9
  • bdzsana
    #9
    "Például beszéljünk csak arról, hogy az USA, meg úgy általában a világ nagyobbik része hol is gyártat? Vagy ezt a kérdést boncolgassuk tovább és miért ott gyártatja a világ nagyobb része, ahol?"
    Kínában gyártott mert olcsó volt, de a trend az, hogy szervezik kifelé onnan egyrészt mert már nem olyan olcsó, másrészt a kínai politika miatt.

    "Én várom már azt, hogy kína bemutasson az USA-nak és azt mondja, hogy jó, akkor innentől egyik cégnek sem szállítanak ritkaföldfémeket, amik az USA-val gazdasági kapcsolatban állnak. Ezzel kb 1 hónap alatt haza tudnák vágni a fél bolygót, úgy, hogy a kis sárgák viszont vígan meglennének."
    A ritkaföldfémből sok van Kínának, de attól ez még csak a nevében ritka. A kitermelése, ami nem egyszerű. Egykor az USA volt a legnagyobb kitermelő, de a szabályozások kinyírták a kitermelőket. Viszont egyre több bánya kezd nyitni világszerte pont Kína monopóliuma miatt.

    "esetleg USA irányába egy jó kis export korlátozás is viccesen nézne ki."
    Neked lehet igen de nem biztos hogy a kínaiak röhögnének rajta.

  • zola2000
    #8
    Az amerikai cégeknek akarja megtiltani hogy annak kínai chipgyártónak szállítsanak, amelyik a Huaweinek is szállít.

    Persze egy ideig komoly bajban vannak, de szép gyorsan mindenből lesz saját kínai, én nem félteném őket...
  • UUUU
    #7
    "felveszi egy feketelistára, amelynek a segítségével megakadályozná, hogy a Huawei és annak leányvállalatai számára tudjon készíteni chipeket. "

    Na alljon meg a menet, ez a lepes mar igen csak kiveri a biztositekot. Mi az hogy megtiltani egy kinai cegnek, hogy kinai cegnek gyartson ?
    Kitiltani egy ceget az USA teruleterol oke, belso dontes az orszagon belulre vonatkoztatva. Na de ez mi ?
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2020.09.10. 14:14:03
  • kvp
    #6
    A TSMC tajvani ceg. Tajvan, masneven a kinai koztarsasag az USA regi katonai szovetsegese a kommunistak elleni harcban. Delkorea (Samsung) a masik hasonlo szovetseges.

    A NATO es szovetsegesei eseten egyerteunek kellene lenni, hogy kinabol nincs semmilyen import. Olcso polo es zokni sem.
  • Fefy
    #5
    Na azért ez nem ilyen egyszerű.

    Például beszéljünk csak arról, hogy az USA, meg úgy általában a világ nagyobbik része hol is gyártat? Vagy ezt a kérdést boncolgassuk tovább és miért ott gyártatja a világ nagyobb része, ahol?

    Én várom már azt, hogy kína bemutasson az USA-nak és azt mondja, hogy jó, akkor innentől egyik cégnek sem szállítanak ritkaföldfémeket, amik az USA-val gazdasági kapcsolatban állnak. Ezzel kb 1 hónap alatt haza tudnák vágni a fél bolygót, úgy, hogy a kis sárgák viszont vígan meglennének.

    Szerk: esetleg USA irányába egy jó kis export korlátozás is viccesen nézne ki.

    Trump ezzel a kretén hozzáállásával el fogja érni azt, hogy a nem kínai segget nyalók globálisan megszívják.

    A popcorn mindenestre bekészítve.
    Utoljára szerkesztette: Fefy, 2020.09.10. 12:22:12
  • takysoft
    #4
    Tiltsák ki a TSMC-t, h ekkora szájuk van :D

    Ja, hogy ő gyárt az AMD-nek, az nVidia-nak, a Qualcomm-nak, és most már az Intel-nek is, mert saját maguk nem képesek rá olyan minőségben? És akkor megdöglik MINDEN?
    Háát.... ja...
  • Kryon
    #3
    Nem baj, mert a kínai piacról egy halom amerikai/nyugati cég ki van tiltva és a többit is erősen korlátozzák, miközben a kínai cégek eddig szabadon hozzáfértek a nyugati piacokhoz. Most lett elege ebből az aszimmetrikus helyzetből az amcsiknak és teljesen igazuk van. Vagy nyissa meg a piacát Kína, vagy takarodjanak az ők cégeik is a nyugati piacokról, mert az eddigi gyakorlat egyoldalúan Kínának kedvezett.
  • Akva
    #2
    "Tény, hogy a vállalat együtt dolgozik a kínai állami China Electronics Technology Group Corporation (CETC) társasággal és közvetett módon katonai projekteket is támogat"

    Persze a mocsok USA minden cége is támogatja az agreszív USA katonai projekteket, de az nem baj.
  • Jawarider
    #1
    Kovid 2.0 bekészítve