4
 • Tntmaxy
  #4
  Amennyiben frekvencia interferencia konvergenció (röviden: fikció) lépett fel, én a feleséged helyében wifi távirányítással belehajtottam volna a bobcattel a szomszéd házába. :-)
  Utoljára szerkesztette: Tntmaxy, 2020.09.24. 18:44:22
 • t_robert
  #3
  Ez pontosan a széle az infra tartománynak. az infra tartomány több részre van felosztva és elméletben a 0,75 - 1000 mikrométeres hullámhosszot használják. a 1000 mikrométer az pont a 300 Ghz vagy a 0,3 Thz....
 • gosub
  #2
  Nálunk meg a feleségem online tanított volna mikor jött a szomszédba egy Bobcat és mikor tolatva sípolt a tolatásjelző használhatatlan lett a wifi. Egész délután ment-tolatott, a tanóráiból nem lett semmi,
 • kvp
  #1
  Na jo, ez mar majdnem infravoros feny, ennyi erovel siman hasznalhatnanak infralezereket is a tornyok kozti adatatvitelre, mig sima szort infrafrenyt a kommunikaciora. Ha mar mindenkeppen melegiteni akarjuk a kornyezetet es az embereket, akkor legalabb olyan modon kellene, ami ellen konnyebb vedekezni. (infraszuronek jo a sima ablakuveg is, az adok es a vevok is olcsobbak mint a near infrared tartomanyhoz keszultek)

  Egyebkent minel magasabb a frekvencia, annal erzekenyebb a rendszer az ado es a vevo kozti zavarokra, ilyen magas frekvenciakon mar a levegoben levo vizgoz vagy por is hatekonyan blokkolja a sugarzas nagyreszet.

  ps: Egy erdekes elonye van ezeknek a nagy frekvenciaknak, hogy ezekhez mar leteznek olyan okos anyagok, amik lathatova tudjak tenni a fenyt, tehat kvazi elektronika nelkul lathato fennye konvertalhato veluk a minket korulvevo elektromagneses ter. Egy hazibarkacs mechanikus scanner-rel egyebkent wifi-t is fotozott mar egy amator youtube-os csapat.