2
  • felemelő
    #2
    Nulláról nem tudjuk megépíteni.
    De másik oldalról a fővállalkozóknak EU vállalatoknak kell lenniük, akikre az EU jogrend vonatkozik. Elszámoltathatók, felügyelhetők.
    A beépített komponensek meg csak szabványosak, több gyártótól beszerezhetők illetve nyilt forrásúak lehetnek csak.
    Meg lehet ezt csinálni, csak akarni kell.
    Én évek óta reklamálok ilyenért, pl. azzal, hogy kikényszerítse a piacon olyan szabályokkal az EU, hogy bizonyos adatok egyszerűen nem hagyhatják el az EU fizikai határát és jogi fennhatóságát.
    Számos hivatal, hatóság, pénzügyis zervezet, kutatóintézet csak olyan felhő infrastrukturát vehet igénybe, amelyik biztosítja hogy minden adat az EU-ban marad, innnen nem kerül ki, mert törvénysértés esetén röpködnek a dollármilliárdos büntetések és a letöltendő börtönévek.
    Nem kell bizonyítani, hogy rossz célra használták fel az adatokat, a büntethetőség feltétele, hogy kikerültek az EU fennhatósága alól.
    Érdekes módom az össes (pl. amcsi) cég azonnal EU-s új vállalatokat hozna létre és ide helyezne szerverparkokat.... ha csakl nem akarja elpasszolni a piacot más szereplőknek, akik ezt megteszik.

    És ahogy mondani szoktam. Még csak nem is a pénz és piac elvesztésétől félnének nagyon a jelenlegi piacot uraló nagyok, hanem hogy kiépül nélkülük egy független, versenyképes ágazat, megtörve a monopoliumaikat.

    Mint már írtam, ahogy svájc attól lett pénzügyi nagyhatalom, hogy elhitték az emberek és cégek, hogy biztos helyen a pénzük, most az EU játszhatná ki ezt a lapot.
    Egy megbízható, nem kémkedő, tisztességes data-menedék, ahol a világ cégei nyugodtabban tartanák adataikat, mint az USA mindenre kíváncsi cégeinek szerverein.
  • VolJin
    #1
    Amerikát és a Huawei beengedése az európai felhőbe valóban a biztonság garanciája...