12
 • MerlinW
  #12
  Öö nem. 2020 január elsején kezdődött az évtized.
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #11
  En ha kiutazok a pusztaba a semmi kozepen is van telekom b20 lte.
  Nem lehet az a baj, hogy kinai telefont hasznalsz, ami nem tudja a b20-at? Regi Xiaomi-val nekem is csak Szeged belvarosaban ment..
 • Tetsuo
  #10
  Mindeközben hazánkban jobb a lefedettség, mint sok fejlettebb országban. A vonalas net meg sokkal jobb.
 • Whysper
  #9
  Az roszág közepén vagyunk Kecskeméten. Se hegy se völgy semmi. autópálya 1 percre kocsival és egy pici erdő miatt nincs Vodafone 4g... ez a 6 majd oylan 500 év múlv aér ide. !! 8)
 • kvp
  #8
  A huawei 5G-s technologiaja siemens es nokia fejlesztesekre alapul. Gyakorlatilag a 3 ceg kozos vallalat formajaban, Kinaban fejlesztette ki. Raadasul europai katonai radar technologiat hasznalva fel hozza. (azonos frekvencia, azonos elektronikusan iranyitott antannak) Az amerikai cegeknek egyszeruen nincs meg a technologiajuk, amit a kinaiak megkaptak Europabol. Raadasul nem is igazan szeretnek az amerikaiak, hogy a teljes katonai radar rendszeruket megzavaro (azzal azonos frekvenciakon mukodo) rendszereket telepitsenek le mindenhova. Az europai nato partnereket ez valamiert nem zavarta sokaig. (amig az USA rajuk nem szolt)

  A 6G technologiaja egyebkent mar jo ideje adott. Gyakorlatilag infravoros fenyt hasznal, hasonlot amit a tv taviranyitok is, csak nagyobb adatatviteli sebesseggel es picit alacsonyabb frekvencian. (azert igy is megeshet, hogy felnezve az egre a 6G adatsugarzo muholdak fenyes reflektorkent vilagitananak egy ccd kamera kepen) Mint ahogy megfelelo szigoru infra szurok nelkul egy 6G bazisallomas is infra reflektorkent szorna be a kornyezo utcakat. Persze erre talaltak ki az iranyithato antennakat, ami mar az 5G-ben is opcio lenne (ha mukodne megbizhatoan), amivel az antennak tusugarban tudnak csak a megcimzett keszulek antennaja fele sugarozni. Igy azonos adoteljesitmenyen nagyobb megerkezo teljesitmenyt lehet elerni, ami a jobb jel/zaj arany miatt magasabb adatratat tesz lehetove. Ez kb. ugy mukodik, mint az intelligens autos fenyszorok, amik nem vakitanak el minden szembejovot es csak oda vilagitanak ahova kell. A technologia osoreg, a legtobb aktiv katonai radar is igy mukodik.

  ps: Az optikai tartomanyban az onvezeto autok elektronikusan szkennelt (phased array) lidar rendszerei is ugyanezt a megoldast hasznaljak tavolsagmeresre, hasonloan a nagyfrekvencias, iranyitott sugaru 5G tornyokat megfelelo szoftverrel at lehetne allitani aktiv radaros szkenner-nek, persze kozben nem tudnak adatokat atvinni. Ha valaki keszitene egy valtott uzemmodu (idoosztasos) szoftvert, amikor egy menetben adatot visz at, majd egy masik menetben szkennel, akkor az adatatvitel mellett egyidoben lehetne teljes 3D-s terkepet is eloallitani a torony altal latott teruletrol. (raadasul a kerdeses frekvenciataromany atlat egy csomo anyagon, igy az emberek -ahol van belteri 5G lefedettseg-, ott az epuleteken belul is latszananak)
 • Schwarz
  #7
  Igen, a 10 éves távlat ésszerűnek tűnik, én csak arra utaltam, hogy a cikkíró egy kicsit benézte az évtizedeket, mert a következő nem 10 év múlva, hanem épp 2021. januárban kezdődik ;)
 • Tetsuo
  #6
  Magyarul, kb. tíz év múlva lesz elérhető a technológia. De addig nincs is szükség mobil több száz-Gb-es sebességre.
 • Schwarz
  #5
  "A 6G valamikor a következő évtized elején jelenhet meg a mindennapokban"
  Akkor már csak negyvenakarmennyit kell addig aludni.
 • coolbboy83
  #4
  A hülyék már izgatottak, és idegesek :) mert majd ezzel jön a covid 20 :) rögtön a 19 után :)
 • Adam82
  #3
  Ha ennyire számít, hogy ki építi ki a hálózatot, akkor a nyugati cégek hogy a fenébe nem kapnak meg mindent(támogatást, pénzt, embert), hogy lenyomják Kínát?
 • sempron07
  #2
  Erre egy elvetemült ismerősöm csak annyit mondott (még régebben): "nála van 4 g"
  Utoljára szerkesztette: sempron07, 2020.11.20. 15:27:15
 • barret
  #1
  Pikk-Pakk itt a 10G.