3
 • kvp
  #3
  "A Mozilla alapítványnak kb. csak ez az egyetlen bevételi forrása, ha ez nincs, akkor roló, elhal a Firefox"

  Ezert is lett politikai cel a Google hirdetesi uzeletaganak kicsinalasa. Az elvinne a Mozilla alapitvanyt is. Akkor szinte csak az Apple megoldasa maradna az amerikai piacon. (meg a kinaiak)
 • IcE TeE
  #2
  A Mozilla alapítványnak kb. csak ez az egyetlen bevételi forrása, ha ez nincs, akkor roló, elhal a Firefox. Akkor viszont megint a Google nyer és még nagyobb monopóliumba lenne a Chrome / Chromium miatt.

  Az Edge is átállt már Chromium alapúra (mondjuk ez örvendetes), de elveszik a sokszínűség, marad a Safari (webkit) és a Chrome (v8) motor. De ha ez nem is, adatbiztonságból rettenetes lenne. Ha úgy döntenek, hogy 1-2 adathoz hozzáférnek a böngészőjükön keresztül, akkor nem lehetne mit csinálni, nincs alternatíva.

  A többi random böngésző meg ezekre épül, azokat nem is említem.

  Ezzel a pénzzel legalább le vannak húzva, bár a nagyobb része az Apple-höz vándorol... :D
 • peterx
  #1
  Mi lenne ha egyszerűen NEM lenne default kereső alapból, hanem az összes böngésző gyártót köteleznék arra, hogy telepítés utáni első indításkor egy lista alapján válassza ki magának mindenki. A lista meg mindig random sorrendbe lenne.
  Az meg hogy ki kerül erre a bizonyos listára, egy teljesen független szervezet mérné egyes keresők elterjedtségét és X% felett már felkerülhet a listára.

  Túl egyszerű lenne a felhasználóra bízni? :)
  Utoljára szerkesztette: peterx, 2020.10.27. 11:35:26