15
  • Sydra
    #15
    Elhiszem neked, hogy végtelen szabadidőd van zagyvaságokat írogatni.
  • Sydra
    #13
    Ne várd hogy vitatkozzak veled, ha ilyen retardált stílusban vagy csak képes megnyilvánulni. Én nem a sérült lelkivilágodat akarom istápolni. Vicces mikor valaki érzelmileg ennyire invesztált gazdasági kérdésekben.
  • Sydra
    #10
    ?
  • Sydra
    #8
    Az emberek csak nem szeretik ha lopnak tőlük meg rossz dolgokra kényszerítik őket.
  • VolJin
    #7
    Megalike!

    Továbbá pont azok kardoskodnak a netes fabatkák mellett, akik amúgy a globális nagytőke és valami világkormány ellen lázadoznak...
  • kvp
    #6
    A sajat penz az jelen formajaban egy kozosseg vagy csoport altal kiadott bankjegy. Egy adott orszagon belul az elfogadott fizetoeszkozok listajat az adott allam hatarozhatja meg. Szuveren allamok eseteben altalaban azert van sajat penzuk, sajat hadsereguk, sajat kormanyuk, hogy ez a szuverenitas megmaradjon.

    Az EU-nak van kozos penzneme es kormanya, egyelore mindketto keves hatalommal rendelkezik a nem euro-t hasznalo, sajat kormannyal rendelkezo allamok felett, de ezen szeretnenek valtoztatni. Sajat EU-s hadsereget is akartak, de abba senki nem ment bele, hogy olyan katonai ero legyen az EU vezetese kezeben, amelyik egyik tagallamnak se tartozik engedelmesseggel.

    A libra a facebook globalista csoportjanak penze (lenne). Oket tekinthetjuk a jovendo vilagkormanynak is. Ez a kormany igazabol mar megalakult, de nem kozvetlen valasztasok utjan, hanem toke alapon, igy nem elnoke hanem CEO-ja (foigazgatoja) van. Ha lesz penzugyi hatalmuk, akkor elobb utobb lesz sajat szuveren hadsereguk is. Ez, ahogy az EU dontesei felulirhatjak a magyar donteseket, ugy a vilagkormany dontesei felulirhatnak az EU donteseit, persze csak ott ahol a gazdasagi erejuket tudjak ervenyesiteni, tehat ahol a librat elfogadjak.
  • hypno
    #5
    Nem tudom honnan vetted az idézetet, de Winston Churchill 1940-ben lett miniszterelnök, amikor a háború már egy éve folyt és Hitler már lerohanta a Benelux államokat.

    (Csak úgy mondom.)
  • zola2000
    #4
    Mondjuk itt a Facebook libráról van szó, az se túl független, az energia befektetéstől függő bányászható coinok meg nagyon szennyezőek és pont fizetésre nem túl jók ... de már vannak jó irányok is (nem proof to work alapú coinok)
  • Sydra
    #3
    "Minden országnak bankoktól független saját fizetőeszköz kell!"
    Nem az országnak kell fizetőeszköz, hanem az egyénnek. Az egyén döntse el mit akar használni fizetőeszközként! Minden hatalom korrupt. Attól hogy átteszed az egyik hivatalnok kezéből a másikéba az irányítást nem leszel előrébb.
  • morguldae
    #2
    "Hitler népszerűségének növekedése Németországban nagy sok volt a bankárelit számára. Nem a katonai hatalma miatt, hanem a gazdaságpolitikája okán. Hitler első pénzügyi intézkedése az volt, hogy saját állami pénzt bocsátott ki, ami az emberek rendelkezésére állt banki kamatok nélkül! Németország virágzásnak indult és gyorsan elkezdte újjáépíteni az iparát! A média a németcsodaként emlegette, Hitler pedig a Time magazintól megkapta az Év Embere címet 1938-ban, amiért jelentős mértékben javított a németek életszínvonalán, és felvirágoztatta a német ipart. A királyi bankárcsaládoknak ez egyáltalán nem tetszett és az angol miniszterelnököt Winston Churchillt használták szószólójuknak. Winston Churchill hivatalos nyilatkozatai: Németország hatalma túl nagy. Meg kell törnünk. Hitlerre fogjuk erőltetni ezt a háborút, akár akarja, akár nem! Ez a háború az angolok háborúja, célja Németország elpusztítása. Ha akartuk volna megakadályozhattuk volna a háború kirobbanását, de nem akartuk. Németország megbocsáthatatlan bűne a II. világháború előtt az volt, hogy megkísérelte kivezetni gazdaságát a világkereskedelmi rendszerből, és független tőzsdét akart létrehozni, amiből a világ pénzkezelői nem profitálnak."
  • morguldae
    #1
    "A legfőbb érv az volt, hogy a valuták kiadása az eurózónában kizárólag az Európai Központi Bank feladata." - Hát nyilván nem tetszik a bankoknak, hogy tőlük független fizetőeszköz jöjjön létre! A bankok a legnagyobb bűnszövetkezetek! A világ urai, úgy manipulálják az egész világot, ahogy akarják! De ha megtörjük saját fizetőeszközökkel a hatalmukat mehetnek majd a levesbe! Végre felszabadulna az emberiség a rabigából! A bankárcsaládok bűnszövetkezete megtörne! Minden országnak bankoktól független saját fizetőeszköz kell!