3
 • kvp
  #3
  Nem tudom feltunt-e hogy ahogy a Spacex is regi bevalt technologiakat porol le, ugy a Tesla is ezt teszi. Ha valaki latott mar model 3-t, akkor a letravazra szerelt elol kormanyzott, hatul hajtott kivitel eleg ismeros lehet. Ugyanezt az elrendezest kovette a Ford T modell es az Edison fele elektromos auto is. A komponenseket modernizaltak, azaz a laprugok helyett jott 4 mcpherson, a vasoxid aksik helyett jott a litium es az Edison fele egyenaramu motor helyett a Tesla fele (a Nikola Tesla fele) valtoaramu motor. A tolto, kisuto, motorvezerlo, visszataplalo aramkort meg beraktak a motorral egy tokba. Igy a valtoaramu kabelezes par centis csak es a vesztesegek is kozel 0-ak es nem kellett semmilyen uj dolgot feltalalniuk. (az aksik japan licensz)

  Lehet hogy a nagy autogyartok tudnak autot gyartani, de elektromos auto nagyon nem probaltak mar kozel egy evszazada. A nemet bdlc motorok lehet hogy fejlettebbek es jobb hatasfokuak, de ha tulmelegednek akkor az allandomagnesek elvesztik a magnesesseguket es a hasznalattol is fokozatosan lemagnesezodnek. Egy AC motorban viszont csak rez van, amig az meg nem olvad, addig csak a hatasfoka csokken attol ha tulmelegszik. Egy Tesla motorban csak a golyoscsapagyakat es az inverter elektronikat kell idonkent cserelni, raadasul meglepo modon jol szervizelhetoek.
 • barret
  #2
  Mai világban már nem erény a hozzáértés...A marketing áll mindenek felett! Abban meg Jó a Tesla :) Mi más kellene még? Dől a zsé...