18
  • UUUU
    #18
    Kistestver megint nyalogatja a nagytestver talpat. Kell a sajat termek, hogy az USA tudja lehallgatni a telefonokat, mint annal a skandinav nemzetkozi telefontarsasagnal, amin keresztul az europai , nemzetkozi atmeno telefonhivasokat bonyolitottak le es kiderult, hogy a CIA fedoceg a 70es evekben felvasarolta, hogy megfigyelhessek ezeket a hivasokat. Nem olyan regen derult ki mindez. Persze akkor az angolok nem tiltakoztak sem az USA.
  • Tetsuo
    #17
    Ezt a marhaságot! Éppen a Huawei van 2-3 év fejlesztési előnyben az 5G-t tekintve az USA-val szemben. És egyre több területen így van ez - emiatt lépett a protekcionizmus útjára a Trump-kormányzat.
    Kínában már néhjány éve több a szabadalmi beadvány és az elfogadott is, mint az Egyesült Államokban.
  • sárkánylovag
    #16
    Szerintem nagyon bánni fogja ezt a tettét anglia pedig drukkolok a kócosnak mert jófazonde kína retorziói rosszabbak lehetnek mint amit kap amerikától.

    Gombabácsi: Hardware-t nem tudsz leellenőrizni csak software-t
    Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2020.07.15. 19:48:59
  • Palinko
    #15
    Oroszország is zártabb, de abban igazad van hogy most már ha megnyitnák se mennének tönkre ezek az appok mert annyira nagy a felhasználó bázis. A felsorolt appok egy része meg csupán azért lett népszerű sztem mert korán fejlesztették ki a saját nyelvre mert ott is kevesen beszélnek angolul
  • zola2000
    #14
    "Vajon akkor is ilyen nagyra nőttek volna a helyi megoldások? "

    Nos Koreában és Japánban elég sok nagy IT cég van, ami néha a többi ázsiai országban (kínától délre) néhány nyugaton is jól megy, pl Line, Naver, Kakaotalk, SoftBank, Nintendo, Rakuten stb szóval meg merem kockáztatni hogyha Kína holnaptól nem lenne tűzfal mögött, akkor sem járnának úgy a kínai IT cégek ahogy az európai iWiW, opera, Dailymotion Nokia stb járt.

    Elvileg Oroszországban is van Google, mégis jól megy a Yandex.
  • Tikal #13
    Milyen szabad piacról beszélünk? Amit Kína nem ad senkinek, arról? :D
  • Palinko
    #11
    Ez így igaz, egyetértek az ötlettel, mert kína próbálja kihasználni a szabad piac előnyeit úgy hogy ő nem ad vissza. Az olcsó munkaerőt adja de igazából abból épült fel a gazdagsága amiből most mindent megvesz szóval az sem valami nagy adás, ha saját érdeke is. Mi lett volna ha ott is be van engedve az összes netes konszern? Vajon akkor is ilyen nagyra nőttek volna a helyi megoldások? Én kétlem. Az állam nyugaton is tömi a cégeket csak egy csavarral szóval ebben épp nincs sok különbség.
  • Arnika19
    #10
    Neked aztán van. 5G-vel kapcsolatban kinek van a legtöbb szabadalma? Az vezeti a piacot. A Nokia a béka seggénél sincs.Az Ericcson meg csak egy szegmensben gondolkodik. De én azt írtam:
    Az USA jóval le van maradva 5G területén. Ezt aztán nem cáfoltad meg semmivel, nem is lehet.
  • fade2black
    #9
    Láthatóan fogalmad sincs az egész 5G piacról. NIncs endtoend US 5G. Jelenleg ilyet lényegében három cég tud a világon: Ericcson, Huawei, Nokia
  • fade2black
    #8
    "a kinai allam hozzafer a frissiteseket telepito kulcsokhoz"

    Akárhogy nézem ez már magában backdoor
  • fade2black
    #7
    Ha nem úgy indult volna a Huawei előretörése mint rengeteg más Kínai cégé hogy ellopnak mindent adott esetben amúgy Nokiatól ld Lex Nokia aztán Kínai állam kitömte őket pénzel még lehet igazat is adnék.

    Így viszont csak a szokásos kínai féle lop/csal/dömpingel kínai cégek egyike.
  • kvp
    #6
    A britek kileptek az EU-bol. Az EU nem akar veluk szabadkereskedelmi szerzodest kotni. Az USA igen. Na most az USA feltetelei kozott ott volt, hogy az o tiltolistajukat vegye at. A britek atvettek. Ez egy 100%-ban uzleti dontes volt.

