5
  • felemelő
    #5
    Végre valaki aki érti.

    És kínálhat a MS vagy az Amazon is, csak hozzon létre EU-s céget, hogy ne legyen rá kötelező az USA szabályozás hogy minden adatot át kell adniuk az USA kormányzatnak (innen egy amcsi cég nem felelhet meg semmilyen bizalmas adat tárolására, törvényben kellene tiltani, hogy ilyen cégnél bármilyen érzékeny adatot tarthasson bármilyen állami hivatal, vagy cég, bankok, egészségügy és egyéb érzékeny adatot tároló cég).

    Én egy primitív egyszerű szabályt alkotnák. Ha egy ilyen minősítést akar egy cég, hogy érzékeny adatokat tárolhat, akkor vállalnia kell, hogy az általa tárolt adatok soha nem hagyhatják el az EU fizikai területét. Ha megszegi akár a teljes céget elvehetik kártérítés gyanánt és minden vezetőt és érintett munkatársat évekre börtönbe lehet küldeni.
    Szigorú feltételek, de egy nagy jövedelmező piachoz hozzáférés joga.
    Szabad a választás. Kell-e: kötelmek és lehetőségek, párban kell(ene) hogy járjanak!
    Utoljára szerkesztette: felemelő, 2020.09.24. 23:03:14
  • MerlinW
    #4
    Csak saját, kontrollált felhőszolgáltatást akar az EU. Vagyis egy nagy szerverparkot és saját szoftvert a szolgáltatásokhoz (AWS, Azure, stb helyett). Oprendszer van, hardvert vesznek, senki sem beszél itt arról hogy lezárjuk a gazdasági határokat. Ha így lenne, akkor nem csak EU-s felhő nem lenne, de neked sem lenne semmid, amiben processzor van.

    A felhő nem más mint egy rakás szerver, sok háttértár és szoftveres szolgáltatások. Semmi mágia.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.09.24. 22:19:26
  • kvp
    #3
    Ha ez gazdasagilag megerne, akkor mar valoszinuleg lenne az Amazonhoz vagy a Google-hoz hasonlo europai felho szolgaltato. A gond ketretu, egyreszt az europai szabalyozas annyira szigoru, hogy nem igazan eri meg erre ceget alapitani, masreszt a piac annyira fragmentalt, hogy nem igazan tud tisztan europai hatterrel labdaba rugni senki. Meg azok a cegek is Amerikaba mentek a lazabb szabalyozas miatt amik Europaban indultak.

    Egyebkent operacios rendszer es ugy altalaban szoftver meg lenne, de hardvergyartas egyaltalan nincs, de olcso kepzett munkaero sem nagyon van a hatarokon belul. Ha meg bevonnak tokeeros kinai partnereket, akkor csak az USA-tol tudnak fuggetlenedni, de cserebe megkapjak Kinat, ami NATO tagkent nem biztos, hogy jo dontes.

    Ez a stadionepiteshez kepest is gaz, mivel a stadionokat legalabb lehet valamire hasznalni es nem okoznak kinai fuggest, de nem valoszinu, hogy a nonprofit szervezet letre tud hozni maga korul egy allami penzek nelkul is mukodo for profit gazdasagot.
  • Sydra
    #2
    Ez olyan mint a végtelen stadion építés, csak EU szinten. Arra jó lesz, hogy kilapátolják az EU-s pénzeket a haverok zsebébe.
    "szuverén európai adatinfrastruktúra"
    A szuverenitásra jelenleg az EU jelenti a legnagyobb veszélyt. Inkább tárolom amcsi szerveren az adataimat, minthogy ezek hozzáférjenek.
  • intl #1
    aham. van eu csipgyarrtas? oprendszer? szep almokat!