, mert félig feka, míg a közel-keleti békeegyezmények ellenére Trump nem kapott,,,

  Most hogy jön ide a Kisbush? Miért nem rögtön Hitlert hoztad fel példának?
 • NEXUS6
  #7
  Ezt jól összefoglaltad.
  Lehet szídni Trumpot, hogy milyenek a képességei, mennyire kultúráltan tud beszélni, és szerintem sem 100-as. De igazából olyan bel- és külpolitikát folytatott, amely nem volt rossz sem Amerikának, sem a világnak (kevesebb háború pl.).

  Biden meg ha folyatja a demokraták irányvonalát az pont, hogy a nyugat, Amerika lehetőségeit fogja szűkíteni.
  Nem baj, legalább újra élesednek a konfliktusok, mert a szabadságot és a demokráciát ugye mindenhova el kell vinni, felmegy az olaj ára, öcsémnek meg legalább nem kell féltenie a melóját, mert momentán az olajiparban dolgozik. XD
 • Kryon
  #6
  Ez így tényleg nem hangzik túl jól.
 • kvp
  #5
  A spacex benne van az artemis leszallojarmu versenyeben. Annyi modositassal, hogy ok nem csak lander-t adnanak, hanem teljes rendszert. Na most az igazi kerdes az, hogy az uj, mar kivalsztott nasa-s vezeto, aki a boeing lobbistaja volt idaig mennyire fogja hagyni, hogy a spacex barmilyen penzt kapjon. Nem az Obama kormanyzat jon vissza, hanem egy sokkal tobb lobbistabol, globalistabol es maoistabol allo csapat. Gyakorlatilag csak a nagyobb multi cegek, a nemzetkozi befektetok es a politikai radikalisok lesznek kepviselve. Ez a vilag tobbi reszenek (Kina, Oroszorszag, stb.) jo is lehet, az emberisegnek hosszu tavon es az atlag amerikainak nem egy nyero osszeallitas.

  ps: A nagytokesek kozott van egy velemenykulonbseg, az egyik csoport a termeles visszafogasat, az ipari automatizacioval foloslegesse valt termeloeszkozok (a munkasok) megszunteteset tartja jonak (a lovakat is kivontuk alapon, lasd Bill Gates), a masik csoport viszont a Fold eltartokepesseget ugy novelne meg, hogy az emberiseg tovabb terjeszkedne a vilagurbe. Musk a folyamatos fejlodesben latja a jovot, lasd elektromos autok, naperomuvek, aksis energiatarolas. A most kormanyra kerulo csoport az ipari termeles visszafogasat, a tomeges repules vagy pl. az atlagemberek szarmara a husfogyasztas kivezeteset tartja jobb utnak. Az elit ellatasahoz sokkal kisebb gazadasag is eleg, a tobbieknek pedig jarna az alanyi jogu alapjovedelem (lasd: elelmiszersegely es ingyenes tomegszallas, talan meg ingyenes net hozzaferes is). A Biden kormanyzat lathatoan nem elvi, hanem szivessegi alapon osztja a helyeket, tehat aki tobbet segitett nekik a hatalomra jutasban, az tobb poltikai poziciot kap, amit utanna tokere valthat.
 • Kryon
  #4
  Ha jól tudom az a program amiben a Spacex-el szerződtek még Obama idején indult, szóval nem valószínű, hogy kukázzák. Az Artemis más kérdés, de elvileg ott is csak annyi történt, hogy előre hozták az eredetileg 2028-ra tervezett leszállást. Egyébként is olvasni már olyat, hogy a Spacex valószínű, hogy beelőzi a NASA-t a Starship-el, és így eleve értelmetlenné válna az Artemis program, ha sokkal olcsóbban is megoldható a küldetés.
  Utoljára szerkesztette: Kryon, 2020.11.22. 23:53:12
 • TokraFan
  #3
  Aha, mert a Texasi bunkó Bush, főleg az ifjabbik (tudod, az alkoholista), nem bombázta szét a fél világot. Kicsit kevesebb M1-et kéne nézni.
 • kvp
  #2
  "pl terepszínű űrruha? elrejtőzni az űrdzsungelben?"

  Jellemzoen ok adjak a muholdas felszerelest a terepre kikuldott katonaknak is. Na most afganisztanban egy tanyerantenna mogott guggolva egy ado-vevovel jobb ha nem vilagitanak a fuben.

  Egyelore nem tudni mi lesz, meg az is lehet a spacex-et is kikukazzak es a boeing kapja a penzet, mert az egy megbizhato regi ceg...
 • SANTANTICA #1
  pl terepszínű űrruha? elrejtőzni az űrdzsungelben? :)

  amúgy le lesz állítva minden (pl Artemis már most leállította a pedofil háború párti büdé), mert 4 év béke után újra eljöttek a háborúk ideje, kell a pénz....lehet még a világrekorder obamakit is meg kell előzni aki 7(!!!) országot bombázott majd 6 millió polgárt és 600.000 gyermeket bezúzva a sírba...ja igen kapott is békedíjat, csak mert a "mikutyán kölyke"....