18
 • CairoJack
  #18
  A Disney csak felejtse el a Star Wars-t, szégyen, gyalázat, amit műveltek... :(
 • Macropus Rufus
  #17
  és ebből mennyi volt a kiadás? Mert ez a bevételi oldal. Mennyi is volt a nyereség?
 • WoodrowWilson
  #16
  Igen, az alapján "számoltam ki."

  A régi filmeknél meg csak az első futást számold, így 500-400-375 millió dollár a világon a három film. Tehát A Jedi visszatér 25%-ot esett vissza, nem 50-et.

  Hidd el, a Disney-nél sincsenek elragadtatva a 9. rész bevételeitől. Annyit hozott, mint a Rogue One, ami egy spin-off, ez meg egy fő rész.
  Nem véletlenül álltak le a spin-offokkal, nem véletlenül nagy a fejetlenség a következő fő részek körül, folyamatosan dobálják a rendezőket, ötleteket.

  Te az első hozzászólásodban azt állítottad, hogy akinek nem tetszett a 7. rész, az is megnézte a következőket. Csak tudnám, hogy hova tűnt akkor a bevétel fele? Ki nem nézte meg akkor az új részeket? Azok, akiknek tetszett az első új rész?
  Utoljára szerkesztette: WoodrowWilson, 2020.08.05. 19:54:48
 • asgh
  #15
  És mégis mi alapján számoltad ki a "2 milliárdos potenciált"?
  Mert volt olyan Star Wars film, ami annyit hozott?

  Ezek szerint a Birodalom visszavág és a Jedi visszatér is bukta volt, mert nem döntötték meg a New Hope rekordját?

  Star Wars New Hope
  Gross USA: $460,998,507
  Cumulative Worldwide Gross: $775,521,394

  Star Wars: Empire Strikes Back
  Gross USA: $290,882,960
  Cumulative Worldwide Gross: $557,785,544

  Star Wars Return of the Jedi
  Gross USA: $309,306,177
  Cumulative Worldwide Gross: $475,347,111
 • dyra
  #14
  Az bukásnak számít egy SW-nél. Az ébredő erő 2 milliárd felett volt. A Solo már "alig" 400-AT fialt. El is meszelték a folytatást.
 • ktamas74
  #13
  A nagy CGI használat közepette és már régóta úgy értékelek egy filmet, hogy ha lepucolom róla CGI és látványelemeket gondolatban, akkor is működik-e a film (karakterfejlődés íve, sztori logikája, az adott világ törvényszerűségeinek betartása).
  Nos ezek alapján nálam az új trilógia csúfosat bukott.
  Akit érdekel, hogy pontosan mi is zajlik Hollywoodban annak ajánlom figyelmébe:

  https://www.youtube.com/watch?v=oj8JK6c5x3M
  Utoljára szerkesztette: ktamas74, 2020.08.04. 15:50:11
 • zetortraktor
  #12
  Szerintem fogalma sincs, hogy működik ez az egész. Vagy azt hiszi, hogy ami pénz jön egy filmből, azt becsomagolják és hazaviszik. És utána a semmiből finanszírozzák a következő filmet. Vagy még jobb, lehet, hogy arra gondol, hogy ha egy összeget befektetnek egy filmbe, akkor megvárják, míg a gyártástól a mozis kifutásig megtermel a bevételt és csak azt követően kezdenek valamit a bevétellel...:(((
 • WoodrowWilson
  #11
  Tehát az 50%-os visszaesés szerinted jelentéktelen?
  Ha egy filmben 2 milliárdos potenciál van, de csak 1 milliárdot hoz, ott bizony valami nem stimmel.
  Utoljára szerkesztette: WoodrowWilson, 2020.08.03. 19:48:08
 • asgh
  #10
  IMDB:
  Cumulative Worldwide Gross: $1,074,144,248

  Jaja, akkorát zuhant, hogy meg sem állt 1 milliárd dollárig. Az új részeket fikázó "igazi rajongók" (ezek szerint ugyebár a többség) most aztán jól megszivatták a szemét Disney-t!
 • cateran
  #9
  Vegulis csak felere zuhant vissza a bevetel az utolso reszre(7-8-9), de gyozkodd magad, hogy kisebbseg.....
 • asgh
  #8
  Maximálisan egyetértek. Van egy kajabáló kisebbség, ami valamiért kinevezte magát "igazi rajongónak" és minden Star Wars témát következetesen telerinyálnak.
  Miközben ugyanúgy fogyasztják az összes Star Wars témájú bármit, mint mindenki más.
  A 7. epizód után ment a fikaáradat, majd ugyanaz ismétlődött a 8. és a 9. után ugyanazoktól.
  Ha a 7. annyira nem tetszett, hogy hónapokig hányta utána az epét minden létező fórumon, akkor mégis mi a retekért nézte meg a többit?
  Az ilyenekről mindig a klasszikus vicc jut az eszembe, hogy "vadász, vadász szerintem te szopni jársz ide".
  Utoljára szerkesztette: asgh, 2020.07.30. 16:45:41
 • lac coo
  #6
  Ebben az űrös dologban mennyire vagy biztos ? :DDDDD
 • Montanosz
  #5
  nekem az tette be a kaput amikor dothraki lovasrohamot indítottak mint titkos csodafegyver egy rombolo fedélzetén az űrben, persze űrruha nélkül :-D
 • wraithLord
  #4
  Remélem tanultak az előző trilógiából, és ennél előre megiratják az egész trilógia sztoriját. :D ...és csak egy írója/rendezője lesz a részeknek, vagy ha nem, akkor legalább ne találjon ki minden író mást, pláne ne egymással szöges ellentétben álló plotokat. :D
 • cateran
  #3
  Jajj, hagyd mar a suket dumat..Az utolso trilogia (kiemelten a Last Jedi) olyan szinten volt osszebarmolva, hogy meg csak fannak sem kell lenni, hogy az ember a szemet forgassa (pl Rise of Skywalker "A csillagrombolok nem tudnak felemelkedni maguktol, mert nem tudjak merre van a felfele" Ez MINDEN letezo szempontbol eszbonto baromsag..)
  Erdekes modon a The Mandalorianra ossze tudtak kapni magukat....
 • kalapos01
  #2
  Szvsz azzal lehetne legjobban felhozni, ha a sok entitled, fürdőskurva-pozitív "rajongó" lekopik a filmekről. Tanulságos látni, hogy miközben nagyon sokan élvezik az SW-ket (és nem csak a legfiatalabbak, nyilván az idősebb korosztályból is), van egy réteg, aki nem képes elviselni, ha egy márkanév, amit régen sajátjának vélt, már nem neki gyárt termékeket. Az egészben az a furcsa, hogy sokan nem tudnak még úgysem leszakadni az SW-filmekről (tisztelet a kivételnek, azért eléggé csökkentek a bevételek, sikerült jó pár illetőnek elengednie a mozifilmeket), hogy egy csomó platformon egy csomó SW-t lehet fogyasztani. Nem csak filmeket.

  Most majd megpörgetnek jó pár alkotót, akiknek a munkái közül biztos be fog találni némelyik, míg egyik-másik gondolom elég nagy homály lesz. A különbség ott lesz, hogy ha homály is lesz valamelyik, akkor sem az állandó rinyálás fog hallatszódni, hanem mondjuk az értelmes kritika és véleménynyilvánítás.
 • NEXUS6
  #1
  Hát azért addig viszont néhány játékkal, sorozattal csak fel kéne a pincéből hozni a barandet. XD