19
 • Agyturbinikusz
  #19
  Nem értem, ha tiszta internetet akar akkor miért nem kapta elő a súroló kefét és állt neki.
  Máshogy nem fog menni....
 • ostoros
  #18
  A Hauwei ügyhöz meg annyit, hogy a Huawei dolgozói tulajdonban van, és a management is rotálódik.
  Nem tud belevásárolni az amerikai tőke! Nem tudják átvenni a hatalmat.
  Ráadásul, NEM az állam kézi vezérli (bár befolyásolja), ami duplán rossz, mert félő, hogy a modell terjedni kezd. Ettől, hogy a tőkések kiszorulnak a gazdaságból, jobban be vannak szarva mint Kínától vagy a szovjetektől bármikor. Mert működik. Mert valós alternatíva a tőkés világra.
 • ostoros
  #17
  "Kina ezzel szemben veszelyezteti egy csomo NATO szovetseges allam teruletet, tehat ellenseg."
  Hol is? Konkrétan melyik NATO állam területére feni Kína a fogát?
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2020.08.12. 09:49:17
 • UUUU
  #16
  "Az EU es az USA egyarant NATO tag. Azonos katonai szovetseg. Nem jelentenek egymasra katonai fenyegetest." Akkor miert nem tartja be az europai adattorvenyt ill. miert nem fogadja el az ujat, ami vedi az europai allampolgarok erdekeit es adatait ?
  Miert hallgatta le a vezeto politikusok telefonjait ? Az pedig egy joval magasabb szint, mint Kis Pista adataival jatszogatni illetve a vasarlasi szokasait monitorozni.
  Arrol meg nem is irtam, hogy zsaroltak europai politikusokat az iraki haboru elott, amikor a a brittek a kompromitalo adatokat gyujtottek az ENSZ biztonsagi bizottsag tagjairol.
  Szoval hagyjuk ezt a megkozelitest, hogy eu usa szovetseg.
  Utoljára szerkesztette: UUUU, 2020.08.10. 11:27:06
 • kvp
  #15
  Az EU es az USA egyarant NATO tag. Azonos katonai szovetseg. Nem jelentenek egymasra katonai fenyegetest. Kina ezzel szemben veszelyezteti egy csomo NATO szovetseges allam teruletet, tehat ellenseg. Az NATO jobban tenne ha minden kereskedelmi tevekenyseget felfuggesztene Kinaval es kiutasitana minden kinai allampolgart a teruleterol. (es minden NATO szovetseges teruleterol)

  A fentieket a gazdasagi fugges es a magyon eros amerikaban meglevo kinai lobbi miatt nem tudjak megtenni. Elso korben a NATO-n beluli arulokat kellene semlegesiteni, beleertve az erintett politikusokat is. (kozugyektol valo eltiltastol a hazaarulasi perekig, kinek milyen sulyos a tette)
 • bdzsana
  #14
  De most komolyan te milyen világban éltél eddig? Minden országnak mindig is voltak kémei, és a másik országét nem nagyon tűrték meg saját területen, míg a sajátjait nyomatták. Mióta világ a világ ez így működik.
  Te most az várod az USA-tól, hogy engedje már a kínaiaknak a kémkedést hiszen ő is kémked. Nyilván baromság lenne, hiszen Kína sem engedi az USA-t kémkedni csak azért mert ő is kémkedik és ez így fair.
  Egy tündérmesében biztosan így működne.
 • duke
  #13
  Rendben, hogy ez a vilagok harca, de akkor is nevetseges, hogy mikozben a faszbukon keresztul amerikabol cenzurazzak az egesz vilagot, kozben a kinai befolyas miatt hisztiznek.
 • UUUU
  #12
  Eleve USA el se fogadja az Eu-s adatvedelmi torvenyt. Tehat mindegy a GDPR, mivel a torvenyuk kimondja, hogy a nemzetbiztonsagi szerveik, hozzaferhetnek az EU-s allampolgarok adataihoz.
  Eleve a googlet es a facebookot, ugy lehet csak hasznalni, ha beleegyezik a fellhasznalo, hogy ezek a cegek gyujthetik az adatokat rola.
 • felemelő
  #11
  Ez szép, de miért hazudoznak össze-vissza kínai kémkedésről, amikor ők is ugyanazt teszik, ahol csak bírnak? (*)

  Miért nem dolgoznak ki egy "Gazdasági Viszonossági Szabályok" törvénycsomagot, ami nyilvános és betartatják következetesen (nem csak akkor, amikor épp úgy hozza az érdek, hiszen elvi kérdésről van szó).

