6
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #6
  Megoldani nem kell neki. Mert gyerekek nagy resze papiron oldja meg es fenykepet kuld a tanarnak. Problema ott kezdodik, hogy tanar zoomos orat screenshare-el tartja meg es ha elkezd rajzolgatni stb, telefon kijelzon nem lesz nagy elmeny kovetni az orat. Emiatt egy tablagep mar eleg lehet a relative kenyelmes tanulashoz, a kamera is hasznosithato..
 • 74auriga
  #5
  Így igaz!
  A telefon, a maga kijelzőjével ilyenre használhatatlan. Ha A4-es oldalakkal kell dolgozni, esélye sincs a PC-vel szemben.
  Arra jó, hogy megnézze a gyerek, hogy mi a tananyag, de arra már nem, hogy meg is oldja őket!
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #4
  486-ot a Nokia 95 is megverte mar, PC eleg tag fogalom. Kozepkategorias telefonok most kb. Core2duo szinten vannak, ami tanulasra mar valoban eleg lenne. A problema ott kezdodik, hogy tevere kotes nem is olyan egyszeru, legalabbis tipostol fuggoen problemak lehetnek.

  Szerintem legolcsobb megoldas egy 20eFT-os oreg uzleti gep (asztali) es hozza 10eFtbertekben periferak es monitor.
  Telefonhoz venni 40euros Chromecast-ot meg egy normalis bluetooth billentyuzetet sem sokkal olcsobb..
  Sokan persze a tejfolos doboz boritasu celeronos laptopok mellett dontottek, hat azokon is lehet tanulgatni, de ar teljesitmeny aranyuk tragikus.
  Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2020.08.18. 05:57:47
 • Szefmester
  #3
  Jó a vicced. :)
  Sajna a szülők is inkább mobilt vesznek a kölöknek hogy kussoljon és nem számítógépet, és ez most tavasszal nagyon meglátszott. Míg a közeli suliban a gyerekek 95%-a hozzáfért az internethez otthon, addig alig a felének volt hozzáférése olyan eszközhöz amin dolgozni tudott. Beadandót írni, prezentációt csinálni, stb.
  Aki azt mondja hogy a mobil minderre jó, annak legszívesebben a karját törném le és dugnám a seggébe a szilánkos végével amint leül egy laptop/desktop elé mert ő most dolgozni fog!
  A mobil jó bohóckodni, meg csipcsup ügyeket intézni mailben, de amint A4-es gépelt oldalt (formázva) kell leadni, azonnal előkerülne a gép, de legalábbis a billentyűzet és a tévére kötés. De ez utóbbiakról még a felnőttek nagy részének sincs fogalma miként működik.

  Persze, láttam napi szinten olyat aki mobilon nézett sorozatepizódokat a vonaton... biztos minőségi szórakozást nyújtott abban a méretben...
 • Cobra.
  #2
  Igen, csak egy 5-6"-os kijelzőn, érintésbevitellel nem igazán lehet munkát végezni.
 • gombabácsi
  #1
  miközben már középkategóriás telók között is van ami pc teljesítményű...