7
  • csigafi #7
    Bingó!
  • CrazyAchmed
    #6
    Mondjuk szerintem azért nincs létjogosultsága ennek, mert így még parasztabb közösség lesz kinevelve. Ugyanaz a példa, hogy chatkörülmények között a LOL elfogadott volt, mert értelemszerűen könnyebb leírni, de átment szépen a beszélt nyelvbe is, ami egyeseknek menő, mások szerint idegesítő.
    Ugyanez a forgatókönyv: lehetsz bunkó akár hivatalos helyen is, az AI úgyis kijavítja, csak éppen a "rossz" szokás majd szépen kimegy az élő beszélgetésekbe is, ahol nem javítanak ki.
  • csigafi #5
    Udvariasabbá tehetők a chat­beszélgetések
    Inkább diktatórikusabbá :-)

    Hol van a szabad vélemény nyilvánulás és az önkifejezés szabadsága. :-)

    Amúgy nem kell ehhez algoritmus. Sok nagyobb csevegőn már rég alkalmaznak ilyen módszereket pár soros java scriptekkel pl
    Ere a sok netikett troll miatt van szükség mert nem tartják tiszteletben a korosztály beli eltéréseket. Olyanokat írnak néha hogy még az én pihent agyamnak is sokkoló. Ha ara gondolok hogy egy gyerek is olvassa azokat az elég durva.
    Utoljára szerkesztette: csigafi, 2020.07.22. 04:29:43
  • cateran
    #3
    Ez 1 baromsag..."A rendszer nem csak a barátságtalan kommunikációt módosítja, hanem például az "én" az "enyém" névmásokat is kicseréli a "mi" és a "miénk" névmásokra." Ennek igy semmi ertelme.."az en velemenyem" atmegy "a mi velemenyunk"-be?
    Vagy "Sometimes, it means making language a bit less direct, so that instead of saying "you should do X," the sentence becomes something like "let us do X."" Ennek sincs feltetlenul ertelme, max a nagy PC szarsagban....Ugyanis 1 csapat nem feltetlenul dolgozik ugyanazon 1 adott idoben, tehat ha a vezeto kiadja, hogy X es Y csinalja Z dolgot, mikozban A, B es o maga C dolgot fog csinalni, akkor nem lehet mindenkinek azt irni, hogy "mi" fogjuk csinalni...Mert van "mi" es "ti"
    Azt meg mar meg sem probalom megerteni, hogy mifele logika alapjan modosul pl a "two dogs play with a tennis ball in the snow" mondat "two dogs play with a tennis ball in the snow celebrating their friendship" mondatta....Ez igy mar fantazia alapu belemagyarazas...
  • Sydra
    #2
    Így is már ki van hipózva az internet 90%-a. Teljesen természetellenesek a kontentek meg beszélgetések a legtöbb helyen.
  • kvp
    #1
    Ha nem lenne jelenteskulonbseg az enyem es a mienk szavak kozott, akkor nem lenne ra ket szo. Jelen esetben eleg jelentos a kulonbseg. Nem mindegy, hogy valaki azt irja, hogy az en gyermekem vagy a mi gyermekunk. Legalabbis ha nem pont a ket szulo beszelget egymassal. Szinte az osszes az eredeti cikkben felhozott pelda jelentos jelenteskulonbseg elterest mutat. Igaz, hogy a definialt szabalyok szerint sokkal udvariasabbak a modositott mondatok, csak eppen tobbnyire teljesen mast jelentenek. Ez meg a newspeakhez kepest (1984) is ertelmezhetetlen, mert ott legalabb determinisztikusak a szabalyok es attol, hogy maskent mondjak meg ugyanazt jelenti. Az egyetlen gyakorlatban is hasznos felhasznalasa a kifejlesztett rendszeruknek az, hogy ha mindenki megadja az altala valasztott gender-hez szabott megszolitasokat, akkor a rendszer ki tudja cserelni a nevmasokat az iro altal valasztott formarol az adott szemely altal elvart formara, felteve hogy jol ertelmezi a megnevezett szemelyt a szovegkornyezet alapjan. Meg persze a "kerem" kezdetu mondatokat teljesen automatikusan legyen olyan szives kezdeture modositja. Pl. "Kerem csinalja meg az automat."-ot atforditja "Legyen olyan szives csinalja meg a autonkat."-ra. Mert ez a feltalalok szerint ugyanazt jelenti.