14
 • Zombee
  #14
  A telepítő msi fájlokról nem is beszélve, amit viszont ha törölsz, egyes esetekben utána magát a programot sem tudod letörölni.
 • VolJin
  #13
  Szerintem elég lenne nem a háttérben futtatni...
 • gothmog
  #12
  Tessék mondani, a temp mappát képes már üríteni önállóan, vagy az még mindig a felhasználó sara? A feleslegessé vált letöltött frissítési előzményekkel még mindig tömi az üres helyet? Csinál még önhatalmúlag rendszermentést? Nyilván a hónapok óta nem használt három megás cédé író program a legnagyobb probléma...
 • M2 #11
  Igaz telefonon, de iOS alatt már elég rég működik a dolog. Az app ikonja alatt, a neve előtt egy kis felhő ikonocska jelzi, ha nincs a készüléken az adott app. Ilyenkor egy tapintás az ikonon és elindul egy töltésjelző. Amint végzett, ismét úgy használható az app, mintha mindig ott lett volna.

  Bekapcsolható, hogy automatikusan a rendszer kezelje az Offload állapotba rakást, vagy a tárhely kezelésnél manuálisan egyenként megadható. Szerintem ezzel kimaxolták a témát.
 • kvp
  #10
  Ez esetben az archivalas a szoftver letorleset jelenti, a felhasznaloi adatok megtartasa mellett. Ujabb hasznalathoz kell a netkapcsolat es az, hogy az adott alkalmazas meg elerheto legyen. Ekkor ujratelepit nagyjabol mindent, kiveve azokat a beallitasokat amik nem a felhasznaloi adatok kozott volt tarolva. Ez annyiban ter el a korabbi nem hasznalt programok eltavolitasa opciotol, hogy ott csak ajanlani tudott, de a torlest jova kellett hagyni, viszont ha toroltunk valamit, akkor minden leszedett, a beallitasokat is. Igazabol egyik se tul hasznos, mert nem adhato meg, hogy mennyi ido utan szamit valami nem hasznaltnak. Raadasul ez csak a store-bol telepitett alkalmazasokkal mukodik. (a linux-nak is lehetne ilyen opcioja a csomagkezeloben mert a statisztika megvan, de ott meg az ajanlast sem teszik meg, mert tobb szaz olyan program van amit szinte soha nem hasznal a felhasznalo, de a legtobb telepito es felhasznaloi program feltetelezi, hogy telepitve vannak a rendszer reszekent, nem tul meglepo modon ezek egy resze android alatt is ott van, pedig az emberek altalaban azt se tudjak, hogy az android linux-ban is van parancssor)
 • TokraFan
  #9
  Honnan veszed, hogy azt használom? Vagy csak hiszed, mint a templomban?
 • Zombee
  #8
  Gill Gates-t már nagyon régóta nem szól bele, mi történik a Windows-al. Már bő 10 éve kiszállt.
  Utoljára szerkesztette: Zombee, 2020.09.01. 11:48:08
 • ntex
  #7
  Emlékeim szerint a sokak által jobbnak titulált Windows7 alapból több helyet foglalt a háttértárolón úgy is, hogy nem volt tele ennyi felesleges appal. Egy friss telepítésnek 40GB+ hely kellett. Most nagyjából fele ennyit foglal a Win10. Egyébként én is baromi nehezen váltottam 7-ről 10-re, de miután 2 éve utóbbit használom, vissza sem térnék már a 7-re. Jó volt az az oprendszer a maga idejében tényleg, viszont 10+ éves már. Elavult, tény hogy a Win10-et lehet szidni pár dolog miatt, az viszont bőven mellette szól hogy sokkal jobban kihasználja és sokkal jobban kezeli a rendszer erőforrásokat. Ipari hulladéknak nevezni meredek túlzás...

  Egyébként sokkal több értelme lenne ennek az egésznek ha tényleg a felhasználó dönthetné el hogy mit akar használni és mit nem, a többi app meg mehetne a levesbe.
 • csigafi #6
  Nem lenne ott gond a szabad hellyel ha nem pakolnák teli felesleges kiegészítőkkel amiknek a felhasználok kb a 95% át sem használják. Legtöbb embernek úgy is megvannak a saját jól megszokott bevált programjaik.

