2
 • Szefmester
  #2
  Németországban már van egy olyan pláza ahol az ember bemegy a ruhaboltba, leveszik digitálisan a méreteit, kiválasztja a mintát a cnc gép megcsinálja a kivágást, egy lelkes emberke összevarrja és a méretezés után max két órával mehetsz az egyedi pulóverért. Egy komolyabb lépés csak hogy a textilt is akkor szövik le a te mintádban....

  Az adidasnál azt hiszem ha elmész gyárlátogatásra, és kifizeted a felárat, akkor az elején leveszik a pontos méretet géppel, és mire körbeérsz kapod a saját csukát egyedileg a te lábadhoz méretezve.
 • end3
  #1
  A módszert cipőgyártók figyelmébe kellene ajánlani, (a demóképen is cipők láthatók..,) mert a kapható cipők legtöbbször köszönő viszonyban nincsenek a valóságban létező emberi lábak ergonómiájával. Miközben elvileg fogyasztói társadalom van és millió cipő figyel az üzletek polcain, aközben válogatás és próbák után, több üzletet végigjárva is, alig talál az ember 1-2 cipőt ami megfelelő a lábára. (Ráadásul abszolút átlagos férfi lábmérettel rendelkezem. Néha elgondolkodom azon, mikor érem meg végre, hogy akár 10 pár már kiválasztott, felpróbált, egyformán kényelmes, szép cipő közül se tudjam eldönteni, hogy melyiket vegyem meg. Ez olyan borzasztó, lehetetlen küldetés és teljesítmény lenne egy nagyipartól? (Úgy tűnik legtöbb cipőnél, mintha eredetileg a gyártói "kaptafákat" anno, Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki lábáról mintázták volna, és a gyártásnál a mai napig mintaként használnák is azokat.)