5
  • Szefmester
    #5
    A hatóság had használjon már ilyet... Ha nincs vaj a füled mögött, akkor nem fog vörösben villogni a fejed hogy köröznek.

    Ahol politikai célú letartóztatások vannak, ott enélkül is elkapnák azt akit akarnak. Ez a klasszikus visszaeső bűnözőkre jó akik már a rendszerben vannak. Mert hát Micike néni akit kirámolt egy első bűnelkövető nem feltétlen tud normális fantomképet megalkotni az elkövetőről és emiatt nem fogják elkapni, csak egy hasonló figurát kereshetnek akiből meg lehet 20 is a környéken.
  • Ulkesh
    #4
    Ez semmivel nem több, mint amit egy Véda kapu egyébként is tud, csak nem egy oszlopon lesz a kamera, hanem a járőrön. Szóval aki a törvényi szabályozáson rugózik az megnyugodhat, hisz már rég szabályozva van és már most is működik ilyen megoldás.
  • kvp
    #3
    Nem igazan ertem ezen mit kell szabalyozni. Mar most is ossze lehet lehet rakni egy ilyen rendszert hazilag is. Nem lesz ennyire profi kulseju, de pl. a facebook-os adatbazisbol ugyanugy megmondja az utcan ki jon szembe az emberrel (ha az illeto engedi, hogy masok bejololjek a fotokon). Az egyetlen plusz tudas a homeron kivul (amit egy infrakameras telefon is tud) az, hogy a sisak eleri a kormanyzati adatbazisokat. Ahhoz meg a rendornek joga van, sot meg is allithat mindenkit es elkerheti a papirjaikat.
  • Akva
    #2
    "Megfelelő törvényekkel kezelhetőek a visszaélések is. "

    Ahogy azt Móricka képzeli. Még soha nem kezelték megfelelően az ilyen visszaéléseket, csak akkor, ha ELŐZETES bírói engedélyhez volt kötve az ilyesmi. Jogállamban egy ember lenyomozásához alapos gyanú (megalapozott gyanú) szükséges. Ha gyanú nélkül lenyomoznak mindenkit, az már ÖNMAGÁBAN visszaélés, tehát nem lehet megakadályozni a visszaéléseket.

    Egyébként az ellenzékiek félreállítására kitűnő, látszólag politikai tevékenységüktől függetlenül ki lehet vonni őket a forgalomból. Mert olyan nincs, hogy valakiről ne lehetne megállapítani valamit, ha mást nem, a fertőzöttség gyanúját, és már ezzel is hetekre kivonhatják a forgalomból. Sztálin a tíz ujját megnyalta volna ilyen lehetőség kapcsán.
    Utoljára szerkesztette: Akva, 2020.09.10. 09:20:57
  • csulok0000
    #1
    Sztem a hatóságok számára ez tökéletes. Így könnyebb lesz kiszűrni az utcán sétálgató bűnözőket. Megfelelő törvényekkel kezelhetőek a visszaélések is.
    Ahol pedig a kormány élne vissza vele, ott már am is nagyobb gondok vannak ettől :D