    A Huawei-vel kapcsolatban pedig az a gond, hogy az amerikai rendszerekben ugyan ott van az amerikai backdoor, de az USA NATO szovetseges. A kinai rendszerekben nincs backdoor, de a kinai allam hozzafer a frissiteseket telepito kulcsokhoz, igy azt se latja senki, hogy a gyarto vagy a kinai allam telepit egy "frissitest". Es itt jon be a fo gond, hogy a huawei kinai ceg, a kinai allam meg nem NATO tag, ellenben ellenerdekelt bizonyos NATO tagokkal (USA) vagy NATO szovetsegesekkel (Japan, Delkorea, Fulopszigetek).

    Ezek utan megis mit csinaljanak a britek???
  • Arnika19
    #5
    Az persze nem zavarja őket hogy az amerikaiak meg biztos hogy kémkednek utánuk, lehallgatják őket, persze ideológia a terrorizmus elleni védekezés és az amerikai eszközökben, szoftverekben ugye nincs kiskapu?
    Aztán illene már az USÁkoknak is felmutatni valódi bizonyítékot az állításaikra.
    Jobb a Huawei fejlesztésben mint az amerikai cégek csak ez van a háttérben. Az USA jóval le van maradva 5G területén.
    Utoljára szerkesztette: Arnika19, 2020.07.15. 09:16:34
  • bdzsana
    #4
    Valami biztos van ebben is, de másrészt szabad piacot annak adnék akitől kapok is. Kína már amúgy is rengeteg nyugati terméket és szolgáltatást tilt, akiket enged azt is agyonszabályozva és/vagy csupán kínai közvetítő cégeken keresztül tudnak bejutni a piacra. Akkor az államformából eredő jogbiztonságról, és átláthatatlan állam-cég összefonódásokról ne is beszéljünk. Teszem azt egy állam által kitömött cégnél már sok értelme nincs szabad versenyről beszélni.
    A kínai gazdaság nagyon agresszíven terjeszkedik, sz.rik bele minden írott és íratlan szabályba, persze ezzel nem akarom a többit szentnek beállítani, de ők messze a legrosszabbak. Épp ideje, hogy valaki megpróbája őket fékezni, és ezzel szerintem nem magát lövi lábon, akkor lőné lábon ha továbbra is vörös szőnyeget terítene azok elé akik ezt fordítva nem teszik meg.
    Persze ezt nyíltan diplomáciai okok miatt nem mondhatják ki, ahogy Kína is mindig nemzetbiztonságra hivatkozik ha éppen valamit tiltani készül.
  • cateran
    #3
    A britek kileptek az EU-bol, hogy az europai szakemberek mit es hogyan vizsgalnak vagy milyen erdemennyel, irrelevans..Ez siman felszopas az amcsiknak, hogy jopontokat szerezzenek Trumpnal es januar utan segitsen a briteknek, mert a nagy beigert kanaanbol kb semmi sem latszik, sot ("President Trump was reportedly “apoplectic” in a call with Prime Minister Boris Johnson over the decision to permit Huawei technology into Britain’s 5G network.")....Covid-19 nelkul is szoporolleren voltak (a Toryk minimum akkora kamugepek, mint Vitya and co.) de a jarvannyal aztan plane megszivtak...(amugy ez a Nokianak es Ericcsonnak kedvez elvileg es hat mit ad isten, Trumpika szeretne, ha a Cisco felvasarolna valamelyik ceget..."One of the leading ideas, reportedly, is to incentivize and enable Cisco to acquire Ericsson or Nokia, two of Huawei's only sizeable rivals in the network infrastructure space."....Dobbenetes veletlenek vannak...)
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2020.07.14. 23:22:51
  • SANTANTICA #2
    az egész egy kamu, itt arról van szó, hogy a nyugat szent grálját a szabad versenyt a szabad piacot egy szuper minőségű szuper árú és főleg szuper innovációk (főleg szoftveresen) porig alázza a csili vili applet és társait.....így önmaguk lábon lövésével így köpik szembe a szent grál piacukat....

    Utoljára szerkesztette: SANTANTICA, 2020.07.14. 22:53:28
  • gombabácsi
    #1
    de miért nem ellenőrzik le az európai profi szakemberek a huawei hardvereit? profin ellenőrízzék le, hiszen profi európai szakemberek.