15
 • defiant9
  #15
  Tényeket vártam ami igazolja az eredeti állításod, nem azt hogy mantrázz.
  Ja hogy az nem megy, mivel szokás szerint vágyaid által vezérelve nyilvánvaló valótlanságot állítottál. Megmutatom mik a tény adatok:
  Timeline of artificial intelligence
  Jól látható hogy mind szoftveres téren, mind alkalmazott megoldások tekintetében a '80-as évek és a mai nap közt rengeteg minden történt.
  Egy ma akár zsebben hordható virtuális asszisztens közelébe sem voltak az 1980-ban működő AI megoldások, és persze egy poloska szintjét sem érték el ahogy azt tévesen írtad. Ismét csak felsültél és beismerés helyett ismét csak próbálsz a sunyi stílusodban elterelődni.
 • Tetsuo
  #14
  Megint te terelsz. Agresszívan ugrassz mindarra, ami ellentmond végtelenül beszűkült nézőpontodnak, progresszionista tudományfétisednek.
  A mesterséges neuronhálóban van potenciál, de egyelőre nincs áttörés ami az AI-t illeti.
  Sok évtizede újabb és újabb metódusokat beharangozva (ilyen a neuronháló vagy a kvantumszámítógép alkalmazása) óriási előrelépést jövendölnek tudományos folyóiratok és pénzleső tudósok, mégsem történt ilyen.
  A szövegértelmezésed meg katasztrófa. Az olvasottság segítene, de ahhoz magyar írók és nem magyartalan fordítók műveit kellene olvasnod.
 • defiant9
  #13
  Csakhogy 40 éve nem álltak egy poloska szintjén az állításod pedig ez volt, az a korszak inkább alapkutatás jellegű volt noha voltak tényleges működést demonstráló áramkörök is.
  Te nyilván az első hsz.-oddal azt akartad sugallni hogy nincs fejlődés a terülten. Ez nagy tévedés, mind elméleti mind alkalmazás téren szignifikáns a fejlődés. Az utóbbi években pedig már az utóbbi is kezd leszivárogni a mindennapi élet szintjére, ennek az alapját az elmúlt évtizedes szerinted ’oldalazó’ fejlődés teremtette meg. Továbbra sem tudtad semmiféle tény adattal alátámasztani ezen a ’poloska szintjén lévő’ konstans szintről szóló állításod, csak szokás szerint próbálsz elterelődni, de nem fog sikerülni.
 • Tetsuo
  #12
  Amit evidenciának veszel, pedig nem az, hogy 40 éve is neurális hálózatokon alapult minden vezető mesterséges intelligencia-kutatás.
 • defiant9
  #11
  "Nem állítottam, hogy a neurális hálózat algoritmusai 40 éve is a poloska szintjén voltak"
  Próbálj már meg egy topicban ne nyilvánvalóan hazudozni. Állításod ez volt:
  "Az a durva, hogy a robotok intelligenciája 40 éve egy poloska szintjén van. "
  Tényleg ennyire ostoba vagy hogy a saját állításod értelmét sem fogod fel? Ezen a szinten már nyilván a magyarázat se sokat használ, de próbáld párszor megrágni amit mondtál és felfogni hogy azt mondtad hogy az elmúlt 40 év során végig egy poloska szintjén volt a 'robotok intelligánciája' (ebbe így beleértjük a 40 éves állapotot is). (tényleg csak zárójelben az hogy a robotra szűkítve ez még kevésbé igaz, de ilyen szempontból endegékeny vagyok, megértem hogy általánosságban az AI-ra gondoltál, csak a Te dedós szinteden ez a 'robot'-ban manifesztálódik.
 • Tetsuo
  #10
  Úgy tűnik nem bírsz összetett mondatokat korrekten értelmezni, okoskodni viszont igen.
  Nem állítottam, hogy a neurális hálózat algoritmusai 40 éve is a poloska szintjén voltak. Általánosan beszéltem a mesterséges intelligenciáról, ami a neurális hálózatok segítségével elérhet majd a már más metódusokkal megvalósítottnál jobb eredményeket.
 • defiant9
  #9
  Mihez képest oldalralépés? 40 éve is létezett már a neurális hálózat algoritmusok és áramkörök. Állításod szerint ezek akkor is egy poloska szintjén voltak és mai is ott van. Ez téves, nem voltak akkor ezen a szinten, sziginfikáns fejlődés történt azóta. Alátámasztás nélküli üres állítás, éppen olyan amilyeneket tőled megszoktunk, de várom a tény adatokat ami alátámasztja a kijelentésed.
 • Tetsuo
  #8
  A neurális hálózat - fogjuk rá, hogy új metódus -, eleddig nem előrelépés, hanem egy oldallépés, ami később majd lehet, hogy valóban hoz eredményeket a mesterséges intelligencia területén.
 • defiant9
  #7
  "pont itt"
  Jaja, azóta 1 sor kódot sem sikerült hozzátennie a világon senkinek. Ismét csak az IT-s tudatlanságodról teszel tanúbizonyságod.
 • dyra
  #6
  40 éve pont itt tartottak csak akkor nem volt ekkora számítási kapacitás. Az MI területén ezt leszámítva nem történt előrelépés.
 • defiant9
  #5
  40 éve sehol nem volt az AI a mostani szinthez képest. A mai mesterséges neurális hálózatok mérete kb. a csótány szintje körüli (de van amiben a csótány az 'okosabb' van amiben az AI). Viszont csak az utóbbi években került igazán fókuszba ezen neurális számítási kapacitást támogató chip-ek fejlesztése, eddig mindenki elvolt a hagyományosan huzalozott program logikák futtatásával, és ezen fókusz miatt látható/várható jelentős fejlődés a területen.
 • Tetsuo
  #4
  Az a durva, hogy a robotok intelligenciája 40 éve egy poloska szintjén van. Na jó, bizonyos esetben egy hal szintjét eléri.
  Amit AI-nak neveznek, inkább arcfelismerő algoritmus vagy hasonló program, mint bármiféle intelligencia.
 • NEXUS6
  #3
  Minmeghalunk! :O
 • quatlander
  #2
  már várom a gépek lázadását...
 • Macropus Rufus
  #1
  "Példaként hozzák fel a T-1000 típusú terminátor folyékonyfém-külsejét,"
  hát ha ezt mondta akkor jó sokat láthatta azt filmet... annak az izének a belseje is ugyan az az anyag (mimetikus polialloid), tehát ugye ez akkor belső sérüléseket is tudja javítani.