11
  • Tntmaxy
    #11
    Én megfontolnám a felbeszélést annál a cégnél. ;-)
  • Chriss745
    #10
    Amerikai cégnél dolgozóként, amerikai csapatban egyetlen Európaiként azt kell, hogy mondjam, hogy ez a politika nálunk (de gondolom már máshol is) átcsapott a ló másik oldalára. A főnököm, az ő főnöke, és az ő főnöke is indiai, az összes közvetlen munkatársam amerikában élő indiaiak, egyetlen fehér emberként nekem kell szégyenkezni, mikor karácsonykor nem dolgozok és nem dobálom magam színes festékkel. Sajnos rajtam kívül egyik sem akar dolgozni, a kisebbségük (ami már rég többség) mögé rejtőznek, az összes munkát rám tolják miközben ők vígan élik gondtalan életüket, mert őket nem lehet kirúgni, ők az elnyomott kisebbség amit a végtelenségig ki is használnak. Ez a multikulti lesz nagyon hamarosan a veszte az amerikai és nyugat-európai társadalomnak.
  • Sydra
    #9
    Ők abban hisznek (vagy legalábbis azt mutatják magukról) hogy ők csak ellensúlyozzák a gonosz fehér férfiak általi elnyomást. Szóval mivelhogy a fekák meg nők mindenhol hátrányba vannak hozva, akkor lesz egyenlőség ha plusz pontokkal meg állami pénzekkel kárpótolva vannak.
    Persze ez az egész hazugságra épül és amúgy is kontraproduktív, mert minél könnyebb dolga van és minél jobban el van kényeztetve egy társadalmi csoport, annál züllöttebbé és kiszolgáltatottabbá válik. Igazából ők maguk hozzák létre a problémát amit meg akarnak oldani.
  • Tetsuo
    #8
    Úgy tudom az Államokban eleve előnnyel indul egyetemi felvételire minden fekete (x kredit a bőrszíne miatt).

    Nekem ezzel nincs is gondom. Azzal van, hogy mindez az "egyenlőség" nevében történik. Ez hazugság, éppen maguk igazolják, mennyire különbözőek vagyunk. A négereknek kell a plusz kredit, a különajtó, a nőknek az egyéb segítség, hogy elérjék a társadalmilag megbélyegzett/utált hetero-fehér-férfi szintjét.
    Mondják ki, hogy mivel ők gyengébbek bizonyos területen, ezért szükséges az exkluzív támogatás.
    Vagy... vagy ha egyenlőség a szlogen, akkor ne csoportosítsanak embereket bőrszín alapján. Nem lehetne BLM, nem lehetne a törvényben megkülönböztetni kisebbségeket stb. Mert van a közösség, aminek minden tagja egyenlő, függetlenül, hogy szemüveges, dagadt, vallásos, akármi... Persze erről szó sincs, csak megy a sz@rkavarás tipikusan. A BLM, az Antifa és a többiek csak feszültséget szítanak, csak még nagyobb problémákat kreálnak pillanatnyi hatalomért, 5 perc hírnévért, pénzért, hogy a háttérről most ne tegyünk említést, na nem, mintha ezek a mozgalmak és eseményeik spontán alakultak volna.
  • CairoJack
    #7
    Legalább akkora siker lesz ez, mint a Disney-nél. MS: eddig is szarok voltatok, mostantól Game Over.
  • mortep
    #6
    Nincs rövidebb út az igazsághoz. Ha nemek közti egyenlőség elérése a szent cél, nem lehet azt kötelező kvótákkal közelebb hozni, mert végső soron az lesz sovén aki sovinizmust kiált... nem a tehetség illetve a rátermettség az elsődleges szempont, hanem a jelölt neme? Hát mi ez ha nem nemi diszkrimináció?
  • ugh
    #5
    Na ez betalált.
    +1
  • Sydra
    #4
    Amúgy a diversity hire-el nem csak az szokott lenni a gond, hogy erősen leszűkíti a tehetségek körét, akik közül lehet választani. A politikai alapon felvett alkalmazottaknál jellemzően még csak nem is a tehetség a szempont, hanem az hogy ugyanezt a politikát vigye tovább.
    Utoljára szerkesztette: Sydra, 2020.10.22. 10:35:54
  • Sydra
    #3
    Ha meg nyilvánosan bejelentené, hogy több fehér férfit akar felvenni, akkor kapna egy rakás feljelentést a nyakába. Nyugodtan lehetsz szexista meg rasszista, ha a megfelelő csoportokat diszkriminálod.
  • Mozes
    #2
    20 éve amikor ott dolgoztam, már akkor az volt az irány, hogy megvolt csak nőt lehet felvenni egy adott menedzseri pozicióba függetlenül attól, hogy volt-e jó jelölt vagy sem, mert rossz volt a gender mutató, Ultragáz ez az egész....ja az is volt, de az alapszabály volt, hogy a top menedzsmentben a zsidó vallásuak aránya mennyi kell, hogy legyen.....
    Utoljára szerkesztette: Mozes, 2020.10.22. 09:31:41
  • Szefmester
    #1
    Mindig is sikeres dolog volt eddig amikor valaki nem a tehetségeket hanem a valamilyen születési tulajdonságot tartotta kiválasztandó előnynek..