4
  • Zombee
    #4
    A lakossági piacon soha nem is volt létjogosultsága a nyomtatónak. Persze sokan beleugrottak még pár éve is a 10000-ért árult tintásokba a multi láncoknál, csak aztán ahogy a pici demo kazetta kiürült, rájöttek, nem is akkora biznisz, ha a festék többe kerül, mint maga a nyomtató, aztán ha nem használod, rögtön nyűgös lesz. Még a filléres lézer multifunkciósoknak több értelme van, de én azt se vennék otthonra.
  • Sequoyah
    #3
    Hat az biztos hogy tolem kifejezetten ezen uzleti modell miatt nem latnak penzt, ezert tartok barmilyen nyomtato megveteletol.

    Eddig ugy gondoltam hogy biztos en vagyok a kivetel, es a fogyasztok nagy resze nem gondolkozik ezen es kifizeti. De tekintve hogy a penzugyi mutatoik ilyen gyatrak a lakossagi piacon, elofordulhat hogy megis van kapcsolat a ketto kozott...
  • Zombee
    #2
    El kéne már engedni a hulladékgyártást. A cikk is a leglényegtelenebb dolgokat emeli ki, munkahelyi feladatot, emlékeztetőt, önéletrajzot minek kinyomtatni? Oda be se adnám az önéletrajzom, ahova papíron kell beküldeni, elég baj hogy a HR-es kinyomtatja, neki se kéne.
    Üzleti életben kihagynám már.
  • mortep
    #1
    Az Epson CISS projektje igéretesnek tűnt/tűnik. Szerencsére a példáját követte más gyártó is.

    Olcsó nyomtató - drága tinta gazd. modell a leghitványabb húzás, amit el tudok képzelni, leginkább a színes nyomtatóknál válik ez bosszantóvá.
    A színes lézer nyomikba újan max. 30%-os patronokat adnak, egy új szett festék meg drágább mint maga a nyomtató. Hab a tortán, hogy a patronba épített chipek sokszor nem engedik elhasználni az egész festéket.

    A tintasugaras nyomtatók esetében szintén játszanak a chipek, továbbá a tinta nagy része (kivéve ciss nyomtatók) a fej átmosására használódik fel, persze a felhasználó zsebére.

    A fenti modell azt eredményezi, hogy egy sima, átlagos kapacitású patronért (műanyag doboz + festék és semmi fényhenger v. egyéb fogyóalkatrész) 20e - 50e Ft.-ot kérnek el.

    Ezek után csak azt tudom mondani, hajrá utángyártott patronok! Törjék csak szépen a borsot a nagyok orra alá, mert bőven rászolgáltak.
    Utoljára szerkesztette: mortep, 2020.08.27. 10:43:44