7
 • t_robert
  #7
  Ja asszony úgy ennék egy kis lecsót... nyomtass már estére egy kis paradicsomot és paprikát hozzá... :)
 • t_robert
  #6
  Szerintem egyetlen gond van vele az ár.......
  Nyilván sokkal nagyobb lesz a fajlagos költség egy mesterségesen szekrényben termesztett valamivel, mintha kiültetik 3 hektárra és nő magától. Pont olyan mint a erkélyen termesztett mondjuk paradicsom.
  Oszt mennyit termett tavaly az erkélyed?
  hát volt rajta végül 17 szem paradicsom........
  és mennyibe került?
  Hát volt a termőföld amit cserélni kell, a tápanyagok, a vetőmag a beleölt munka hát úgy 8000 forint volt a költség..... :)
  hmm és ha megvetted volna azt a 2 kiló paradicsomot???????? :)
 • Zulu12
  #5
  Nyomtatott hús már van. Úgyhogy nem mondtál olyan nagyon távoli dolgot.
 • Akva
  #4
  "a növények természetes körülmények között növekedhetnek, fejlődhetnek. Az egyes modulokat számos szenzorral látják el, hogy mérni lehessen a hőmérsékletet, a pH-értéket, a fényviszonyokat és a tápanyagok sűrűségét"

  Ja, ja! Ezek tök természetes körülmények!
 • csigafi #3
  Már csinálják :-)
  https://www.youtube.com/watch?v=8dnhbfKiNOY
 • csigafi #2
  Csak az a gond ezzel hogy nincs szinte semmi táp és vitamin értéke már ezeknek a mesterséges termesztéseknek. Már a fóliában termesztett növények sem olyan finomak mint a szabad kertiek.
  Olyan ez mint a sok tápozott tyúk az is csak éppen hogy húsnak nevezhető még. Aki még soha nem evett természetes körülmények közt nevelkedett tyúk. sertés stb.. húst. Valamint Zöldséget, gyümölcsöt azok el sem tudják képzelni a különbséget. A háznál nevelkedett tyúk hús levesét szinte alig kell fűszerezni főleg ha kakasé a hús. A boltiból soha nem lehet olyan fincsi levest főzni.
 • barret
  #1
  Innen már csak egy lépés a nyomtatott zöldség...Szép új világ!