3
 • Sir Cryalot
  #3
  Teljesen mindegy a nómenklatúra, az a lényeg hogy van-e hely neki a termékpalettán, illetve "csinál magának" helyet azzal, hogy kivált korábbi termékeket.

  Minél jobb a hardware, annál inkább képes az utóbbira illetve minél kevésbé, annál több hárul a szoftverre azzal hogy előidézze az előbbit.

  Videószemüvegek FOV miatt nem tudtak eddig elterjedni, legutóbbi alkalomig, amikor megspékelték azzal hogy "ez már nem szimplán videószemüveg mert addig spékeltük hogy VR lett" ami persze mese habbal, mert szubstandard a hw, ahhoz hogy 100fov-ot elviselhetően tudjon 60pixel kéne fokonként. Áttetsző display meg hw ügyileg még nehezebb mint az, !minimum! 5x. De oda elég lenne szemenként 4K 60fokhoz.

  Én azon a véleményen vagyok hogy még 55gramm is sok, szóval telirakni szenzorral nem a legötletesebb ,és az "one size fits all" is szép álomnak tűnik ergonómiailag -de még az unisex is. Persze gondolhatja azt a marketinges hogy emeli a presztizst ha ők kiállnak mindenféle dologgal mert a nyomdafesték mindent elbír.
  Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2020.11.19. 19:14:19
 • MerlinW
  #2
  Ez AR szemüveg lesz nem VR. Nem tudom a FOV miért számítana az előbbinél.
 • Sir Cryalot
  #1
  Lesz vagy 5 ilyen szétcsicsásított videoszemüveg , ugyanazzal a egyenetlen feketéjű, motionbluros gyerekbeteg oleddel és hogy az az optika nem tud függőleges fov-ot (35°-nak már örülni lehet), és ezt azzal "hárítják" hogy az átlós FOV van megadva , meg "binocular" -ból összekamuznak 90-et , amit ki tudja hogy mérnek mert nem szabvány, szóval nevetséges lesz, külön kiröhögtem az oppo videobejelentkezését hogy "marketing department of research institute" titulus , természetesen ezt is más fogja rendesen megcsinálni meg nyilván nem most.