  Ez már csak kínlódás a Microsoft részéről jó dolgukban már nem tudnak mit kitalálni. Na meg ha elég sok lóvét termel a kaszájukba a kémkedés is. Amikor még csak kis sufni kocka volt Bill akkor még értelmesebb volt és érdekelték a felhasználó barát megoldások mára már nem érdeklik az ilyen dolgok ha nem valami egészen más érdekli.

  Számomra ez egy teljesen felesleges funkció lesz a win 10 ben

  Utoljára szerkesztette: csigafi, 2020.09.01. 11:29:40
 • end3
  #5
  Nagyon szeretném, ha archiválna minden általa alapértelmezettnek telepített, hulladék UWP-s programot, mert nekem azért kell állandóan küzdenem, hogy a saját kedvelt és használt programjaim társítását legalább a következő frissítésig elfogadtassam vele. - De nem szeretném egyetlen saját telepítésű program archiválását sem, akkor sem, ha egy év alatt csak egyszer veszem elő. Hogy melyik programot és mikor használom, had legyen az én döntésem! (Az én tárhelyem, kifizettem, én gazdálkodok vele!)

  - Szerencsétlenek, már nem tudnak mit kitalálni, mit fejlesszenek le a következő hónap foltozó keddjéig. Mert ha nem csinálnának semmit, akkor miért is kapnák meg a fizetésüket?

  Én csak azért adnék az MS helyében rendszeres fizetést a szoftvereseknek, ha minden hónapban ugyanazon a "vason" gyorsítanák néhány másodperccel az oprendszer betöltődését, lezárását, működését. De a rendszer csonkítása ebben nem játszhat(!!!), azaz csak a már létező funkciók megtartásával optimalizálhatnak.

  Funkciófrissítésnek azt nevezném, és csak akkor jöhet számításba, ha legalább 25 %-kal gyorsabb működésű mint az előző verzió. Akkor is ha bármilyen bővítést fejlesztenek bele. Ezt egészen valamilyen "villám-oprendszer" kiteljesedéséig. (A fejlesztők a Win10 állapota, - inkább évek óta tartó állapotromlása, - alapján már régóta nem érdemlik meg a havi fizetésüket!!! Természetesem nem szívesen "kotorászom senki zsebében", de az egzisztenciális kufárkodásaikkal ne a felhasználóikat szívassák már 2014 óta folyamatosan. Nem is értem, odaát Redmondban ez senkinek nem tűnik fel???)
 • zola2000
  #4
  Mi ez a kettős mérce, hogy nevezünk olyan kínai telefont, amiben reklámok vannak, kémkedik, és magától települnek appok?
  https://www.zdnet.com/article/how-to-steer-clear-of-windows-10s-built-in-crapware/

  na pont ez a véleményem a windowsról de ők legalább hardveráron adják a vasat míg az OS ingyenes, a windows meg fizetős és nem is olcsó, csak sajnos a fejlesztők részéről windows függőség van, ezt pofátlanul kihasználják. Magától települő appok? Erre a szintre még a xiaomi sem süllyedt le, sőt MIUIban kikapcsolás után nem jönnek vissza "ajánlott appok" frissítéssel, a windowsban igen.

  De most legalább archiválja a kéretlenül települt candy crusht ha nem használjuk :)
  Utoljára szerkesztette: zola2000, 2020.09.01. 09:54:39
 • KoLaMan
  #3
  Elég igénytelen ember vagy te, hogy ipari hulladékot használsz.
 • KoLaMan
  #2
  A cikk végén a lényeg:
  "...észszerűbb lenne, ha a lehetőséget az operációs rendszer helyett a felhasználók kapcsolhatnák ki és be."
  Alapból nem is kellene installálni az appok java részét, csak az ikonját kitenni, és első indításkor telepíteni csak.
 • TokraFan
  #1
  Parádés! kell a hely a sok szar beépített kémszoftvernek, Inkább azokat szednék ki, akkor nem foglalna ez az ipari hulladék több tíz GB helyet alapból.