  (*) Ilyen elvek alapján az EU-nak gyakorlatilag az összes USA IT céget ki kellett volna már tiltani.
 • bdzsana
  #10
  Konkrétan az appstore tartalmakat már olyan szinten szűrik, hogy kínai közvetítőn keresztül nem tudsz megjelenni. És az Applenek a nagy bevétele nem a készülék eladásból van, hanem a tartalmakból. De nagyon sok egyéb területen a szabályok miatt kikerülhetetlen a kínai közvetítő. Mondjuk egy példa a nagy kínai játékkiadók simán érvényesülnek nyugaton, de még a legnagyobb nyugati kiadóknak is kínai kézbe kell adni az agyonmódosított és cenzúrázott terméket, ha egyáltalán engedélyezik. Értelmetlen összehasonlítani az amcsi és kínai korlátozásokat mert nem egy kategória. Míg amerika betiltotta a tiktokot, a kínai piacról több tízezer appot kellett kivonni ugyanazon a héten.
  Utoljára szerkesztette: bdzsana, 2020.08.09. 12:13:31
 • UUUU
  #9
  Mint ahogy amerikai cegek is blokkolnak kinai elereseket, vagy mintha mar nem kinai kezen lenne a Motorola. Es mintha nem ez lett volna a valasz "A kinaiak nem engedik be az amerikai cegeket a kinai piacra" Most akkor meg is csak van kinai piacon amerikai ceg ?
  Ki tudja meddig ez jo erv az Applera, majd irj meg par felteteles modot, mert kb annyi ertelme van, mint annak, "ha" a nagyanyadnak toke lenne o lenne a nagyapad. Ez is ilyen szalmabab erv.
  Mert akkor valaszolni azzal is lehetne, hogy a Cukiberg folyamatosan targyal kinaval, hogy feloldjak a faebook eleresenek tiltasat (ki tudja meddig lesz meg tiltva).
  Latod? Mindenki mosolyog :D


  Utoljára szerkesztette: UUUU, 2020.08.09. 11:11:23
 • bdzsana
  #8
  Vajon az USA mit szólna ha cserébe Kína tiltaná az olyan nagy amerikai cégeket mint a Facebook és a Google. Ja hogy már tiltja. Ja és az utolsó hozzászólásodra. Az Apple éppen még működhet (ki tudja meddig) de már így is szarrá van szabályozva.
 • UUUU
  #7
  Erthetned az ironiat. Ezt a gyakorlatot folytatja az ugyben az USA.
  Meg miota nincs jelen az USA kina piacan ? Pl az Apple megastoreokat bezartak mar ? Nem. Bergyartok millioit foglalkoztat az USA kinaban.
  Utoljára szerkesztette: UUUU, 2020.08.09. 08:37:57
 • kvp
  #6
  "Vajon az USA mit szolna akkor, ha ugyanerre hovatkozva a kinaiak, felvasarolnak a Raytheon amerikai vedelmi ceget"

  A kinaiak nem engedik be az amerikai cegeket a kinai piacra es egy kinai ceget sem vehet meg kulfoldi befekteto. Az USA reszerol a kolcsonosseg lenne a logikus. (Nem adnak el amerikai ceget es nem engednek be kinait az amerikai piacra.)
 • UUUU
  #5
  Vajon az USA mit szolna akkor, ha ugyanerre hovatkozva a kinaiak, felvasarolnak a Raytheon amerikai vedelmi ceget, aki 2013ban kifejlesztette a RIOT (Rapid Information Overlay Technology) szoftvert es az USA hirszerzo cegei ezzel a szoftverrel monitoroztak a kozossegi platformokat, es amivel hozzafertek a felhasznalok jelenlegi poziciojahoz, a telefonjaikon tarolt,adataihoz, fenykepeihez ?
  Akkor nem utotte ki az USAnak ez a biztositekot. Nem hat. Ez a ceg jelenleg mai napig, a hadsereguk legnagyobb beszallitoja, az US laser fegyverek tenderjeinek a nyertese es sorolhatnam. Ketszinu banda.
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #4
  Megmosolyogtató, hogy először Trombita meg akarta vásároltatni Tiktok-ot, utána "valamiért" meggondolta magát és csak tisztán a tiltás mellett döntött és ma már itt is van a lemásolt szolgáltatás Instagram-tól TM. Nem mintha olyan óriási szükség lett volna rá..
  Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2020.08.08. 11:37:07
 • gosub
  #3
  Tiszta internet? Akkor kezdjék a facebookkal. Már sok esetben bizonyított. Mértéktelenül lopják, gyűjtik a felhasználók és a nem felhasználók adatait is, majd simán üzletelnek vele.
 • kvp
  #2
  Gazdasagi kolcsonosseg. A kinaiak akkor ferhetnek hozza az amerikai piachoz amikor az amerikaiak a kinaihoz. Utobbi eset a kinai cenzura eltorleset igenyelne.

  Tisztan katonai szempontbol is jobb ha nincs amerika teruleten annyi potencialisan a kinaiak altal taviranyithato netre kotott keszulek. Igazabol az osszes kinai hardvert le kellene tiltani az amerikai halozatokrol.
 • UUUU
  #1
  Az miert nem zavarja oket, hogy a Win10-ben meg keylogger is van ? :D Vajon miert ?