15
 • UUUU
  #15
  Gondoltam, hogy a magadfajta trollnak, erre kb ilyen ervei lesznek. :P
  Utoljára szerkesztette: UUUU, 2020.08.31. 19:45:33
 • TokraFan
  #14


  "Picit" még tanuldod kell, hogy érdemben vitázzak veled...Legjobbakat!
 • UUUU
  #13
  Latom, te mar csak tudod, kinek milyen fogalma van barmilyen kerdesrol. Tanits mester.
  Tehat nem tortent meg Merkel lehallgatasa, amiben az USA semmi kivetnivalot nem talalt.Amerikanak nem szurta a szemet, hogy a CIA fedoszervek vettek meg az europai telefonhalozatokat es hallgattak le az osszes atmeno telefonhivast. Az sem zavarta az USAt, hogy a Raytheon nevu amerikai legnagyobb katonai beszallito megalkotta a CIA szamara a Riot nevu facebookos kemszoftvert, ami a felhasznalok adatait kuldozgette az USA kormanyzatnak, es elerest biztositott a felhasznalo eszkozen tarolt kepeinek megtekinthetosegehez, vagy eppen megjelenitette az aktualis tartozkodasi helyet.

  A kettos mercerol visszairt blabla erved meg egyenerteku egy lepkefinggal, mivel en sehol nem irtam, le, hogy Kina amit tesz helyes, ha lehallgat.De az USA jobb ha befogna a pofajat inkabb, mivel ugyanazt csinaljak es meg o van emiatt felhaborodva.
  Ahol lehet megserti a demokracia szabalyait es ugy tesz mintha o lenne a jotunder.
 • TokraFan
  #12
  Ez így baromásg. A konkrét esetben rendőri túlkapás és gyilkosság történt, amiért az elkövetőt felelősségre kell vonni. Ebből azonban nem következik, hogy a négereknek több joba van, meg BLM, és az sem, hogy az eset miatt feljogosítják magukat más emberek vagy köz vagyonának rongálására, felgyújtására, lerombolására.
 • Akva
  #11
  "Ha amerikai vagy, akkor reszt vehetsz az amerikai demokraciaban, es az amerikai jog megved teged."

  Kivéve, ha fekete vagy, és szórakozásból levadász a rendőr.
 • TokraFan
  #10
  Látom nem sok fogalmad van erről a kérdésről...ráadásul kettős mércéről beszélsz, miközben láthaóan csak az USA külpolitikája zavar, a külföldön embereket megmérgező oroszoké, az emberi jogokat semmibe vevő kínaiaké nem. Innentől komolytalan...
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.08.28. 03:09:17
 • UUUU
  #9
  Nem. A demokracia ugy mukodik, hogy a vedi a kulfoldi allampolgarokat is.
  Nincs kivetel abban, hogy egy amerikait vedi az EU-s GDPR, mint a jelenben es mas szabalyok vonatkoznak az EUs polgarokra. Erdekes modon egy EUs polgar adatai kiadhatok az USAban.
  A demokracia nem ugy mukodik, hogy ha nem amerikai erdeket ved, akkor mar nem demokratikus, vagy a nem demokratikus is demokratikussa valtozik, ha amerikai teszi.
  Ezt hivjak kettos mercenek. Lehallgatni Merkelt azt szabad, de ha egy amerikai allampolgart, akkor mar nem.
 • Sequoyah
  #8
  A demokracia es a jogallamisag az szinte az osszes orszagban a belpolitikara vonatkozik. Ha amerikai vagy, akkor reszt vehetsz az amerikai demokraciaban, es az amerikai jog megved teged. Ha nem vagy amerikai, akkor nem. Minden orszagban igy van megirva a torveny.
 • Sequoyah
  #7
  Nem szeretem a TikTokot, de azt meginkabb nem szeretem ha Trump onhatalmulag betiltogat dolgokat mert neki nem tetszik...

