20
  • MerlinW
    #20
    Tudod, nem csak játékból áll a világ...
  • nlght
    #19
    Lehet 32 és 64 mag is, de mi a fasznak, ha a szoftverfejlesztők még 4 magra sem szeretnek/tudnak optimalizálni.
  • VolJin
    #18
    A 3D processzorok (nem grafikai, hanem a sík helyett térbeli félvezetők) gyártása miként lenne megoldható?
  • UUUU
    #17
    Meg tobb mag, akar furtokbe rendezve nem mostani hagyomanyos modon, hanem 3D-be rendezve.
  • Zulu12
    #16
    Végre egy kis verseny!!! Engem még az érdekelne hogy amikor elérik a fizikai limitet csíkszélességben na akkor mi lesz... Valami mást raknak a szilicium helyére? Grafén? Optikai áramkörök? Spintronika? Mi lesz akkor gyerekek?
  • VolJin
    #15
    A gyártástechnológiában vannak elmaradva. 10nm. miközben 5 nm-en gyártanak chipeket mások... Az AMD-nek nincs gyártósora, ők bérgyártatnak, így a bevétel jelentős hányada elkerül tőlük, ezért nem dőlt még be az Intel...
  • end3
    #14
    Ideje lenne normális natív processzor-teljesítménnyel előrukkolni, - már a közép és alsó árkategóriában is, mert az már nem opció a vevőknek, hogy hétről hétre csökken a megvásárolt teljesítmény, valamilyen hardveres biztonsági probléma foltozása miatt. A mostanában komolyabban PC-használóként belépő tizenéves generáció már konkrétan szemétbe fogja dobni azokat a PC-ket, amelyek képtelenek "kis türelmet", és az állandó "intézünk valamit a háttérben bocsi.., várd ki" üzenetek nélkül rendelkezésre állni. (Ez a 2004-es W10 is frissítés is milyen tetű lett egy pár éves, akár akkori csúcs-hardveren.., már majdnem használhatatlan!)
    Utoljára szerkesztette: end3, 2020.09.07. 08:39:39
  • mumoka 2012
    #13
    lehet de rezeg a léc alatta rendesen.
  • wraithLord
    #12
    A Commodore leginkább az IBM-féle PC és az MS-DOS miatt bukott el. Szerintem amíg az Intelnek csak 1 ellenfele van (mármint gyakorlatilag, elvileg van több is), és van pénze, addig nem bukik.
  • mumoka 2012
    #11
    hát anno a gvp a sók bőr & döntés nem volt de elbukót de akik gyártották az amiga sorozatot ök is elbuktak de a 2 év amit az Intel nek várni kell itt hatalmas idő.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #10
    "vagy az x86 háttérbe szorul"
    Szerintem ez várható.
  • wraithLord
    #9
    Volt már ilyen, hogy nagyon elhúzott az AMD. Azt hiszem, az Athlon64-gyel. Ott az Intel a Core 2-vel dobbantott. Az Intel mindig ezt csinálta, hogy csak akkor lépett nagyot, amikor már nagyon muszáj volt, addig fejte az éppen aktuális technológiáját.
    Az Intel pozíciója akkor fog megváltozni, ha ez a jelenlegi állapot sokáig fennmarad (vagy az x86 háttérbe szorul, és/vagy belép egy 3. cég). De mivel az Intel sokkal nagyobb cég, ezért valószínűleg nem kell sokat várni arra, hogy a jelenlegi állapot megváltozzon.
    Hogy eltűnjön a süllyesztőben, ahhoz rossz döntések kellenek (pl. rossz irányba fejlesztés). A végtelenített rókabőrlehúzáshoz értenek, az eddig is jól ment nekik.
  • mumoka 2012
    #8
    pontosan tűnt már el a süjesztöben jó pár nagy itt cég nézd a 80-90 éveket csak, pedig nagyon sikeresek voltak azok is a gvp scsi hdd is elbukott.
  • bigjoe
    #7
    Versenyezzenek csak. Az jó nekünk. :)
  • zola2000
    #6
    "Viszont az Intel egy picit nagyobb cég, mint az AMD"

    Az IT szektorban ez gyorsan változhat, ha a másik fejlettebb, nézd meg mi történt a nokia és a blackberry iphone előtt megdönthetetlennek hitt pozícióival.
  • MerlinW
    #5
    Hát, ha több szálat támogató munkaeszközök-re kell a proci, akkor AMD, viszont ha gaming, akkor abban az Intel mindig erősebb volt. Most is.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.09.05. 14:29:38
  • UUUU
    #4
    Azert ne feledd, hogy a laposokban az integralt GPU elterjettebb mint az Nvidia dedikalt megoldasai.
    Marpedig az uj Ryzenek elterjedesenek merteke emiatt magasabbra szokhet.
  • mumoka 2012
    #3
    hiába a nagy bejelentés és az új logó ha nem tud gyártani csak papíron az = a 0
  • wraithLord
    #2
    Nem csoda, a Ryzenig nem kellett csinálniuk semmit, csak húzogatni az Intel Core mikroarchitektúrát (mármint ami a Nehalemmel kezdődött). Gyakorlatilag az Ivy Bridge óta nem villantottak semmi extrát, csak generációról generációra picit izmosabb, de lényegében ugyanolyan processzorokat.

    Gondolom, valamit fejlesztenek, de addig is kipaszíroznak mindent az Intel Core-ból, amit tudnak. Viszont az Intel egy picit nagyobb cég, mint az AMD, talán nem tart olyan sokáig a breakthrough, mint az AMD-nek tartott.

    Nekem amúgy nem volt csalódás az AMD Bulldozer mikroarchitektúrája sem. Vagyis az de, de a Piledriver már nem. Játékoknál nem volt a legerősebb, az tény, de jól parallelizálható számításokban nekem hasonlóan jónak bizonyult, mint egy Xeon. De végül is ezen az úton indult el az AMD, csak túl korán, és nem jött be. Meg hát a Bulldozer amúgy sem volt éppen a topon.
    Most hogy van Vulkan, azért a Piledriver is tud villantani játékokban.
  • bunny
    #1
    Magyarázhatnak bármit, qrvára le vannak maradva, évekkel az AMD mögött kullognak. Vicc, hogy nincs még PCIe 4.0 támogatásuk miközben az új SSD-k már itt vannak, az új nvidia itt van, csíkszélességben meg már az 5-öst tesztelik a vörösök és állítólag baromi jó hibaaránnyal már most. És hetek kérdése, jön az új AMD ryzen meg gpu - bár utóbbiban nem bízom, szerintem nem véletlen tolta le az nvidia az árakat és dobbantott ekkorát teljesítményben, ők tudják mit hoz az amd és F1-es zsargonnal "elévágást" csináltak épp.
    Jelenleg én úgy látom, aki top gépet akar az amd proci + nvidia 3xxx kombóban kell, hogy gondolkozzon.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2020.09.04. 22:50:58