2
 • kvp
  #2
  Nem lenne egyszerubb ha a biztonsagi telemetrian menne minden? Elvileg ez lenne az a galileo (na jo gps az ugyanis mukodik) alapu rendszer ami baleset eseten automatikusan ertesiti a mentoket. Ezen a gsm telemetria linken nyugondtan felmehetne rendszeresen az auto pozicioja mellett a fogyasztasi adat is. Viszonylag egyszeru megoldas es igy alvazszam es rendszam alapjan lehetne keresni az adatok kozott, belertve a gyorshajtasokat es a kornyezetszennyezest is, tovabba a geofencing lehetove tenne a kornyezetvedelmi behajtasi zonak kezeleset es a kilometer alapu utdij szamlazast.

  Igazabol az osszes Tesla mar most is kepes ezeket az adatokat biztositani, sot meg a szenzor adatokat (kamerakepek, infra es ultrahang szenzorok) is le lehet tolteni (utobbiakat csak az onvezeto rendszer betanitasahoz). Nem lenne nehez minden jarmunel megkovetelni ezt a szintu integraciot. Plusz koltsege nem igazan van.
 • t_robert
  #1
  amíg személytelen statisztikai adatokról van szó, ahol nem lehet konkrétan azonosítani hogy melyik autóról van szó nosza....