  De nem uj ez sem, Trump mar nem eloszor akarja diktatorkent vezetni az orszagot, es nem eloszor bukik meg benne, mert a demokracia alapszabalyai meg leteznek...
 • TokraFan
  #6
  A hatalmi játszmák nem az USA sajátja, jó reggelt, ilyen a világ! Gyakorlatilag minden ország a saját érdekei mentén (kül)politizál és ez teljesen érthető. Ha ez téged zavar az USA esetén, de nem zavar kína, oroszoroszág, vagy más ország esetén akik legalább ilyen szinten űzik ezt a tevékenységet, akkor nem az én készülékemben van a hiba. Mert mondjuk kína eltiporta Tibetet úgy ahogy volt, bedarálták már fél Afrikát (igaz, ezt "csak" gazdasági hadviselés keretében), az oroszok ledózerolták csecsenföldet, a Krím-félszigetet, de megszállták anno Afganisztánt is, csak az nem a terveik szerint alakult így végül eltakarodtak onnan. Ezek nem zavarnak?

  Az USA demokráciája sem tökéletes, semmi sem az, de ha választani kell a kínai kommunista diktatúra és akár a hibbant Trump között, még mindig sokkal inkább ez utóbbi. Mert hibái ellenére egy demokráciában van esélyed kiharcolni az igazadat, van jogállam és mint látod, még az amerikai elnököt is be lehet perelni, miközben kínában ennek töredék-kísérletéért is rég elhurcoltak volna és kivégeztek volna mint népellenség.

  Szóval továbbra is tartom, hogy egy olyan cég vezetője, aki egy kommunista diktátorral bratyizik, ne ugasson jogállamról!
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.08.26. 20:08:38
 • UUUU
  #5
  Ja en meg attol hanytam, hogy USA a demokraciarol papol, meg jogallamrol sok sok evtizede, mikozen a legtobb haboruban vesz reszt, afrikaban, a kozelkeleten es del amerikaban, kormanyokat buktatnak meg, hogy hozzajuk loyalis babkormanzokat hozzanak letre es az se baj, hogy ezekben az orszagokban , puccsista katonai vezetok kerulnek hatalomra sok-sok elet aran. Vagy eppen a demokraciarol papolva hallgatjak le a szovetseges nagy allamok vezetoit es sorolhatnam. Ez a mostani perpatvar se a demokraciarol szol, hanem a hatalmi poziciokrol, hogy ki milyen agazatban rendelkezik erofolennyel, es ki tolti be az elsodleges szerpet. Ezt felti az USA, hogy kezdi elveszteni a teljes kontrollt bizonyos agazatokban. Raadasul ez egy olyan kommunikacios csatorna, ahol mar nem ok tudjak az agyat mosni mint regen a CNN es hasonlo mediaforrasokban, aminek a piacat 99%-ban utaltak, hanem az internettel megnyilt egy olzan masfele csatorna, ahol nem csak az USA velt igazat sulykoljak az emberekbe, Ez szamukra egy oriasi veszelyforras.
 • TokraFan
  #4
  +1
  Már a Huawei esetében is hánytam, amikor jogról, jogállamról, meg demokráciáról pofáztak, ismerve a saját rendszerüket. Megy a sírás a komcsik részéről, miközben szarrá korlátozzák a nygati cégeket a saját területükön, nyíltan lopják a technológiát nyugatról, leszarják az iparjogvédelmet és a szerzői jogot. Hagyjuk már.
 • Sydra
  #3
  Először engedje be Kína a nyugati IT cégeket korlátlanul és biztosítson nekik szólásszabadságot!
 • TokraFan
  #2
  Vicces, amikor a jogállamiságot félti, és a jogállamiságról pofázik egy kommunista diktátor vezette, kommunista ország és annak kommunista pártjával bratyizó cégvezető. Na lapozzunk...
 • SANTANTICA #1
  helyes....Trump is csak benyal az Apple FB Google terrorjának, bárki aki nem az ő Orwelli világukat használják, hanem teret engednek az igazságnak és a nem csak a liberálfasiszta propagandának (értsd: nem cenzúráznak politikai alapont mint a nagy "szabad" usákok) el akarják taposni.
  Utoljára szerkesztette: SANTANTICA, 2020.08.25. 10:38:10