4
  • zola2000
    #4
    Szerintem inkább az van a háttérben, hogy mik a legnagyobb amerikai cégek? Google Alfabet csoport, Apple.

    Az ezekkel konkuráló kínai cégeket próbálja amerika visszaszorítani pl a Huawei telefonok az apple közvetlen konkurenciája (a xiaomi még nem) a milliárd embert elérő weboldalak is eddig mind amerikaiak voltak, ezekhez jött fel a kínai TikTok és WeChat ezért akarják tiltani.
  • ostoros
    #3
    A lényeg ott van, hogy a Huawei dolgozói tulajdonban van, a vezetés is rotálódik. Nem tudnak belevásárolni a fene sok dollárjukkal, és megvesztegetni a vezetőt is nehezebb. Ráadásul egy működő alternatíva a cég a tőkés tulajdonos világra. Ettől a hideg futkos a hátukon.
  • Tetsuo
    #2
    Az amcsiknak nem kell bizonyítékot felmutatni, ők a baráti államok vezetőit és civileket is korlátlanul hallgathatnak le, mert ők a liberális demokrácia etalonja.
  • Arnika19
    #1
    Természetesen a mai napig nem mutattak be bizonyítékokat az állítólagos nemzetbiztonsági veszélyességükre. A Kínai államhoz kerülnek a valamik bla-bla-bla az kevés. De a legnagyobb gond az hogy ha fél az USA, akkor megtilthatja a saját országában a Huawei dolgainak használatát, de az hogy az egész Világon korlátozzon arra aztán nincs feljogosítva. A hülye elnök be van kattanva és tönkretesznek egy céget mert kínai, vagy mert csak? A többi ország meg elfogadja hogy már megint ők mondják meg hogy mi a jó nekik, nekünk?