2503
Microsoft Flight Simulator 2020
  • molnibalage83
    Cuki, hogy egy megvalósult fejlesztéssel vitatkozol....
    Nem érzed azt, hogy újra és újra abba a gödörbe esel...?
  • repvez
    Sokmindent írnék most, de inkább nem pazarlom az időmet rá és a topicot se . Hozod az EGO-s múltba ragadt dolgaidat és hogy mit miért nem lehet megcsinálni .
  • molnibalage83
    Én meg sokadszorra látom azt, hogy lövésed nincs a fejlesztésekről. Mérnökként ezek szerint nekem természetesen zsigerből feltűnnek azok a problémák, amik neked nem.

Ez a "valami reakció" az, amiből lesznek ilyenek....

Szóval ha berogy a futó, de a gép 400 km/h-val végigcsúszik a betonon és földön és egyben marad, akkor inkább meg se csinálják a futó berogyást, mert nincs értelme. Mert kapsz valamit, aminek a reakciója utána szarul néz ki. Na, de akkor itt jön, amit leírtam. Ha megcsinálod a futó berogyást (hány változatát is...?), akkor az összes többivel lehet dolgozni.

Nem tűnik fel bakker, hogy a Szu-25 és a Szu-25T átmenet milyen volt a LOMAC-nél anno? Nem inkrementálisan csinálták meg, hanem a gépet egészben kvázi. Mert érdekes módon ők sem voltak hülyék. Ha egy gépet elkezdesz ilyen módon modellezni, akkor a minimum szint, ami mellett értelme van foglalkozni vele magasra kerül. ---> Inkább meg se csináljuk.
  • repvez
    Balage , már bocs , de nem lehetsz ennyire 1 bites, hogy csak a semmi és a minden létezik nálad. És megint minek kevered egy HC harci szimet egy polgári szimhez?

Itt egy egyszerü ütközés modellről beszélünk, ami ha összeér valami tárgyal akkor adjon rá valami reakciót.
    Az utóbbi 10 évben még egy nyamvadt árkád repülős játék is tud ilyet, söt az unity vagy unreal grafmotorba bárki egy délután összerak a modellhez ilyet ha tudja mit miért kell. akkor egy ekkora studionak ne okozzon már gondot, hogy ha nagyobb a varió akkor defektet okozzon vagy kitort futoval megpördüljön .
    Sztem ez nem nagy kérés.

A legtöbb rendszer meg elvileg már le van szimulálva csak vizuális összetevöt kell kreállni hozzá, ha meg nincs leszimulálva az meg elég sokmindent elmondana a realisztikusságáról.
  • molnibalage83
    A probléma a töréses dmg modellezéssesl, hogy félig nincs értelme megcsinálni...
    Ha elkezded, akkor meg jön minden sztyok vele.

Törik a futó. Bakker, akkor csúszni fog a gép valamijén...

Na, de a gép sem végtelenül kemény, akkor annak is törni és deformálódni kell, mert akkor a futótörésnek nincs értelme önmagában, mert az is további hibákat okoz..

Hajtómű is leér. Akkor az is törik?

És így tovább. Mindez csak azért, mert kitört a futó...

Minden gépre meg izmoszakasztó, mert akkor meg alrendszert is kéne modellezni hozzá. Sok gép van benne = istennek sincs rá elég erőforrása.

Ezt nem értik meg sokan. Egy apró feature önmagában sokszor értelmetlen, de iszonyatosan nagy "mellékes" igénye van. Ezért nincs pl. egyetlen HC harci szimben sem az igazi EW alapjainak modellezése se benne. Nyomokban sem. Mert, ha egy rendszerre megcsinálod, akkor mindre kéne, hogy nem eltérő modellezés legyen mögötte...

Vagy a végén lesz 1 modell, és n+1 kivétel és lesz egy bughalom ebből...

Az FS tudtommal soha nem erről szólt. Vagy korábbiban törtek a gépek és volt ennek következményének modellezése?
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.08.09. 18:41:46
  • repvez
    nem EZ az elsődleges célja, de szerves részét kellene képeznie, mert ha csak mindig a levegőből indulsz akkor sose tanulod meg a felszállást, ha mindig kilépsz leszállás elött sose tanulod meg a leszállásokat, ugyan igy ha az első nagyobb földetéréskor mindig csak egy figyelmeztető ablakot kapsz akkor sose tudod meg, hogy az a hiba amit elkövettél mekkora következménnyel járt volna és milyen dolgokat kellene csinálni hozzá a korrigálásához.

Meg sokkal jobban megmarad egy egy félresikerült leszállás ha látod is ,hogy mit okozott mintha csak leokézod, hogy crash.
  • molnibalage83
    Nem ez a szim. célja. Nem ez a fókusz. Nincs mindenre is elég erőforrás. Később lehet, hogy lesz. A többség nem ezért veszi...
  • repvez
    nekem amivel eddig gondom van vele az a fizika vagyis annak hiánya. nincs benne semmi sérülés model, ha valami komolyabb sérülés lenne leszállás közben akkor csak kiirja egy felugro ablakban, hogy összetört a gép, ahogy a régebbi verzioban.
    De azért igy 2021 környékén már igazán megoldható lenne, hogy az olyan sérülések legalább ami nem teljes megsemmisüléssel jr azt vizuálisan is megjelenitse.
    defekt, futótörés, szárny letörés , légcsavar törés stb..
  • TomStorm
    Napi szinten nézem videokat eddig nagyon meggyőző!Hibát a szimulációban nem láttam pedig erősen teszteli az a pár youtuber.
    Ground bug van azért de az nem érdekel,majd javítják.
    Gépigény még mindig kérdéses de állítólag ma kapta meg a végső optimalizáló patch-et.
  • TomStorm
    Ja látom olyan 85K körül.Elöbb kellett volna nyitni topikot és egyszerre megrendelni:D
  • TomStorm
    Alza 103e.ft.
    Ott mennyi volt ahonnan rendelted?
  • bazccka
    Honnan rendelted meg? Én a flighsimwebshop-ról, egész baráti áron.
  • TomStorm
    Amúgy a Steam-es MSFS is ugyanúgy szerveren lesz mint a MS hivatalos oldalán vettem volna?
    Mert Steam nem írja a multit/online-t
  • TomStorm
    Én is +rendeltem egy Honeycomb Yoke-ot hozzá.
    Tudom nem mindegyikben ez van úgyhogy joy is be lesz kötve mondjuk Airbus-okhoz:)

De úgy éreztem ez a program megérdemli!
  • komiki
    Üdv.Baromi jó lesz szerintem.Megvettem elővételben a steamen.
  • TomStorm
    Üdvözlet!
    Nemsokára PC-re megjelenik az új MSFS,pontosan Augusztus 18.-án.Steam-en és a hivatalon MS oldalon is elérhetővé válik!
    Ezt követi majd az Xbox One ill.Xbox Series-re a megjelenés.

Utoljára szerkesztette: TomStorm, 2020.08.04. 18:29:43