15
 • cateran
  #15
  Olyan 4-5 alkalommal...
 • Balu777
  #14
  Nos pont a fb beszél szabadságról és cenzúráról. Nyíltan beleavatkoznak akár idehaza is a politikába, de bizonyos szakmai kritikák (nem politikai) is hirtelen elpárologtak az oldalról. Szóval bagoly mondja. Amúgy pénzről is szól az egész. Bizonyos helyzetekre most lett volna egy konkurencia. Emellett nem csoda hogy böki az amcsi kormányzat szemét is, emlékezzünk csak a Snowden esetre... a fb meg teljesen kiszolgálja a kémkedést a sok milliárd birka meg használja akár a telefonján is a legprivátabb adatai mellett...
 • lammaer
  #13
  Látod de tes is azzal jössz hogy ezt kéne cenzúrázni amatz meg nem kéne cenzúrázni.. egyszerűen NINCS olyan megoldás amibe ne lehetne belekötni, tipikus füstszűrős sapka esete.

  Én szeretem az FBt megvana maga haszna... pár órás eset, sétáltatom a kutyát a szokott helyemen az erdőben, egyszer csak látok egy nagy halom frissen lerakott szemetet. Kazetták, újságok, rengeteg papíraszemét.... de ott van benne rengetek személyes infó, bankszámlakivonatok, szerződések... FBn pikk pakk megtaláltam az illetőt, ráírtunk hogy sürgseen tüntesse el.... ha holnap még ott lesz, megy a nyilvános poszt az FBre :)
 • lammaer
  #12
  És miket írtál?
 • duke
  #11
  Nem foglalkozom a faszbukkal, meg sem nyitok ilyen oldalakat, de attol meg kozismert hogy agyatlanok milliardjait ezen keresztul szigoru ideologiai alapon, iranyitjak, cenzurazzak, korlatozzak. Es akit nem, azt is csak azert nem, mert mar regen oncenzura mukodik.
 • Palinko
  #10
  Igazából ahányszor akarod, mert tudvalevő hogy milyen tartalmakra ugranak és azokat ha felteszed jönni fog és nem az a baj hogy súlyos dolgokat leszednek, hanem az a baj hogy lazákat is a híres reneszánsz festményen látható mellbimbó, vagy pl most a Qanon téma purgatóriuma... Máskor meg ma is láttam pl olyen képet valami motorbalesetről hogy a gyereknek a fejbőre félig hátra volt csúszva a koponyáján mint valami sapka, igaz hogy ahol több vér volt volt rajta valami blokkoló de ezeknek meg egyáltalán nem kéne facebookon lenniük, sőt én még a gyerek képeket is tiltanám, mert tudjuk kik használják fel őket.
 • BenedekFeco
  #9
  eddig 2x
 • lammaer
  #8
  Téged hányszor cenzúráztak az FBn?
 • duke
  #7
  "amelyek nagy értéket helyeztek a véleményszabadságra. "

  Ja tenyleg. A faszbuk pont arrol ismert hogy ott velemenyszabadsag van.
  Utoljára szerkesztette: duke, 2020.08.25. 15:45:21
 • kvp
  #6
  "Viszont egyre inkább ugyanazt csinálni "demokráciában" mint amit Kína csinál, nem jó."

  Papiron mindketto demokracia. A gyakorlatban az amerikai demokraciabb mint a kinai, mert nincs kozpontilag szervezett diktatura, mint Kinaban. Ez utobbi jelenti az USA legnagyobb serulekenyeget Kinaval szemben, de e miatt jobbak a lehetosegei egy atlagos amerikainak mint Kinaban. Az utobbi par honapban a maoista BLM-esek ezen eleg sokat rontottak, de meg mindig atlagosan jobb eletminoseget jelent az USA mint Kina es nagysagrendekkel nagyobb szabadsagot.

  Egyebkent az, hogy cegek harcat latjuk reszben igaz. Itt az amerikai nagytokesek harcolnak a kinai (papiron kommunista) allammal es a globalista nagytokesekkel szemben. Az, hogy az utobbi ket csoport miert vistelkedik ugy, mintha egyuttmukodnenek nem teljesen vilagos szamomra, de a nacionalista (amerikai) nagytokesek es az internacionalistak harca tunik a nagyobb problemanak.
 • zola2000
  #5
  Egyébként valahol meg is értem: ebben az üzleti versenyben amerikai cégek ki vannak tiltva a kínai piacról, de kínai cégeket nem érhet hátrány az amerikain? Elég nagy igazságtalan versenyhátrány.

  Viszont egyre inkább ugyanazt csinálni "demokráciában" mint amit Kína csinál, nem jó.
 • __z
  #4
  Ez egyszerű: cenzúráznak az amcsik is, de ők csak a "rossz" tartalmakat, amik eltérnek az ő uralkodó (ál-liberális) szemléletmódjuktól.
  Node ha belegondolunk, a kínaiak is csak ezt teszik: cenzúráznak , de csak a "rossz" tartalmakat, amik eltérnek az uralkodó szemléletmódjuktól.

  Szerintem a tanulság az, hogy az amcsik éppúgy csak a saját világrendjüket próbálják kiépíteni és megszilárdítani, mint a kínaiak.
 • SANTANTICA #3
  Mi van csúszik ki a kéz közül az Orwelli világ építése? Féltek, hogy nem mindenhol cenzúrázzák az igazságot és a nem a "haladó liberálfasiszta" propagandát tolókat?
  Utoljára szerkesztette: SANTANTICA, 2020.08.25. 10:31:56
 • zola2000
  #2
  Amerika sem sokkal jobb, maradok az európai (pl protonmail) és japán (pixiv/bookwalker) oldalakon ahol tehetem, ahol nem marad az amcsi.

  Persze titkosítás, ezért akar pl az Intel minden cpuba hardveres backdoort
  https://themadtruther.com/2019/07/31/how-intel-wants-to-backdoor-every-computer-in-the-world-intel-management-engine-explained/

  Kifejezés szabadság saját maguknak igen, de ezért van kb minden anime játék amerikai verziójában kb ugyanannyi cenzúra mint a Kínaiban (néha a kulturális különbségek miatti félreértések rosszabb cenzor mint a komcsik)
 • UUUU
  #1
  "kiemelte, hogy nemrég a világhálót még amerikai platformok határozták meg, amelyek nagy értéket helyeztek a véleményszabadságra."

  Hahaha, ezen jot kacagtam.