5
 • a_n_d_r_e_w
  #5
  Klasszikus az szamomra a hoskorbol szarmazik, RTS eseten ez mondjuk 90-es evek.
  Nem RTS, mert nincs benne strategia, taktika van benne. Limitalt szamu egyseggel kommandozol vegig egy palyan, az nem strategiai jatek. "Klasszikus RTS" meg mint fogalom egyben az tenyleg olyan jatekokat takar, mint amiket lentebb irtam, meg mondjuk mint az AoE amit pl kifelejtettem. Nem bantom en a CoH-t, megvan a maga rajongo tabora, szoval a maga nemeben biztos jo jatek is, de nem az en vilagom, ezert nem is ertekelnem, de innentol kezdve ha egy jatek magat klasszikus RTS-kent reklamozza, de se nem klasszikus, se nem RTS, es plane nem klasszikus RTS, az bizony felrevezeto.
 • SZUsszan
  #4
  Az, hogy a CoH klasszikus-e, azon nem szeretnék vitatkozni. Van erős rajongótábora. Nem mai gyerek, de eléggé nyitott mi a klasszikus a játékok között.

  De hogy a CoH nem Real time strategy játék? Valósidőben stratégiázol. Nyersanyagokért harcolsz, csak nem minerek szedik ki a földből, hanem területeket kell érte birtokolnod. Építhetsz pár fajta épületet is, nem sokat az igaz, de építhetsz. A unitok kellőképpen kő-papír-ollósak egyenlő feltételek között bevetve. Viszont sokkal szabadabban tudod ezeket a feltételeket módosítani a fedezék rendszerrel és a suppression, meg critical hitekkel.

  Ellentétben a nagy klasszikusokkal, ahol a gyorsabban több, szinte mindig győz kisebb mapokon, a nagyobbokon is a túlerő lasszózva jobb klikk megveri a kisebb csapatokat.
 • Yagami
  #3
  Maradjunk annyiban, hogyha valami az év "meglepetése", akkor az Genshin Impact, ami a semmiből jött ugye (ezért a meglepetés), és igen csak igényesen összerakott, tiszteletet kiváltó munka lett. Bár ezt itt gondolom hiába is magyaráznám a releváns sg gamer-mester cikkíróknak. Pláne vicces ez a cikk, mert a fele arról szól, hogy valójában egy szar ez a játék, hadd ne idézgessek belőle :D
 • Sippie
  #2
  szintén... amikor megláttam a videót a játékmenetről már skippeltem is.
 • a_n_d_r_e_w
  #1
  Hatalmas csalodas reszemrol, betat probaltam ki. "Klasszikus RTS"-kent reklamozza magat, de se nem klasszikus, se nem RTS. Ez a CoH vonalat kepviseli, amit en nem sorolok az RTS-ek koze, plane nem a klasszikusokhoz (Dune, C&C, War/Starcraft, KKnD, stb). Biztos jo jatek a maga nemeben, de en a CoH vonalat egyaltalan nem szeretem es igy baromi felrevezeto a marketing.