13
  • M2 #13
    Egyetértek.
  • Sydra
    #12
    Attól függ mihez akarsz kezdeni az adatokkal. Ha pl weboldalt akarsz üzemeltetni, akkor jobb ha nincs az EU szeme előtt vagy az EU birtokában amiket tárolsz. Az USA kevesebb dolgot ellenőriz és kevesebb dolgot tilt. És itt nem kell semmi erkölcstelenre gondolni, az EU-ban szimplán sok az idióta szabályozás meg a cenzúra.
  • M2 #11
    Amit leírtam az nem hibás. Amit te hozzáköltöttél, az igen, hibás.

    Menj le egyszer falura. Az emberek fele úgy él, mint 50 évvel ezelőtt. Tizede úgy, mint 100 évvel ezelőtt.
  • Fbn Lx
    #10
    Ez két ponton is hibás, egyrészt a 21. századiság és a technológia megléte nem jelent automatikusan morális többletet (a technológia megvan rá, hogy arcfelismerő rendszereket telepítsünk a közlekedési lámpákhoz és szociális kreditrendszeren keresztül büntessünk, mégsem tesszük, hiába "21. századi").
    Másrészt pedig az sem igaz, hogy ezekből a dolgokból ki lehet maradni, ha nem kérsz belőle. Már mégis hogyan lehetne a civilizációból kimaradni? A falusi ember ugyan nincs a városba berángatva, de az urbanizáció, a közösségi média és az általános technológiai fejlődés attól még teljesen átalakította az életét, akkor is, ha ő személyesen nem kért belőle. De minden rendben van, hiszen gyakorlatilag lehetséges, hogy kivonuljon az erdőbe egy sátorral?
  • M2 #9
    Mindenki kiválaszthatja, hogy kit szeretne, hogy turkáljon az adataiban. Neked az amerikaiak tetszenek, másnak a kínaiak, valakinek meg az EU. Azért lássuk be, olyan hatalmas érték nincs senkinek az adatai közt, egyedül a célzott marketing szempontjából ér bárkinek a kis adathalmaza valamit.
  • M2 #8
    Személyi login az, amikor természetes, jogi és egyéb személyek tudnak egy rendszerbe hitelesítve belépni. Tehát amikor tudod, hogy Taktaharkány oldalára tényleg a polgármester írt ki valamit és nem épp egy teljesen fake oldalt olvasol.

    Ezek közt épül ki kapcsolati háló, a legértékesebb része minden közösségi oldalnak. Ez alapján kapod meg azokat az infókat, amik érdekesek lehetnek számodra.

    Lehet a XX. századi körülmények közt élni, sőt a XIX. század sem megoldhatatlan. De ez még mindig a XIX. század, az emberek szeretnék használni a mai technológiákat. Mindez attól teljesen független, hogy te miben hiszel, vagy miben nem szeretnél részt venni. Egyéni jogod kimaradni bármiből, senki nem fog bántani érte. A remetéket vagy a tanyákon élőket sem rángatják be erőszakkal a városba.
    Utoljára szerkesztette: M2, 2020.10.20. 02:14:33
  • morguldae
    #7
    Az is egy idióta, aki ilyen helyeken tárolja az adatait!
  • wraithLord
    #6
    Amennyiben átjárható lesz a két rendszer (mint pl. a távközlés), csak azért kell az adatokat helyhez kötni, hogy az európai állampolgárok adataira az európai törvények vonatkozzanak, akkor oké. De mivel a dolgok nem így működnek sajnos, ezért "érdekes" lesz... :D
  • Fbn Lx
    #5
    Szóval a felhasználói adatokkal való kereskedésnél nem maga a koncepció a probléma, hanem az, hogy az eu lecsúszott erről a bizniszről? :)

    Egyébként az eu regulatív poklából kiindulva én nem sok jót tudok erről elképzelni, a felhasználási feltételek része hosszabb lesz, mint egy római jog tankönyv, és szénné lesz szabályozva és szabványosítva az egésznek a használata, hogy 10 jogász kell majd hozzá, hogy ellenőrizze, mindennek megfelel-e a te use case-ed.
  • TokraFan
    #4
    +1 (bár én úgy gondolom, hogy az adataim egyetlen helyen vannak biztonságban: NÁLAM!)

    (Azt fel se hozzuk, hogy "stop soros" meg sz*r g*ci EU, de azt azért támogatjuk, hogy az adataink inkább ott legyenek.)
  • Sydra
    #3
    Állami felhőszolgáltatás! :D Kb ez lenne az utolsó amit valaha használnék, vagy bárkinek ajánlanék. Maradok az Azure-nál ... lehetőleg USA szerveren.
  • TokraFan
    #2
    "internetes személyi login"

    Az mi?

    A kapcsolati hálót pedig saját magad tudod függetleníteni, minek ehhez bárki más? Szépen fogod magad, és nem használsz olyan szolgáltatást, amit egy EU-n kívüli cég üzemeltet, és jónapot. Ugyanis nem kötelező pl. a fosbúk, insta, twitter használat!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.10.18. 16:25:23
  • M2 #1
    Ez csak egy nagyon apró lépés, még fontosabb lenne: internetes személyi login, kapcsolati háló, hírfolyamok függetlenítése az EU tagországain kívüli cégektől.