13
 • ugh
  #13
  "Az olajvállalatokat például most valamiért nem szívatják... "

  Azokat szivatja a "covid".
  Te hol toltotted az elmult fel evet?
  Illetve lattal e tozsdet az utobbi idoben.
  Meg a nemreg -11 dollaros olaj arfolyamot.
 • factorian
  #12
  Nem a big tech fogott össze. A média is ugyanazt a hazugságot és szemléletet fújja mint a big tech cenzúrája és ferdítése, olyan mintha az egész egy kézben lenne.
 • factorian
  #11
  Nem törekszik semmire XD csak be akarja oltani az egész világot (kivéve a gyerekeit és családtagjait) TÖBBSZÖR, és akkor jön a kisipulás, a marha nagy szabadságunkba a dolgok amike nem írhatok le nyilvános fórumra. :)
 • Agyturbinikusz
  #10
  Nagyon helyes, vallásra szervezett formában nincs szükség, egy mafia és egy pedofil hálózat éppen elég.
  Az országok közti ellentéteket a pénz generálja, ha a pénz úgy látja jónak, hogy nem kell ölni egymást áldásom rá.

  Hint John Lennon cirka 50év távlatából már erről álmodott
 • duke
  #9
  Ezek a vilagcegek a kokakolatol a faszbukig egymassal egyutt mukodve, nemzetek feletti vilaghatalomra tornek. Mostmar eleg erosnek erzik magukat, es ugy gondoljak nekik kell iranyitani a vilagot. Az orszagok nemzetek pedig akadalyozzak oket, ezert akarjak megszuntetni a hatarokat nyelveket, kulturat, vallast, es ha maskepp nem megy akkor forradalmat robbantanak ki mint Amerikaban.
 • Sydra
  #8
  Itt főleg az volt a gond, hogy ezek a cégek orrba-szájba cenzúráznak minden nekik nem tetsző véleményt és manipulálják a közvéleményt. A microsoft-nak nem nagyon van olyan felülete amit cenzúrázhatna így ő itt nem érintett.
 • kvp
  #7
  Pedig kenytelenek. A google a sajat fejlesztoi nyomasara leallitotta az amerikai kormanyzattal kozos MI programjait. Aztan ugyanezeket a kinai telephelyen folytatta, a kinai allammal kozosen. Na egy ilyen huzas miatt siman elvihetik a teljes vezetest es mindenkit aki tudott rola. Nem feldarabolasrol lenne szo, hanem vezetes csererol, amig a kormanyzat szamara megfelelo vezetes nem kerul a cegek elere. Onnantol meg lehet hatalmuk, csak mindenben engedelmeskedjenek a mindenkori amerikai vezetesnek. A microsoft most veletlenul pont raerzett, hogy ez egy gazdasagilag is jo huzas nekik. Az apple is hajlik arra, hogy onkent atvegye a google bizonyos piacait ha arulas miatt feldarabolnak (felszamolnak) oket. A maradekon pedig osztozhatnak a tobbiek.

  Az amazon eseteben viszont sima gazdasagi visszaelesekrol van szo, amit darabolas nelkul meg lehet oldani, birsaggal. Ami penz az allamnak es cserebe nyugodtan dolgozhatnak tovabb. Ok nem annyira techceg, mint inkabb kereskedelmi, a felhoszolgaltatasuk csak mellekuzlet.

  Az apple pedig erosen gondolkozik, hogy inkabb atallna a kormanyzat oldalara, mert az tobb penzt hoz. A google-t mindenesetre ok dobtak fel. (az apple-t pedig a microsoft :-) )
 • Kryon
  #6
  Tenni mondjuk úgysem fognak semmit, legfeljebb látszatintézkedéseket. A techcégek viszik a hátukon az USA gazdaságát. Ha szétverik őket, akkor a kínai versenytársak lépnek a helyükbe, ami a lassan mindenre kiterjedő digitalizációt elnézve gyakorlatilag azt jelentené, hogy apránként kínai gyarmattá válnának. Azt pedig nem akarják.
 • kvp
  #5
  A microsoft most azert maradt ki, mert patriotak es onkent atvettek a google altal felmondott osszes katonai es kormanyzati szerzodest. Raadasul partfuggetlenul hajlandoak kiszolgalni a mindenkori amerikai kormanyzatot. Bonusz, hogy most ok dobtak fel az apple-t es pontosan 0%-os a reszaranyuk a mobilos szegmensben.
 • Kryon
  #4
  Ezek a nagy techcégek tipikusan nem a republikánusokat támogatják, erről van szó. A politika mindenütt ugyanolyan. Az olajvállalatokat például most valamiért nem szívatják...
 • Neocortex
  #3
  jah, megcsörgethették volna skypon a jelenlegi CEO-t hátha felveszi
 • lammaer
  #2
  Bill má' nem törekszik semmire... ő csak gazdag, de nem kekeckedik a politikusokkal.
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2020.07.31. 21:15:28
 • wollnerd
  #1
  Hol maradt a Microsoft?
  Sztem az is egy eléggé uralkodó cég...