6
  • NEXUS6
    #6
    Ha már tudományoskodni akarunk, Feynman felvetette, hogy a töltöt részecskék antirészecskéik értelmezhetőek úgy mint az ismert anyagi részecskék, pl elektron időben visszafelé haladó megfelelője, így kapunk pozitront. Ergo az idő irány váltáskor időutazónk teljes tömege átalakul antianyaggá, és amikor kapcsolatba lép a világgal, akkor annak teljes tömege szétsugárzódik, annihilálódik fotonokká. Ezáltal a Szupernügynökünk nagyobb robbanást idéz elő, mintha az összes nukleáris fegyvert egyszerre felrobbantanánk!!! XD

    Szal csak ennyire volt tudományosan megalapozott a film.
    A visszafelé lejátszott felvételek, meg nekem olyan olcsó trükknek látszanak, ami már 50 éve is ciki volt.

    Amúgy érdekelne, hogy az SG miért nem meri hetek óta kritkázni a filmet, csak nem mert egy óriási trollkodásba torkollana a kommnetelés az itt is felsorolt tudományos problémák miatt? ;)
  • Kelta
    #5
    Annyira nem, mert minden elmozdult azóta, a világegyetem is, és benne minden, még maga a tér is..
    mihez viszonyítasz?
    Utoljára szerkesztette: Kelta, 2020.09.16. 00:10:07
  • Kelta
    #3
    Eleve ha visszamész az időben, az űrben kellene kibukannod, hiszen a föld nem ott van helyileg ahonnan elindultál :)
    Ha visszamész 1-2 hetet a föld tök máshol volt a világűrben..sőt minden máshol volt :)
    Egy időutazós filmben se láttam hogy a téridőhöz és a térbeli elmozdulához igazodott volna valamiképp :)
    Arról nem beszélve ha 1000 évet mész vissza szinte lehetetlen megmondani, hogy a föld a tér melyik pontján volt épp, mivel minden mozog :)
    Utoljára szerkesztette: Kelta, 2020.09.15. 21:14:48
  • molnibalage83
    #2
    Más is felvette már, hogy az időutazó fizika hülyeség, mert még a levegőre se rendesen vonatkozik...


    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.09.15. 15:15:44
  • Macropus Rufus
    #1
    megnéztem. Érdekes, látványos. De picit sem elgondolkodtató, és nem éreztem azt, hogy a film után még agyalnom kellene azon, hogy mit is láttam. Némileg nagyobb volt a hype körülötte mint kellett volna. Ami az időutazást illeti előre meg hátra: ezek ketten soha nem találkozhattak volna, csak akkor amikor mind a két emberke ugyan abban az időben és térben van, de akkor is csak a másodperc töredékéig, hiszen mind a ketten mennek tovább az időben. Ha a levegő kifelé jön a tüdőből, akkor a sejtjei miért nem járnak vissza felé az időben? Mert ugye akkor nekik is vissza felé kell menni az időben. Ha a foton vissza felé megy, akkor hamarabb látom a tárgyat mind ahogy arra a fény rávetődne és vissza verődne. Ezt ezt is eléggé szarul ábrázolták (már ha lehet e egyáltalán jól ábrázolni ezt). Meg majd hozzá szokik a szeme mi? Hülyeség. Sőt, ha minden visszafelé megy, akkor a hangok is. Ez meg aztán bazi nagy káoszhoz vezethet. Eleve nem is tudnának beszélni a visszafelé menő arcok, hiszen a ebben az esetben a levegő a tüdejükbe megy befelé (mert beszéd közben kifelé jönne), és ugye az emberi hangszál és társai nem a befelé áramló levegőre vannak optimalizálva. Az már hab a tortán, hogy a hangok vissza felé menetele eléggé eléggé végeredményt adhat: minden hang (vissza vert is) egyidőben érkezik a hangforráshoz. Szóval a film látványos és ennyi. Részemről 1x nézős (a sztori nem olyan ami igényli azt, hogy még legalább 1x megnézzem. A látvány ott van de ezért nem fogom ismét megnézni. A sztori meg hülyeség)